reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Mowil ze glowka jest w dole kręgosłup mial po lewej a pupe po prawej niewiem jakies dziwne ulozenie
To tak trochę poprzecznie i to by pasowało do aktywnosci na dole. Mój był poprzecznie ułożony na połówkowym. Jeszcze troche miejsca ma może się przemieszczać i pewnie jak zabraknie miejsca będziesz czuła na górze

Czemu dziwne? Mój wizytę temu główkę miał na dole, nóżki na samej gorze po lewej stronie.. i tak ze dwa tygodnie na pewno leżał [emoji5]pózniej sie przekręcił i czułam, że inaczej lezy, bo inaczej go czułam...teraz główka wysoko po prawej, plecy koło pępka, poniżej pupa i na samym, samym dole nóżki [emoji6]
A co w ogóle jest nie tak tym opisem usg? Mi na pierwszy rzut oka wydaje się jak najbardziej ok[emoji16][emoji106][emoji5]
No moze i jest ok ale nie czuje malego jak sie rusza jak merda nozkami czy raczkami czasem takie mocniejsze walniecia czuje owszem ale caly czas w dole od 3 tygodni mniej wiecej pojde na uzg we wtorek to zapytam sie go...

To tak trochę poprzecznie i to by pasowało do aktywnosci na dole. Mój był poprzecznie ułożony na połówkowym. Jeszcze troche miejsca ma może się przemieszczać i pewnie jak zabraknie miejsca będziesz czuła na górze
Oby bo już zaczynam sie martwic czemu maluszek mnie zaczepia w dole brzucha od 3 tygodni... czasami mam wrazenie ze sie przekrecil ale i tak go w dole wiecej czuje...

Już po wizycie, mam brać paracetamol co 8h, i rutinoscorbin 3x2, zbadał mnie, zakaz bzykania.
Zrobił usg synuś ma bardzo nisko główke i to pewnie też powoduje skracanie szyjki.
Jak mi nie przejdzie to mam zgłosić się do niego we wtorek do przychodni.
@Dzidzi bobo nie stresuj się tym gdzie czujesz maluszka. Przecież to nie ma większego znaczenia. Ważne, że czujesz ruchy.

Witajcie dziewczyny ja po nieplanowanej wizycie od wczorajszej nocy bolalo mnie w pochwie klulo i zchodzilo na plecy ale dalam rade wytrzymac do popoludnia zrobili mi usg dopochwowe i normalne szyjka dluuuga mala jest bardzo nisko i to niby przez to te bole bo naciska glowka na ujscie
Lozysko 4cm od ujscia mala warzy 890gram
W moczu wyszly leukocyty wzieli mocz na posiew w poniedzialek wynik i zglupialam bo znowu wyszedl cukier w moczu mialam robiona obciazenie glukoza i wyszlo dobrze to dlaczego wychodzi w moczu
Nastepna wizyta 21 sierpnia jesli bede miala jakies bole skurcze czy plamienia odrazu mam dzwonic

reklama
Oj widzę, że nie tylko ja mam gorszy dzień dzisiaj. Nie dość że się nie wyspałam to jeszcze coś mnie rano brzuch pobolewal a później dosyć często twardniał, prawie cały dzień spędziłam w łóżku. Na szczęście teraz się uspokoiło.
U mnie też średnio
Teściowa mnie zestresowała to pojechałam na pół dnia do koleżanki potem do mamy i na zakupy i dzień zleciał i nerwy może trochę się uspokoiły.

Do góry