reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Że co??? Ze ja??? O nieeee.. na pewno nie będę pierwsza [emoji16][emoji85]ja mam trzy typy- Karolina, Sara albo Ania (azamamew) [emoji173]️ któraś z nich i to stawiam, że w okolicy 15 października Haha plus minus pare dni .. może być 19na przykład [emoji848][emoji106][emoji10]ja mam nadzieję, że tez podobnie ale nie pierwsza... teraz ciut dłużej moze pochodzę w dwupaku [emoji28]

Nie ukrywam że było by fajnie :D teoretycznie 9 października będę miała donoszona ciążę, więc z chęcią pójdę na porodówkę wcześniej niż pozniej :D ale syna urodziłam 6 dni po terminie, więc i teraz tak może być [emoji85]

reklama
Mój lekarz mi to wczoraj liczył. Mówił, że jeden trymestr trwa 13 tygodni 2dni i 8 godzin (40 tyg podzielone na 3) i że jutro będę zaczynać III trymestr (26t 5d). Aplikacja pokazuje mi, że dopiero 05.09 zaczne. Skomplikowane...

Mam to samo w aplikacjach. Ale sugeruje się tym, że od 28 tygodnia zaczyna się 3 trymestr. Więc oficjalnie zaczynam go jutro [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

@majacyr na drugim zdjęciu ładniej wyglada
@Weronikakrz a co mu się stało?

Mój lekarz mi to wczoraj liczył. Mówił, że jeden trymestr trwa 13 tygodni 2dni i 8 godzin (40 tyg podzielone na 3) i że jutro będę zaczynać III trymestr (26t 5d). Aplikacja pokazuje mi, że dopiero 05.09 zaczne. Skomplikowane...
Padłam [emoji23] 13 tygodni 2 dni i 8 godzin [emoji23] jakie to dokładne [emoji23] mi lekarz mówił, że od 27+0 jest 3 trymestr ;)

Padłam [emoji23] 13 tygodni 2 dni i 8 godzin [emoji23] jakie to dokładne [emoji23] mi lekarz mówił, że od 27+0 jest 3 trymestr ;)
Ja wczoraj nie zaczaiłam o co mu chodzi z tymi godzinami :p dopiero jak dzisiaj o tym myślałam i podzieliłam 40 tygodni to się skapnęłam, bo rzeczywiście tak wychodzi :p dla mnie to nie ma wielkiego znaczenia kiedy zacznę ten III trymestr, bo przecież nic się nagle nie zmieni tylko dlatego, że wg kalendarza się zaczął ;)

Majacyr - a ta cienka wełna była droga? Jeśli nie to może sobie ją odpuść i dziergaj z tej lepszej?

reklama
Dziewczyny obiektywnie doradźcie.
Mąż chciał dobrze, ale sprzedawca go trochę naciągnął na anilane z jakąś domieszką.
Już nawet nie o kasę chodzi, tylko to co kupił no ok mięciutkie, ale cienkie jak mulina albo i cieńsze.
Niby na metce napisane druty 3-4 ja wzięłam 2,5 chciałam moim ulubionym ryżowym wzorem robić ale wychodzi dziura na dziurze nie mówiąc o tym, że tą nitką się źle robi i 5cm robiłam 40 minut.
Próbowałam różne ścięgi i chyba jedynie gładki w miarę wygląda. Ten zaraz pod drutem.
Napiszcie szczerze.
A ryżowym robię dla koleżanki z innej anilany i wychodzi tak jak na 2 zdjęciu.
Nie wiem czy robić tym gładkim czy dać sobie spokój, zmienić tą anilanę na normalną grubszą( mam taką możliwość)?
Zobacz załącznik 891683Zobacz załącznik 891684

To na drugim zdjęciu lepsze. A co to będzie?

Do góry