@Weronika00 jeżeli ma Cię to uspokoić to pojedź na IP.
Ale tak czy siak to dziś na Twoim miejscu bym sobie zafundowała leżenie i magnez z nospą.
@LassHa gratulacje 30 tygodnia. Skończony czy zaczęty?
Nie idziesz na L4?
Duży remont planujesz?
@Balonsbalons mam koleżankę z cukrzycą ciążową i z tego co wiem jak za długą masz przerwe w jedzeniu w nocy to będzie cukier rósł.
Może warto się skonsultować z diabetologiem?
@Koka27 gratuluję rozpoczęcia 3 trymestru
Na 1 aplikacji mi pisało po skończonym 27 tygodniu 3 trymestr a na drugiej po skończonym 28 tygodniu.
Jak zwał tak zwał, u mnie 28+4 dni.
@Fili ja obstawiam, że pierwsza się rozpakuje Dita i tak jakoś mi się wykręca 25 października.
Ale zobaczymy jak to będzie?
@Weronika00 uwierz mi, mi też ciężko było zwolnić. Chciałabym sama to i tamto zrobić.
Jak mi lekarz pozwolił wstawać to już turbo w tyłku, a tu brzuch się stawia i trzeba zwolnić.
Dziś byłam chwilę w pracy, pacjenci za mną tęsknią. Oj ja też i za pracą, ale najważniejszy dla mnie teraz maluch.
@Jumma mój kolega z pracy mnie kiedyś ochrzanił, bo chora przychodziłam z antybiotykiem, bo jak to mam pójść na zwolnienie.
Facet zrobił w ogóle doktorat i mi mówi: wiesz że chora pracując obciążasz serducho a masz dla kogo żyć. Powikłania czasem gorsze od choroby, a jak chcesz to Ci mogę dać medal z kartofla[emoji23] bo nikt i tak tego nie doceni.
@sasanka super wieści z wizyty, kawał chłopa rośnie
A ile płacisz za prenatalne? Że czujesz się naciągana?
Ja mam dopiero 18 września 3 prenatalne w 32 tygodniu skończonym, bo mój gin ma szkolenie i nie może wcześniej.
Mi gin tłumaczył, że na 3 prenatalnym lepiej widać wszystkie narządy i można sprawdzić ile jest wód, w jakiej kondycji jest łożysko i oszacować wagę do porodu itd.
Moim zdaniem warto zrobić to badanie, ja płacę 200zł.
Tak jak warto drugi raz zrobić badanie na hiv.
Tym bardziej, że kłujemy się co miesiąc lub częściej, korzystamy z wizyty u kosmetyczki itd. Więc lepiej się zbadać.
@Mama Zuzi i Antosia piękny tort dla córki i wszystkiego najlepszego dla Zuzi [emoji512][emoji320]