Dzidzi bobo
Fanka BB :)
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Mój tak daje, że kilka razy 'ała' samo się wyrwało, a mój 3 letni syn nakrzyczał na brzuch, że mamę boli [emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Mój tak daje, że kilka razy 'ała' samo się wyrwało, a mój 3 letni syn nakrzyczał na brzuch, że mamę boli [emoji23]
Ja tez tak mialam jeden dzien bombardowal mnie az milo a w drugi dzien cisza dzwonilam do meza i mowie ze cos za spokojnie jest jak a wczorajsze kopniaki i chcialam isc do lekarza na uzg ale maz mnie uspokoil ze jeden dzien to nic moze sie zmeczyl wczorajszymi wygipasami i powiem ci ze zeczywiscie wieczorkiem sie kilka razy odezwal a nastepnego dnia znow bombardowanie. Dzieciaczki maja swoje dni dobre i zle [emoji4][emoji4][emoji4]...@Dzidzi bobo moja córeczka od wczoraj jakby spokojniejsza, trochę się nawet martwię.
Moja też woli prawy bok, na lewym jak jestem to kopie, poki się nie obróceA ja o dziwo mogę bez problemu leżeć na plecach, i bok moje dziecko woli prawy...to znaczy jak leżę na prawym, bo na tym polecanym lewym to nie ma bata- od razu kopanina.,, Choć czasami staram się to ignorować, w końcu niby zdrowa pozycja, a że mu coś tam nie pasuje...
A od tulika w sensie otulacz? Bo nie musisz koniecznie tej firmy kupowac...Ja dostałam dwa takie lekkie bawełniane otulacze-tuliki od bratowej męża, chyba na dwa rozmiary, bo na jednym jest metka 1, a na drugim 2. Ale ten większy sporo większy nie jest...chyba takie maleństwa z brzucha zaraz![]()
![]()
Mnie jeszcze nie a mam 24+2 ale ponoc nie wszystkim kobietom leci siara nie ktorym zaraz po porodzie zlatuje. A z tego co mi wiadome to od 23 tc to bezpieczna pora na wydobywanie sie siary...[emoji6]Czy którejś z Was wycieka z piersi siara? Ja wczoraj zaobserwowałam. Czy to nie za wcześnie? 23+3
Moja też woli prawy bok, na lewym jak jestem to kopie, poki się nie obróceNieraz też próbuje zignorować, najczęściej jak jestem zmęczona i na tym lewym boku jest mi tak wygodnie, aż zasypiam i wtedy niestety musi się maleńka z tym pogodzić
A wracając do Mamyginekolog. Urodziła w 31+3tc. Kurcze, myślałam, że dalej była w tej ciąży a to tylko 3 tyg różnicy miedzy moją...
Dziewczyny niewiem jak wy ale u mnie kondycja od kilku dni jest kiepska [emoji17] szybko sie mecze i slabo mi.... niewiem czy cos z cukrem sie nie dzieje bo jak pojem albo sie napije slodkiego robi sie ok. Teraz mam badania ale takie podstawowe czyli tsh mocz glukoza krew itp. 7 wrzesnia ide do lekarza to wtedy mi da skierowanie na cukrzyce ...
Też raczej mogę na plecach, prawym i lewym boku, przynajmniej tak mi się wydaje, ale jakieś takie dziwne uczucie miałam we śnie i już nie wiem, czy to było naprawdę, czy nieA ja o dziwo mogę bez problemu leżeć na plecach, i bok moje dziecko woli prawy...to znaczy jak leżę na prawym, bo na tym polecanym lewym to nie ma bata- od razu kopanina.,, Choć czasami staram się to ignorować, w końcu niby zdrowa pozycja, a że mu coś tam nie pasuje...
A od tulika w sensie otulacz? Bo nie musisz koniecznie tej firmy kupowac...Ja dostałam dwa takie lekkie bawełniane otulacze-tuliki od bratowej męża, chyba na dwa rozmiary, bo na jednym jest metka 1, a na drugim 2. Ale ten większy sporo większy nie jest...chyba takie maleństwa z brzucha zaraz![]()
![]()
Też raczej mogę na plecach, prawym i lewym boku, przynajmniej tak mi się wydaje, ale jakieś takie dziwne uczucie miałam we śnie i już nie wiem, czy to było naprawdę, czy nieJakby mnie zatkało.
Tak, chodzi mi o otulacz, na allegro widziałam różne inne, np. SwaddleMe. Też o kojec/gniazdko (niby od nich jest bezpieczny), ale w sumie nie jest on taki niezbędny chyba, i szumisia. Niekoniecznie już od nich, ale czy te szumisie się sprawdzają...? Oczywiście zdania są podzielone i dopóki nie wypróbujemy na własnych dzieciach to się nie dowiemy, bo i działają na niektóre dzieci, a niektóre w ogóle na nie uwagi nie zwracają![]()