anet88
Fanka BB :)
@springflower też na glukozie dziś byłam. Trochę senna jestem (może normalnie przez wcześniejszą pobudke), ale poza tym nic mi nie dolega.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez juz zaczęłam pranie i prasowanie, korzystałam tydzień temu jak była ładna pogoda. Wszystkie jasne bawełniane ciuszki wrzuciłam razem i wypralam w 60 stopniach (tylko pierwszy raz, później juz w 40 będę prac) na metce było 40. Pieluchy tez wypiore w 60 a kolorowe ciuszki w 40.Dzis sie wzielam za pranie tych ciuszkow ktore nakupilam. Mam mleczko do prania lovela. Nawet ladnie pachnie ale zastanawiam sie bo wypralam juz biale rzeczy i na nich wszedzie bylo 40 stopni... Nie za malo? Albo pieluchy tetrowe i bawelniane jaka temp jest ok?
Zaraz puszcze kolor.
A teraz prasuje tą sterte. Dodam ze nienawidze prasowac. A wszystkie te rzeczy takie malutkie;P
Ladna jazda sie zacznie w listopadzie z tym praniem prasowaniem.
Wszystko trzeba prasowac??? Nawet jak jest niemnacy material?
Niestety chyba cukrzyca, bo masz troszkę przekroczony po godzinie i po dwóch. Pewnie dostaniesz skierowanie do diabetologa i dietę.O nie, mam słaby wynik tej krzywej cukrowej....
Glukoza na czczo 78, po godzinie 197, po dwóch 160 …
Wizytę u gina mam dopiero za tydzień. Nie wiem co do tej pory, czy normalnie się odżywiać?
No a ja wlasnie zepsulam taki kombinezonik do spania ze smyka.Ja tez juz zaczęłam pranie i prasowanie, korzystałam tydzień temu jak była ładna pogoda. Wszystkie jasne bawełniane ciuszki wrzuciłam razem i wypralam w 60 stopniach (tylko pierwszy raz, później juz w 40 będę prac) na metce było 40. Pieluchy tez wypiore w 60 a kolorowe ciuszki w 40.
O nie, mam słaby wynik tej krzywej cukrowej....
Glukoza na czczo 78, po godzinie 197, po dwóch 160 …
Wizytę u gina mam dopiero za tydzień. Nie wiem co do tej pory, czy normalnie się odżywiać?
Kurcze, ja krzywa robie w czwartek. Troche sie boje. Do szczuplych nigdy nie nalezalam. Na poczatku bardzo odrzucilo mnie od slodkiego za to teraz wcinam duuuuzo owocow. Treaz sezon na brzoskwinie, potrafie kg zjesc dziennie,heheheh. Mam nadzieje,ze smak tej glukozy mnie nie zmuli i wytrzymam te dwie godz Ale obawiam sie ze bede miala cukrzyce ciazowa. No coz zobaczymy....Mozesz sprobowac isc do lekarza pierwszego kontaktu.
Ja poszlam z wynikami - dostalam od razu za darmo glukometr i skierowanie do diabetologa, co znacznie przyspieszylo wizyte, ktora i tak jest przy takich wynikach nieunikniona [emoji20]
Polecam tez jak najszybciej odstawic diete i weglowodany proste oraz zaczac kontrole cukru godzine od rozpoczecia jedzenia!
W razie pytan - polecam sie Specjalista nie jestem, ale to juz tyle miesiecy z cukrzyca ciazowa, ze jakies pojecie mam