reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny, obiektywnie, ten wzór może tez być dla chłopców? czy baradziej dla dziewczynek? Bo ja kocham koty...
8b12cc4b4e6ca7230c631cd7e1f1

e1d13f1a45cab1e9af018aa43e16

Jedno i drugie! Nawet chyba bardziej chłop.

reklama
Niestety wagi nie podaja. Polozna zaznacza na siatce centylowej wymiar brzucha i na tej podstawie okresla wage dziecka. Wiec to takie wrozenie z fusow wgl mnie. Z tego co mnie sie wydaje to wyglada to na 1400 g. Takze gigant ;)

Zobacz załącznik 886458

Z samego brzuszka to nie ma co patrzeć [emoji58][emoji85] mój jak wazy to sprawdza główkę, brzuszek, udko i chyba cos jeszcze? I z tego średnia [emoji5] bo tak brzuszek moze być dwa tygodnie do przodu, nóżka tydzień do tylu i główka w terminie Haha i wtedy liczą srednio [emoji106]także nie patrz na tą wagę, palcem po wodzie pisane [emoji57]a który w ogole masz tydzień? Dokładnie?

Z samego brzuszka to nie ma co patrzeć [emoji58][emoji85] mój jak wazy to sprawdza główkę, brzuszek, udko i chyba cos jeszcze? I z tego średnia [emoji5] bo tak brzuszek moze być dwa tygodnie do przodu, nóżka tydzień do tylu i główka w terminie Haha i wtedy liczą srednio [emoji106]także nie patrz na tą wagę, palcem po wodzie pisane [emoji57]a który w ogole masz tydzień? Dokładnie?

Kochana, ale to nie wymiar brzuszka dziecka, tylko mojego, wiec juz w ogole waga abstrakcyjna. Ale powiem Wam, ze w paluszkach to maja sprawnosc i wymacala bardzo ladnie glowke, takze jk przylozyla aparat do zbadania serduszka odrazu trafila w punkt. Polozna nie robi usg. Teraz jesli nie bedzie zadnych wskazan, to usg zrobia mi przed samym porodem ;)
Dzis 27+7, wiec 28 tc zaczynamy.

Mój ma np z reguły większy brzuszek.
Jak patrzyłam to np główka w normie wg terminu om, kość udowa o 3 dni młodsza, kość ramienia też a brzuch o tydzień do przodu :)
Ważne, że wszystko ok

Kochana, ale to nie wymiar brzuszka dziecka, tylko mojego, wiec juz w ogole waga abstrakcyjna. Ale powiem Wam, ze w paluszkach to maja sprawnosc i wymacala bardzo ladnie glowke, takze jk przylozyla aparat do zbadania serduszka odrazu trafila w punkt. Polozna nie robi usg. Teraz jesli nie bedzie zadnych wskazan, to usg zrobia mi przed samym porodem ;)
Dzis 27+7, wiec 28 tc zaczynamy.

Z twojego brzucha???? [emoji87][emoji86] Boże, to mój miałby 2kg!!!![emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ja skończyłam 27tydzien, czyli trwa 28[emoji5]dziś 27+0[emoji57]

Mój ma np z reguły większy brzuszek.
Jak patrzyłam to np główka w normie wg terminu om, kość udowa o 3 dni młodsza, kość ramienia też a brzuch o tydzień do przodu :)
Ważne, że wszystko ok

Mój na polowkowym miał brzuszek 2tygodnie do przodu [emoji23]ale wszystko inne też, tylko mniej.. główka chyba tydzień wieksza, udko też[emoji28]ważne, że zdrowo rosną [emoji123][emoji106]

U mnie wieczór się zbliża i zaczynam się czuć coraz gorzej. Masakra.
Jutro miałam iść na festyn z dziećmi a później basen, nie wiem jak to będzie. Najwyższej brata poproszę żeby pojechał z dziećmi na basem, festyn sobie darujemy.

Czesc. Jestem z sierpniowek. Jeśli mogła bym się ogłosić , to mam do sprzedania
* Nowy przewijak
* Sterylizator z podgrzewaczem 2w1 użyty jeden raz
* Rogal do spania

Gdyby któraś z Was była chętna to proszę na priv :)

reklama
Do góry