reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Musi być dobrze ;) tylko, żeby człowiek tak czasem umiał wyłączyć myślenie ;) ja to bym chiała już być po wizycie, a z drugiej strony sama zapisałam się tak późno, bo bałam się, że każe mi przyjść za tydzień czy dwa ... normalnie nie dogodzisz ;p

Jakie wózki Wam się podobają? Temat przyjemniejszy ;)
Wiem, ja sama też się martwię czy wszystko ok i nie mogę się doczekać tego 8 tygodnia i USG. Dobrze zrobiłaś, że zapisałaś się później, zobaczysz juz serduszko a jakbys poszła za wcześnie i jeszcze by go nie było to znów by było zamartwianie się do kolejnej wizyty.
Ja myślę o wózku 3w1 bo dużo podróżujemy wiec chce mieć wpinany fotelik i podoba mi sie Baby Design model Dotty i Husky :)

reklama
W 8 tyg. To juz powinno byc serduszko :)
Trzeba myslec pozytywnie a przykre sytuacje w tym momencie omijac bo w niczym raczej nie pomoga .
Mnie jakies leki lapia..zle mi jest..smutna jestem..ale nie chodzi o ciaze... Pewnie przez to ze zle sie czuje..To chyba hormony .. I ostatnio plywam

Wiem, ja sama też się martwię czy wszystko ok i nie mogę się doczekać tego 8 tygodnia i USG. Dobrze zrobiłaś, że zapisałaś się później, zobaczysz juz serduszko a jakbys poszła za wcześnie i jeszcze by go nie było to znów by było zamartwianie się do kolejnej wizyty.
Ja myślę o wózku 3w1 bo dużo podróżujemy wiec chce mieć wpinany fotelik i podoba mi sie Baby Design model Dotty i Husky :)

No ja właśnie chciałabym w miarę lekki, żeby szybko się składał i nie był gigantyczny po złożeniu. A fotelik dla mnie musi być rozkładany do pozycji leżącej, bo planuję czasem wozić w nim dziecko np. na zakupach, a w tych co się nie rozkładają nie powinno się trzymać niemowlaka dłużej niż kilkadziesiąt minut dziennie. My właśnie też dużo podróżujemy.
Mojemu mężowi podoba się cybex priam lux z fotelikiem cybex cloud q, mi w sumie też... tylko ta cena mnie trochę przeraża jak za wózek i nie wiem czy nie poszukam czegoś jeszcze (w sumie to poczekam, może ktoś tutaj coś podpowie) ;)

Ostatnia edycja:
Ja w tej ciazy objawów brak, moze troszke piersi, czasem kłucie jajnika i czeste sikanie. W pierwszej mialam mdlosci, sennosc i wymioty juz przed terminem spodziewanej @. A teaz w sumie nic. Czytalam, ze kazda ciaza inna ale i tak martwi mnie to :hmm:

Hej dziewczyny.
Ja juz po obiadku poleguje na kanapie.
Wozek mam po mlodej to sie nie martwie. Tani byl 3w1 ale bardzo go lubiłam ;)
Ja raczej z tych oszczednych :p
Gorzej mam z ciuszkami itp. Bo pracuje w sklepiku z rzeczami dla dzieci od rozmieru 44 do 158 haha i ciagle cos ogladam i juz wepchnelam glebiej w polke rozek zeby nikt go nie kupil hahaha głupol :D

A co do objawów to tez nie narzekam. Cycki czuje tylko jak sie mocniej pomacam. Śpię wiecej bo lubie a nie bo musze. Nie jest mi niedobrze. Brzuch tez nie boli... Ale to dopiero poczatek to nie moge powiedziec ze tak zostanie :p

No ja właśnie chciałabym w miarę lekki, żeby szybko się składał i nie był gigantyczny po złożeniu. A fotelik dla mnie musi być rozkładany do pozycji leżącej, bo planuję czasem wozić w nim dziecko np. na zakupach, a w tych co się nie rozkładają nie powinno się trzymać niemowlaka dłużej niż kilkadziesiąt minut dziennie. My właśnie też dużo podróżujemy.
Mojemu mężowi podoba się cybex priam lux z fotelikiem cybex cloud q, mi w sumie też... tylko ta cena mnie trochę przeraża jak za wózek i nie wiem czy nie poszukam czegoś jeszcze (w sumie to poczekam, może ktoś tutaj coś podpowie) ;)

Wozek kupujemy pod siebie i do naszego trybu zycia..jak i najlepiej dotknac i ocenic fizualnie. Ja np. Wysoka i nie kazdy pasowal np. Do mojego wzrostu..Za corki np. Malo jezdzilam autem a duzo na pieszo ..wczesniej miala quinny buzz gdzie czesto korzystalismy tylko z fotelika jadac na miasto a potem jak miala 3 miesiace kupilismy jej nowy solo spacerowke ktora sie rozkladala i byla lekka ale zapewne sa jeszcze lzejsze. Duzo jezdze teraz takze musze znalezc taki wozek który bedzie jak piorko..szybko do rozkladania ale tez i wygodny dla dziecka no ale w ogole jeszcze o tym nie myslalam:p najpierw zalicze skan hahaha

Czesc, po woli wracam do zywych. Jeszcze 5 godzin w pociagu i bede w domu. Nie lubie jakos rodzinnych imprez, mecza mnie :/

4c3tskjoppjijysx.png

W ogole nie zamierzam tak swirowac jak z synka nie wiedzac co i jak duzo zbednpdci nakupowalismy lol Haha a za corki np. Nie wiedzielismy co bedziemy miec wiec kupilam jak najmniej i neutralne ciuszki takze nie wykosztowalam sie zbytnio i nawet na dobre to wyszlo bo potem kupilam to co uwazalam ze jest mi potrzebne...jak rowniez wymienilam po woli jej garderobe:p

reklama
W ogole nie zamierzam tak swirowac jak z synka nie wiedzac co i jak duzo zbednpdci nakupowalismy lol Haha a za corki np. Nie wiedzielismy co bedziemy miec wiec kupilam jak najmniej i neutralne ciuszki takze nie wykosztowalam sie zbytnio i nawet na dobre to wyszlo bo potem kupilam to co uwazalam ze jest mi potrzebne...jak rowniez wymienilam po woli jej garderobe:p
Gdzie mieszkasz w Holandii bo ja niedaleko Nijmegen [emoji1]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry