reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Że co??? Ze ja??? O nieeee.. na pewno nie będę pierwsza [emoji16][emoji85]ja mam trzy typy- Karolina, Sara albo Ania (azamamew) [emoji173]️ któraś z nich i to stawiam, że w okolicy 15 października Haha plus minus pare dni .. może być 19na przykład [emoji848][emoji106][emoji10]ja mam nadzieję, że tez podobnie ale nie pierwsza... teraz ciut dłużej moze pochodzę w dwupaku [emoji28]

Nie ukrywam że było by fajnie :D teoretycznie 9 października będę miała donoszona ciążę, więc z chęcią pójdę na porodówkę wcześniej niż pozniej :D ale syna urodziłam 6 dni po terminie, więc i teraz tak może być [emoji85]

reklama
Mój lekarz mi to wczoraj liczył. Mówił, że jeden trymestr trwa 13 tygodni 2dni i 8 godzin (40 tyg podzielone na 3) i że jutro będę zaczynać III trymestr (26t 5d). Aplikacja pokazuje mi, że dopiero 05.09 zaczne. Skomplikowane...

Mam to samo w aplikacjach. Ale sugeruje się tym, że od 28 tygodnia zaczyna się 3 trymestr. Więc oficjalnie zaczynam go jutro [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

@majacyr na drugim zdjęciu ładniej wyglada
@Weronikakrz a co mu się stało?

Mój lekarz mi to wczoraj liczył. Mówił, że jeden trymestr trwa 13 tygodni 2dni i 8 godzin (40 tyg podzielone na 3) i że jutro będę zaczynać III trymestr (26t 5d). Aplikacja pokazuje mi, że dopiero 05.09 zaczne. Skomplikowane...
Padłam [emoji23] 13 tygodni 2 dni i 8 godzin [emoji23] jakie to dokładne [emoji23] mi lekarz mówił, że od 27+0 jest 3 trymestr ;)

Padłam [emoji23] 13 tygodni 2 dni i 8 godzin [emoji23] jakie to dokładne [emoji23] mi lekarz mówił, że od 27+0 jest 3 trymestr ;)
Ja wczoraj nie zaczaiłam o co mu chodzi z tymi godzinami :p dopiero jak dzisiaj o tym myślałam i podzieliłam 40 tygodni to się skapnęłam, bo rzeczywiście tak wychodzi :p dla mnie to nie ma wielkiego znaczenia kiedy zacznę ten III trymestr, bo przecież nic się nagle nie zmieni tylko dlatego, że wg kalendarza się zaczął ;)

Majacyr - a ta cienka wełna była droga? Jeśli nie to może sobie ją odpuść i dziergaj z tej lepszej?

reklama
Dziewczyny obiektywnie doradźcie.
Mąż chciał dobrze, ale sprzedawca go trochę naciągnął na anilane z jakąś domieszką.
Już nawet nie o kasę chodzi, tylko to co kupił no ok mięciutkie, ale cienkie jak mulina albo i cieńsze.
Niby na metce napisane druty 3-4 ja wzięłam 2,5 chciałam moim ulubionym ryżowym wzorem robić ale wychodzi dziura na dziurze nie mówiąc o tym, że tą nitką się źle robi i 5cm robiłam 40 minut.
Próbowałam różne ścięgi i chyba jedynie gładki w miarę wygląda. Ten zaraz pod drutem.
Napiszcie szczerze.
A ryżowym robię dla koleżanki z innej anilany i wychodzi tak jak na 2 zdjęciu.
Nie wiem czy robić tym gładkim czy dać sobie spokój, zmienić tą anilanę na normalną grubszą( mam taką możliwość)?
Zobacz załącznik 891683Zobacz załącznik 891684

To na drugim zdjęciu lepsze. A co to będzie?

Do góry