reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Czy którejś z Was wycieka z piersi siara? Ja wczoraj zaobserwowałam. Czy to nie za wcześnie? 23+3
Tak, to siara :) Ale nie ma reguły kiedy się pojawia. Ja pierwszy raz zaobserwowałam u siebie siarę około 12 tygodnia. Więc bardzo wcześnie. Teraz jestem w 28 tygodniu i leci mi czasami jak z kranu... Pójdę spać bez wkładek to po przebudzeniu mam przemoczony stanik sportowy, piżame i pościel.
Produkcja ruszyła jak to mówią ;)

reklama
Też wczoraj zapeszylam z tym spaniem. Dziś miałam ciężką noc. W krzyżu mnie ćmiło i ogólnie nie mogłam spać. Ale nad ranem zasnełam i do 9:30 spałam.
U mnie siary nie ma, wcześniej miałam takie coś żółte zaschnięte na brodawkach,ale nie ciekło.
Wczoraj dowiedziałam się, że moja pracownica poroniła. Tak mi jest przykro, bo bardzo chciała i się starali dosyć długo. Nie wiem dokładnie, ale już na pewno ciąża była starsza niż 3 miesiące [emoji22]

Też wczoraj zapeszylam z tym spaniem. Dziś miałam ciężką noc. W krzyżu mnie ćmiło i ogólnie nie mogłam spać. Ale nad ranem zasnełam i do 9:30 spałam.
U mnie siary nie ma, wcześniej miałam takie coś żółte zaschnięte na brodawkach,ale nie ciekło.
Wczoraj dowiedziałam się, że moja pracownica poroniła. Tak mi jest przykro, bo bardzo chciała i się starali dosyć długo. Nie wiem dokładnie, ale już na pewno ciąża była starsza niż 3 miesiące [emoji22]
@Mama Zuzi i Antosia to bardzo przykre :-(, ale myśl teraz o sobie i o swojej kruszynce:-*

Czesc [emoji5]
Maly mi dzisiaj od rana rewolucje robi w brzuchu widac jak skacze [emoji38] ale najwazniejsze ze mnie to wcale nie boli[emoji4] tylko cieszy [emoji38] a jak wasze pociechy dzisiaj z aktywnoscia ?
Mój dziś dzień lenia ma.
Jedynie jak wróciłam z ciucha to się zbulwersował chyba i kopał. A teraz 2 godziny śpi.
W ciucholandzie nic nie znalazłam, tylko się zasapałam i spociłam.
Kondycja -20 [emoji28] [emoji222]

również wybieram się do ciuszka już od kilku miesięcy i się wybrać nie mogę...heheehh
Pewnie dlatego, że nigdy nie robiłam zakupów w ciuszku i zwyczajnie nie umiem wyszukać tak zwanych perełek. Podziwiam te osoby co wchodzą do takiego sklepu i zawsze coś pięknego wyszperają.

reklama
Ojjjjj, alez sie wzielam dzisiaj w koncu. Latwo nie bylo, aleeee tadaaaam oto pierwszy kocyk uszyty przez mamunie dla synia ;)

Zobacz załącznik 889749

Paski sa granatowe, choc na zdjeciu na czarne wygladaja, a w srodku dosc gruba ocieplina. Mam jeszcze inne tkaniny na dwa kocyki/kolderki, takze mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu ogarne ;)

Mi sie marzyl fotel podwieszany w salonie, ale za malo miejsca :( moze kiedys na ogrod sobie sprawimy ;)

Piękny! gratuluję talentu!:) :tak:

Hej:) Mi to się dzisiaj albo śniło, albo rzeczywiście nie mogłam złapać oddechu i było mi tak ciężko. Chyba musiałam na plecach spać.

Też mam poduszkę z tej strony i rogal do karmienia też :) Ja to nawet 160 nie mam, więc czuję się w poduszce jak w kojcu xD
Kuszą mnie rzeczy od Tulika, ale z drugiej strony, czy są aż tak niezbędne i czy za bardzo nie wymyślam? xD Chciałoby się spróbować, ale można się bez nich obejść :)

A ja o dziwo mogę bez problemu leżeć na plecach, i bok moje dziecko woli prawy...to znaczy jak leżę na prawym, bo na tym polecanym lewym to nie ma bata- od razu kopanina.,, Choć czasami staram się to ignorować, w końcu niby zdrowa pozycja, a że mu coś tam nie pasuje...:laugh2::-p
A od tulika w sensie otulacz? Bo nie musisz koniecznie tej firmy kupowac...Ja dostałam dwa takie lekkie bawełniane otulacze-tuliki od bratowej męża, chyba na dwa rozmiary, bo na jednym jest metka 1, a na drugim 2. Ale ten większy sporo większy nie jest...chyba takie maleństwa z brzucha zaraz :) :D

Wspólczuję tej pracownicy...jakie to życie niesprawiedliwe :sorry2: Dlatego cieszmy się, że nasze dzieciaczki rosną duże, zdrowe i silne! To najważniejsze! :tak:

Mój dziś dzień lenia ma.
Jedynie jak wróciłam z ciucha to się zbulwersował chyba i kopał. A teraz 2 godziny śpi.
W ciucholandzie nic nie znalazłam, tylko się zasapałam i spociłam.
Kondycja -20 [emoji28] [emoji222]

Śpi, bo pewnie uśpiłaś go kołysaniem jak chodziłaś:) ululałaś dzidziusia 8-)

@springflower i @maksimas
Kciuki za jutrzejsze wizyty :) Czekamy na wieści z brzucha :tak:

Ja siary nie miałam w 1.ciąży i teraz też nie mam, więc pewnie już nie będę mieć. Pewnie nie każda kobieta w ciąży ma :tak:

Do góry