Hej [emoji2] dawno się nie udzielałam ale regularnie podczytuje [emoji4] a jakie kupujecie wkładki laktacyjne? Te jednorazowe, wielokretnego użytku czy może wcale? Bardziej opłaca się w aptece czy np na allegro? Dużo właściwie trzeba tych wkładek? [emoji18]
Ja kupilam jak narazie jednorazowe, 50 szt. Za 3 funty Tommee tippee, wpadly mi w rece w Tesco. Zobaczymy jak bedzie z laktacja, zawsze mozna dokupic.
Ja za pranie mysle, ze zabiore sie jak juz bede na wolnym, czyli po 5 pazdziernika. Prasowanie to tak jak
@Mama Zuzi i Antosia na poczatku prasowalam, pozniej juz tylko ladnie zlozone. Jesli chodzi o srodki do prania, to bede uzywala proszku ze wzgledu na pieluszki wielorazowe i tak jak z pierworodnym bedzie to Bambinex, plus nappy fresh i olejek lawendowy eteryczny - zabija wszelkie bakterie, a temperatura 40 stopni.
@pollyyoanna @anet88 do szkoly rodzenia nie chodzilam, polozna przy porodzie zapytala czy bylam, powiedzialam ze nie, na co ona tylko odpowiedziala ze w takim razie bedzie mi mowila co mam robic i wszystko sprawnie nam pojdzie. 20 min pozniej mialam syna na piersiach
@maksimas z tymi remontami to jak z praniem, masz wrazenie ze nigdy sie nie konczy. Jak juz jedno zrobione, to zaczyna sie balagan z drugim i tak w kolo macieju, a sprzatanie, organizowanie, ukladanie wszystkiego. Ja mialam nadzieje, ze juz mam wiekszosc za soba po przeprowadzce w kwietniu, ale sie okazuje ze jeszcze jakies 5 kartonow czeka na swoja kolej
Oby u Ciebie sie udalo i z poczatkiem wtzesnia na spokojnie bedziesz mogla wszystko po swojemu zorganizowac
Z glukoza to faktycznie najgorszy byl chyba dla mnie glod. 12 h przed ostatni posilek, a mialam dopiero na 9 rano pierwsze pobranie. Tez jestem z tych co rano potrzebuja zjesc po wstaniu. Ale dalam rade, wiec i Ty wytrzymasz. Mnie zajela rozmowa z mama przez tel, ale ja sie z rodzinka nie widuje na codzien, wiec bylo o czym poplotkowac.
@Mama Zuzi i Antosia mam bardzo podobnie. Caly czas smaka na cos mam, ale ciezko okreslic na co, a jak juz cos zjem to nie jest to spelnienie. Moze mamy jakies niedobory witaminowo-mineralne?? Ja biore zelazo od 2 tygodni, bo anemia lekka wyszla.... hmmm... a u Ciebie jak z wynikami ??