reklama
majacyr
Fanka BB :)
@Góraleczka ja nie używałam płynu do płukania, za to prasowałam z obu stron i ciuszki i pieluszki mięciutkie.
@springflower idź do rodzinnego, albo da Ci receptę albo skieruje do diabetologa.
Weronika00 macica rośnie i szyjka powoli się skraca.
Chodzi o to, aby szyjka za szybko się nie skracała.
Ja na początku miałam 6cm, teraz mam 4cm.
@maksimas bardzo się cieszę, że wyniki masz ok i córeczka zdrowo rośnie. Jeszcze ma czas się przekręcić.
Urs trzymam kciuki abyś wszystko ogarnęła w domu i nie zbankrutowała przy szaleństwie zakupowym.
Ja od 2 dni koszmary znów.
Już wolę jak nic mi się nie śni.
Miłej nocy
@springflower idź do rodzinnego, albo da Ci receptę albo skieruje do diabetologa.
Weronika00 macica rośnie i szyjka powoli się skraca.
Chodzi o to, aby szyjka za szybko się nie skracała.
Ja na początku miałam 6cm, teraz mam 4cm.
@maksimas bardzo się cieszę, że wyniki masz ok i córeczka zdrowo rośnie. Jeszcze ma czas się przekręcić.
Urs trzymam kciuki abyś wszystko ogarnęła w domu i nie zbankrutowała przy szaleństwie zakupowym.
Ja od 2 dni koszmary znów.
Już wolę jak nic mi się nie śni.
Miłej nocy
maksimas
No wlasnie mowie mojemu ginekologowi, ze ruchy nadal czuje ale ponizej pepka. I choc czuje ja dosc intensywnie, to nie pod reka. A on mi na to ze jest ulozona posladkami w dol. I dlatego te ruchy sa tak nisko. Ale wszystko jest ok, Wzrost i waga prawidlowo co do tyg ciazy. Powiedzial zebym sie nie stresowala. Nastepna wizyta 18 wrzesnia, jesli sie nie przekreci to wtedy bedziemy decydowac czy cesaraka czy porod posladkowy@maksimas a jak czujesz ruchy? W sensie wyżej czy niżej na brzuchu? Jest jeszcze trochę czasu na przekrecenie, nie ma co się nastawiac. Będzie dobrze, uszy do góry
anet88
Najważniejsze że zdrowo rośnie trzeba być dobrej mysli a już jak lekarz tak mówi to w ogole a który masz tydzień? W necie są jakieś triki 'wspomagajace' obrót, możesz poczytac i ocenić.No wlasnie mowie mojemu ginekologowi, ze ruchy nadal czuje ale ponizej pepka. I choc czuje ja dosc intensywnie, to nie pod reka. A on mi na to ze jest ulozona posladkami w dol. I dlatego te ruchy sa tak nisko. Ale wszystko jest ok, Wzrost i waga prawidlowo co do tyg ciazy. Powiedzial zebym sie nie stresowala. Nastepna wizyta 18 wrzesnia, jesli sie nie przekreci to wtedy bedziemy decydowac czy cesaraka czy porod posladkowy
Tak się zaczęłam zastanawiać, jak oni tu w UK sprawdzają pod koniec ułożenie dziecka jak nie robią USG? Co jeśli nie będę wiedziała czy mała jest główką do dołu czy nie? Sprawdzą to "ręcznie"? @ONAONAONA, może Ty wiesz? [emoji848]
maksimas
Mam kolezanka w UK. Rodzila kilka miesiecy temu. Nie miala koncowego skanu by sprawdzic ulozenie dzidziusia. Biedna meczyla sie 30 godz, zanim zrobili jej cesarke. Ponoc okazalo sie ze maluch byl ulozony poprzecznie i powinna od razu miec cc. Moze nie natrafila na dobry szpital, bo wiekszosc znajomych ktore rodzily w UK byly super zadowoloneTak się zaczęłam zastanawiać, jak oni tu w UK sprawdzają pod koniec ułożenie dziecka jak nie robią USG? Co jeśli nie będę wiedziała czy mała jest główką do dołu czy nie? Sprawdzą to "ręcznie"? @ONAONAONA, może Ty wiesz? [emoji848]
Ojej nie strasz [emoji54]Mam kolezanka w UK. Rodzila kilka miesiecy temu. Nie miala koncowego skanu by sprawdzic ulozenie dzidziusia. Biedna meczyla sie 30 godz, zanim zrobili jej cesarke. Ponoc okazalo sie ze maluch byl ulozony poprzecznie i powinna od razu miec cc. Moze nie natrafila na dobry szpital, bo wiekszosc znajomych ktore rodzily w UK byly super zadowolone
maksimas
Moja szwagierka tez jest w ciazy, z drugim dzieckiem. Sa w Irlandi. Ponoc na wyspach nie masz za czesto skanu (tylko 3 razy). Ona poszla prywatnie by sprawdzic jak jest ulozone, a ta kolezanka nie. Mieszkalam w Londynie przez kilka lat i wszystkie te kolezanki co zaciazyly, szly prywatnie w 3 trymestrze. Lepiej byc pewnym. Przeraszam jesli Cie przestraszylam, na prawde nie mialam takiego zamiaru. Ale te 3 USG w czasie calej ciazy, to stanowczo za malo.....Ja mam co kazda wizyteOjej nie strasz [emoji54]
Mirakulum
Tak się zaczęłam zastanawiać, jak oni tu w UK sprawdzają pod koniec ułożenie dziecka jak nie robią USG? Co jeśli nie będę wiedziała czy mała jest główką do dołu czy nie? Sprawdzą to "ręcznie"? @ONAONAONA, może Ty wiesz? [emoji848]
Położna zna się jak nikt inny by sprawdzić ręcznie . Tak miałam Z córką
reklama
Mirakulum
Moja szwagierka tez jest w ciazy, z drugim dzieckiem. Sa w Irlandi. Ponoc na wyspach nie masz za czesto skanu (tylko 3 razy). Ona poszla prywatnie by sprawdzic jak jest ulozone, a ta kolezanka nie. Mieszkalam w Londynie przez kilka lat i wszystkie te kolezanki co zaciazyly, szly prywatnie w 3 trymestrze. Lepiej byc pewnym. Przeraszam jesli Cie przestraszylam, na prawde nie mialam takiego zamiaru. Ale te 3 USG w czasie calej ciazy, to stanowczo za malo.....Ja mam co kazda wizyte
Co wizytę ale prywatnie . W Pl prywatnie też miałam czesciej
AAtu Nib są 2 nie 3 ale może zależy gdzie . U mnie teraz wyjdzie już 5
Wszystkie moje znajome szły tym systemem i nie znam żadnej która byłaby prywatnie na dodatkowym scanie ale znam takie które miały dużo więcej Scanow z jakiś tam powodów wlasnie
Normalnie az trudno uwierzyć że nie rozpoznali że dziecko jest poprzecznie ułożone oO ale już mnie nic nie zdziwi na tym padole
Ostatnia edycja: