reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja nie chciałam krytykować nikogo z powodu mm, są różne sytuacje, często brakuje wsparcia laktacyjnego. Natomiast wg. mojej wiedzy podanie kleiku, czy czegokolwiek innego oprócz kp/mm może być szkodliwe, ale nie wiem, może jest jakiś lekarz, który o tym zadecydował z jakiegoś powodu. Piszę to raczej dla przyszłych mam, bo naprawdę warto mieć wiedzę, nie chcę nikogo krytykować. Mamy jeszcze naprawdę dużo czasu do wyprawki. Ja miałam laktator od siostry, zresztą wiele ciuszków też. Z tego, bo wiem, to chyba da się wypożyczyć laktator z niektórych szpitali, ale trzeba to sprawdzić, w każdym razie na początku może uratować, jak ma się nawał. Miałam też chustę i leżaczek bujaczek i one mi pomagały, jak moje dziecko chciało być non stop przy mnie, a ja chciałam coś zrobić w kuchni.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

O mój musthave to chusta. Mam jeszcze dwie po córce ale już się rozglądam za innymi. Jutro mam wizytę i trzymajcie kciuki za serducho.

Moja córa też mm karmiona bo w szpitalu nikt mi nie pomógł u od razu butle dawałam potem nie uratowalam laktacji. Strasznie to przezywalam mam nadzieję że się teraz uda.

reklama
Mi wpadl w oko ten ale lubie sobie na żywo poprzymierzac

I tak to woda sie zatrzymuje .ja bylam tego idealnym przykładem hr
pozatym inaczej mozna przytyc w drugiej ciazy pilnujac sie tak samo .
Z czasem wszystko sie zmienia
Onaonaona
Fajny wózek ja bym chciała bugaboo cameleon super lekkie wózki a co do tycia w ciazy z pierwszym dzieckiem przytylam aż 22 kilo[emoji33] [emoji33]
A z synem 10
Ale ogólnie jestem przy sobie mam nadzieję że teraz dużo nieprzybedzie

Pytałam gdzie mieszkasz w NL może gdzieś niedaleko mnie

Dziewczyny czy wy robicie badania generyczne między 9-12tygodniem

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, jak najbardziej.
Nie wiem tylko czy nie zaniżyłaś trochę
przedziału czasowego na te badania.
To bardziej 16-21 tydzień.
Przynajmniej USG genetyczne o jakim ja myślę.
Wcześniej to przezierność karkowa i test PAPPA z krwi.
Orientujecie się jakie badania genetyczne są refundowane dla "dojrzałych" matek? [emoji41]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co ja mieszkam w Holandii tutaj jest refundowane po 35 ja myslalam o tych pappa
Niestety niewiem jak to jest w Polsce

Onaonaona
Fajny wózek ja bym chciała bugaboo cameleon super lekkie wózki a co do tycia w ciazy z pierwszym dzieckiem przytylam aż 22 kilo[emoji33] [emoji33]
A z synem 10
Ale ogólnie jestem przy sobie mam nadzieję że teraz dużo nieprzybedzie

Pytałam gdzie mieszkasz w NL może gdzieś niedaleko mnie

Jestem z Irlandii Północnej:)
Tez zastanawialam sie nad tymi badaniami . zobaczymy co mi lekarz powie
Boszee wstalam ... I ledwo umylam zeby!!!
Milego dnia dziewczyny:)

Co do karmienia piersią pierwsze dziecko karmiłam 4 miesiące tylko cycem nawet herbatki niechciala a syn niestety 3 tygodnie zaraz po porodzie podali mu troszkę mleka z butelki bo nie mógł się ogrzac i na tym się skończyło niechcial wogole ciągnąć piersi teraz bym chciała też z pół roku karmić

reklama
Cześć dziewczyny :) Zaczęłam teraz 6 t.c.
Z moich obliczeń wynika, że termin porodu przypada na 16.11.2018 ;) Jest to moja pierwsza ciąża. Udało się w drugim miesiącu starań ;)

Witam:) Dopisałam cię do tabelki, proszę podaj jeszcze imię i wiek, który masz :)

Hehe. Identycznie jak u mnie! Pierwsza ciąża, termin na 16.11 i zaczęłam w czwartek 6 tydzień ☺️ jak tam się czujesz? Kiedy masz pierwszą wizytę?

Ewel, nie wiem jak to się stało,ale nie ma cię w tabelce :) Proszę o dane ;)

Rozmawialam ze znajoma stad i ze jakby co to abym zadzwoniła do early pregnancy unit na wcześniejszy scan hmm mowila ze sama scan miala w 8tyg ... Tyle ze naklamala aby miec

To zapytaj się co nakłamała i powiedz to samo, to też ci zrobią :)

A co do przeczuć to moja mama zawsze mówiła, że jestem wiedźma - pierwszy raz to jak miałam 5 lat to obudziłam się rano z płaczem, ze umarł dziadek i 2 godziny później zadzwoniła ciocia, że dziadek nie żyje... i w życiu było kilka sytuacji jeszcze, że wcześniej powiedziałam o czymś i to się stało, naprawdę nie wiem jak to robię.
... jak kończył mi się inofem to powiedziałam do mojego Męża, że nie wiem po co to zamawiam jak jestem już w ciąży, ale zamówiłam ;p i po tygodniu okazało się, że miałam rację, choć to było dziwne, bo raz mi się wydawało, ze tak za chwilę, że nie ;p
Moja mama do tej pory twierdzi, że się mnie bała jak byłam dzieckiem ;p
A teraz nie mam żadnego przeczucia - może to i dobrze ;)

To może nam wszystko przepowiesz płeć dzieci? Jak taka mała wiedźma z ciebie? :rofl2: Z chęcią skorzystam :tak:

W 8 tyg. To juz powinno byc serduszko :)
Trzeba myslec pozytywnie a przykre sytuacje w tym momencie omijac bo w niczym raczej nie pomoga .
Mnie jakies leki lapia..zle mi jest..smutna jestem..ale nie chodzi o ciaze... Pewnie przez to ze zle sie czuje..To chyba hormony .. I ostatnio plywam

Mam podobnie :sorry: kropka w kropkę :baffled:

Hej dziewczyny jakoś się martwię dziś ustepily wszystkie moje objawy ciążowe martwię się :(. Cycki już mam miękkie wcześniej ich dotknąć nie mogłam. Naczyyalam się tych forum i teraz myślę

Nie czytaj żadnych forum. Ja tez w zeszłym tygodniu miałam odpływ objawów, ale nastepnego dnia zaatakowały mnie podwójnie.. Także nie martw się na zapas ;)

Dziewczyny to chyba nie możliwe by na tym etapie już tyć??? Pierwsza ciąża super przytyłam tylko 7kg, teraz się pilnuje od początku, a wydaje mi się, że tyje. Po wadze to tak dziwnie pokazuje. Jestem taka jakby spuchnięta :(

Ja bez wagi wiem, że tyję :( Widzę po brzuchu i po tym, że więcej jem. Głodna jestem cały czas mimo mdłości..no jakaś masakra :shocked2:

Witam.

A ja jestem tylko dwa lata młodsza.
I u mnie dwie kreski. :)
Kalkulator wg owulacji wyliczył mi termin na 25 listopada. Aktualnie jest to 4 tc.

Możesz podać dane do tabelki na 1 stronie? Imię i wiek 38 lat?

Do góry