reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

To ja dzis troche lepiej. Pogoda zelzals, niby bylo 28,ale byl wiaterek dosyc mocny to chłodzilo. Zaliczylysmy obie z Młodą dentystke, potem po poludniu z poltorej godz na dworze, nakoniec poszlysny do kosciola na msze za moja sp. macoche i moj tata po mszy młodą wziął niby na troche do siebie, ale teraz dzwonili, że Miśka na noc zostaje i nie wraca do domu :D mam wieczor dla siebie, bo chlop w robocie jeszcze :) ciekawe o ktorej beda dzwonić ha ha mała raczej nauczona spac czy u babci czy u cioci jak musiala, ale z dziadkiem to chyba 1 raz jak zostaje na nocke. Raz kiedys u nich spala, ale to macocha zyla i w ogole Melka duuzo mlodsza byla i wątpię, ze to pamięta.. Dobrze, ze mam blisko w razie w :D

reklama
Witajcie dziewczyny ja po nieplanowanej wizycie od wczorajszej nocy bolalo mnie w pochwie klulo i zchodzilo na plecy ale dalam rade wytrzymac do popoludnia zrobili mi usg dopochwowe i normalne szyjka dluuuga mala jest bardzo nisko i to niby przez to te bole bo naciska glowka na ujscie
Lozysko 4cm od ujscia mala warzy 890gram
W moczu wyszly leukocyty wzieli mocz na posiew w poniedzialek wynik i zglupialam bo znowu wyszedl cukier w moczu mialam robiona obciazenie glukoza i wyszlo dobrze to dlaczego wychodzi w moczu
Nastepna wizyta 21 sierpnia jesli bede miala jakies bole skurcze czy plamienia odrazu mam dzwonic
To moze u mnie tez tak bedzie jak mnie poprosze go o uzg dopochwowe...

@urs chodzi mi głównie o Śródmieście albo Wola/Ochota ale w bliskiej odległości od centrum.

Jeśli chcesz jakieś nowe przepisy plus kilka ciekawych porad to tutaj wstawiam link z poradni diabetologicznej ze szpitala położniczego na Karowej [emoji6]
Link do: Szpital Karowa - Dieta dla ciężarnej chorej na cukrzycę

Dziewczyny, pytam o ten wiek ciąży, bo z USG wychodzi mi 15 listopada a z OM 22, a dla mnie każdy tydzień jest teraz na wagę złota :)

O nie, to akurat moja dzielnica i też jeszcze szukam [emoji4]
Mam już dużo przychodni poleconych, ale wszystkie sa dość daleko...
Dam znać jak w końcu uda mi się znaleźć coś sensownego!

To o której musiałaś wstać? W środku nocy? [emoji3] raz na jakiś czas praca od 4.30 jest ok ale po jakimś czasie by Ci się pewnie znudziło wstawanie o tak wczesnej porze.

Ależ masz słodziaka tego psiaka [emoji7]

Wstałam o 3:40 ;) ja generalnie lubię wstawać wcześnie ;p ale pracując tak musiałabym pewnie chodzić wcześniej spać ;p

A my dalej w podróży ... jeszcze trochę ponad 400 km, ale za nami już 900 km, więc optymistycznie ;)
Jak wstałam w piątek o 3:40 tak jeszcze nie spałam (na początku drogi trochę drzemałam, a raczej usiłowałam, bo mi Mąż kazał, źebym mogła Go zmienić w razie coś) i już to trochę to odczuwam, ale nie śpię, bo po pierwsze i tak nigdy nie umiem zasnąć w samochodzie, po drugie mój Mąż też w ogóle nie spał, więc pilnuję żeby nie zasnął ;p wyśpimy się na plaży ;p

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamusie. Dzisiejszą noc zaliczam do udanych. Spałam ciągiem do 2, wzięłam paracetamol i wstałam ok 9.
Ból niestety nadal jest, ale już inny. Jak się nie ruszam to nic nie boli. Wcześniej bolało cały czas. Nogi już w ogóle lepiej, ale tułów daje porządnie czadu. No nic mam n.adzieję, że z dnia na dzień wszystko minie.
Mąż rozłożył wczoraj łóżeczko turystyczne, aż poczułam klimat [emoji4]

Witajcie dziewczyny ja po nieplanowanej wizycie od wczorajszej nocy bolalo mnie w pochwie klulo i zchodzilo na plecy ale dalam rade wytrzymac do popoludnia zrobili mi usg dopochwowe i normalne szyjka dluuuga mala jest bardzo nisko i to niby przez to te bole bo naciska glowka na ujscie
Lozysko 4cm od ujscia mala warzy 890gram
W moczu wyszly leukocyty wzieli mocz na posiew w poniedzialek wynik i zglupialam bo znowu wyszedl cukier w moczu mialam robiona obciazenie glukoza i wyszlo dobrze to dlaczego wychodzi w moczu
Nastepna wizyta 21 sierpnia jesli bede miala jakies bole skurcze czy plamienia odrazu mam dzwonic

Dobrze, ze wszystko w porządku [emoji5] i mała pięknie rośnie [emoji106]
A w moczu wyszły ci leukocyty i cukier tak? I co na to lekarz? Jakieś leki?

reklama
Dobrze, ze wszystko w porządku [emoji5] i mała pięknie rośnie [emoji106]
A w moczu wyszły ci leukocyty i cukier tak? I co na to lekarz? Jakieś leki?
Wzieli mocz na posiew i w pochwie wyniki jaka bakteria .a z cukrem to niewiadomo czy jeszcze raz kaza mi robic krzywa cukrowa ?
Ale tak mnoe boli kosc lonowa jak chodze ze masakra moze to spojenie lonowe niewiem bo w poprzednich ciazach nic takiego niemialam

Do góry