reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzisiaj postanowilam isc na pierwsze zakupy dla dziecka. Bylam w jakis 10 sklepach i wyszlam z niczym. Tyle tego jest, nie wiem ktore rzeczy sa najpotrzebniejsze. Siostra dala mi wozek, lozeczko, wanienke, fotelik.Wiec te najdrozsze rzeczy mam z glowy. Chcialam dzisiaj pokupywac kilka ciuszkow, butelke, smoczek, termometr i nic nie kupilam procz kilku spioszkow. Jaka butelka jest dobra? ktory smoczek?? Zdezorietowalam sie bardzo. Wrocilam z placzem. Nic nie wiem o dzieciach, mam 36 lat a nigdy nawet nie zmianialam pieluchy. A za niecale 4 misiace bede to robic 15 razy dziennie. Jestem zupelnie zielona w tym wszystkim. Moja mama sie tylko smieje ze mnie. Mowi: zobaczysz jak sie urodzi wszystkiego sie nauczysz. Przestan panikowac!!!
Czy ktoras z was tez tak miala?? Rzeczywiscie niepotrzebnie panikuje? Zaczynam sie powoli stresowac:baffled:

Mam to samo [emoji16] chcę coś kupić, ale nie potrafię bo się boję że to nie będzie to.... najgorzej z kosmetykami butelkami i smoczkami pojęcia nie mam od czego zacząć.... szczególnie kosmetyki nie wiem co najbardziej się przydaje.

reklama
Dzisiaj postanowilam isc na pierwsze zakupy dla dziecka. Bylam w jakis 10 sklepach i wyszlam z niczym. Tyle tego jest, nie wiem ktore rzeczy sa najpotrzebniejsze. Siostra dala mi wozek, lozeczko, wanienke, fotelik.Wiec te najdrozsze rzeczy mam z glowy. Chcialam dzisiaj pokupywac kilka ciuszkow, butelke, smoczek, termometr i nic nie kupilam procz kilku spioszkow. Jaka butelka jest dobra? ktory smoczek?? Zdezorietowalam sie bardzo. Wrocilam z placzem. Nic nie wiem o dzieciach, mam 36 lat a nigdy nawet nie zmianialam pieluchy. A za niecale 4 misiace bede to robic 15 razy dziennie. Jestem zupelnie zielona w tym wszystkim. Moja mama sie tylko smieje ze mnie. Mowi: zobaczysz jak sie urodzi wszystkiego sie nauczysz. Przestan panikowac!!!
Czy ktoras z was tez tak miala?? Rzeczywiscie niepotrzebnie panikuje? Zaczynam sie powoli stresowac:baffled:
Instynkt jest super. Dasz radę.
Butelkę wybierz anatomiczną, a planujesz mm? Czy kp?
Ja miałem avent ale używałam do herbatek od 7 mca.
Ciuszki jakie Ci się podobają, a termometr jaki? Taki żeby zmierzyć gorączkę czy do pokoju? Czy do wanienki?
Jak do wanienki to dla mnie nieprzydatny, ale jak chcesz to kup.
Najlepiej temp wody do kąpieli sprawdzać łokciem.

Hahahaha, mam nadzieje,ze ja tez bede miala taka fajna kobietke na sali, ktora mnie wyreczy. Wlasnie tego sie obawiam, ze bede sie bala dotknac wlasne dziecko, by je nie skrzywdzic
Przy każdym dziecku jest ten lęk w pierwszej chwili, żeby mu krzywdy nie zrobić.
Jak najszybciej się odważyć i samodzielnie zmieniać pieluchę, ubierać itd.
Przy każdym dziecku miałam przed pierwszym przebraniem ten lęk, bo w porównaniu do rodzeństwa to takie maleństwo.
Nie obawiaj się, krzywdy dziecku nie zrobisz.

Instynkt jest super. Dasz radę.
Butelkę wybierz anatomiczną, a planujesz mm? Czy kp?
Ja miałem avent ale używałam do herbatek od 7 mca.
Ciuszki jakie Ci się podobają, a termometr jaki? Taki żeby zmierzyć gorączkę czy do pokoju? Czy do wanienki?
Jak do wanienki to dla mnie nieprzydatny, ale jak chcesz to kup.
Najlepiej temp wody do kąpieli sprawdzać łokciem.
hahaha, ale mnie dobilas teraz:-D:-D:-D:-D to ile rodzajow jest termometrow, masz je wszystkie?? Ile butelek powinnam kupic?? inna do wody, inna do mleka i jeszcze inna do herbaty?? Kurcze, ja na prawde jestem zielona. Co to znaczy "mm" i "kp" ??? Pozdrawiam

hahaha, ale mnie dobilas teraz:-D:-D:-D:-D to ile rodzajow jest termometrow, masz je wszystkie?? Ile butelek powinnam kupic?? inna do wody, inna do mleka i jeszcze inna do herbaty?? Kurcze, ja na prawde jestem zielona. Co to znaczy "mm" i "kp" ??? Pozdrawiam
Mm-mleko modyfikowane
KP-karmienie piersią ;)
Ja mam jedną małą butelkę na wszelki wypadek gdyby był problem z KP ale poprzednio nie było problemu więc się przydała później dopiero
Termometr do mierzenia temperatury przy gorączce fajne są bezdotykowe a do kąpieli tylko jako dodatek bo raczej łokciem sprawdzić najprosciej
Smoczek kup jaki Ci się podoba ja polecam kształt symetryczny, najtańszy z canpol albo droższy z avent ale i tak ostatecznie to dzieciaczek zdecyduje który mu będzie odpowiadal ;)

Mm-mleko modyfikowane
KP-karmienie piersią ;)
Ja mam jedną małą butelkę na wszelki wypadek gdyby był problem z KP ale poprzednio nie było problemu więc się przydała później dopiero
Termometr do mierzenia temperatury przy gorączce fajne są bezdotykowe a do kąpieli tylko jako dodatek bo raczej łokciem sprawdzić najprosciej
Smoczek kup jaki Ci się podoba ja polecam kształt symetryczny najtańszy z canpol ale i tak ostatecznie to dzieciaczki zdecyduje który mu będzie odpowiadal ;)
Dzieki za wytlumaczenie mi tych pojec. Ale teraz mam ubaw z siebie, ze sie nie skapnelam o co chodzi:-D Termometr chce kupic ten bezdotykowy. Smoczek pewnie kupie jaki mi sie spodoba. Ale nie wiem jakie butelki i w ogole ile powinnam ich miec. I czy wszystkie powinny byc takie same. I zastanawiam sie ktorej firmy pieluszki beda najlepsze.

Z butelka nie pomogę. Przy starszej miałam pierwsza canpol to była na później do picia ale jak już przyszło do podawania mm to już kupiłam MAM czyli jedyne co dostałam w aptece przy szpitalu w którym byłyśmy na badaniach :p pasowała nam bardzo. Kup sobie dwie butle najlepiej różne, jak nie od razu to później się przydadzą.
Pieluszki i chusteczki u nas sprawdziły się z rossmanna babydreem.

reklama
Z butelka nie pomogę. Przy starszej miałam pierwsza canpol to była na później do picia ale jak już przyszło do podawania mm to już kupiłam MAM czyli jedyne co dostałam w aptece przy szpitalu w którym byłyśmy na badaniach :p pasowała nam bardzo. Kup sobie dwie butle najlepiej różne, jak nie od razu to później się przydadzą.
Pieluszki i chusteczki u nas sprawdziły się z rossmanna babydreem.
Dzieki, chyba tak zrobie. Kupie dwie butelki. Pieluszki i kosmtyki bede kupowac na samym koncu

Do góry