Z mojego brzucha to mojemu by waga z 10 kg wyszla [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Buhahahaha [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ale się uśmiałam Hehehe
Dobre!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z mojego brzucha to mojemu by waga z 10 kg wyszla [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
no i stan podgorączkowy się zaczyna, na noc będę zmuszona wziąć apap. Zaczynam co raz bardziej bać się o małego. Jutro idę do lekarza, pewnie i tak mi nic nie pomoże. Zobaczymy.
no i stan podgorączkowy się zaczyna, na noc będę zmuszona wziąć apap. Zaczynam co raz bardziej bać się o małego. Jutro idę do lekarza, pewnie i tak mi nic nie pomoże. Zobaczymy.
Hehe, no wlasnie, tak to juz tutaj jest. Nic nie poradze Tak samo z badaniem szyjki, nikt tego nie robi przez cala ciaze nie zaglada sie w podwozie. No chyba, ze sa wskazania. Znajoma np. Miala zbyt maly przyrost wielkosci brzucha i robili jej usg co tydzien, zeby sprawdzic czy mala przybiera na wadze. Inna zas, miala trojaczki, co prawde tylko jedno dzidzi przezylo, ale urodzila je w 24 tc z waga ok 500g. Takze wszystko zalezny od przypadku z jakim maja doczynienia.
Wow, super że u Was dają takie paczki. Ja zamówiłam sobie właśnie z lullalove ta szczotkę do włosów z myjka i jeszcze kocyk i jestem bardzo zadowolona z zakupu [emoji6]Ja się wstrzymuje z termoforem, mam cichą nadzieję, że druga córka dostanie z miasta podobną paczkę jak pierwsza. Był w niej właśnie m.in. taki termofor, szczotka, myjka i gryzak z Lullalove, sowa zawieszka Little Sophie, zestaw do nauki angielskiego, karnet na basen i wiele innych. Załączam zdjęcia tych produktów. Było to tzw. pudło malucha inspirowane fińskimi.
Na specjalnych uroczystościach wójt gminy wręczał rodzicom "Pudła Malucha", my odebraliśmy w innym terminie. Aby dostać pudełko, trzeba było złożyć wniosek. To bardzo prosta procedura. W trakcie rejestracji dziecka w Urzędzie Stanu Cywilnego wypełniało się specjalny formularz.
Jak trzeba będzie to dostaniesz leki.no i stan podgorączkowy się zaczyna, na noc będę zmuszona wziąć apap. Zaczynam co raz bardziej bać się o małego. Jutro idę do lekarza, pewnie i tak mi nic nie pomoże. Zobaczymy.
Ale ciężko uwierzyć, że nie badają szyjki... ona przecież może się skrócić bez plamienia, bez wielkich skurczy... i z tygodnia na tydzień moze być nawet 2cm mniej [emoji33] myślę, że może położne was badają palpacyjnie? I dopiero jak widzą, że coś jest nie tak to sprawdzają przez usg..
Wiadomo, że bezpieczniej zalecić leki i leżenie nż powstrzymywać rozpoczęty poród [emoji53]