reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tam akurat z pepco nie lubię rzeczy - kilka razy coś kupiłam i były beznadziejne. Mogłabym tam kupić i po prostu ne prać tylko wyrzucać, ale jednak wolę kupić bardziej wytrzymałe rzeczy ... i z lepszych materiałów ;) a naprawdę pokupiłam dobre jakościowo rzeczy za nie duże pieniądze na wyprzedażach ;)

Zgadzam się częściowo... Jako prezent komuś bodziaka z pepco bym nie kupiła, ale juz bodziak 56 albo 62 do schodzenia "hednorazowego" dla synka, czemu nie? Pewnie jak się planuje drugie albo trzecie dziecko to te rozmiary 56-62 też można trzymać, ja tak zrobiłam... I miałam fajne bodziaki z Georga czy Primarku, fajna bawełenka. Co nie powstrzymuje mnie, żeby pare sztuk nowych kupić młodszemu, żeby nie wszystkie miał znoszone..no i na odwiedziny czy małe wyjścia... Natomiast kupić body za 40zł jedno na kilka razy, żeby to ubrać - to jak @majacyr pisze...jak każdy uważa :) Myślę, też skromnie.. że reklama dźwignią handlu. Moje bodziaki z goerga, świetna bawełna, po praniu mięciutkie, nawet po Jaśku kolorów nie straciły - a cenowo i tak taniej niż zestaw od mamyginekolog....Oczywiście można tez dać za bodziaka nawet 90zł z super extra premium bawełny, bodziaki uszyte ręcznie przez najlepsze krawcowe :p:D No i możesz powiedzieć, że masz zestaw od niej, to też się liczy :tak:Poza tym te małe rozmiary są na króciutko bardzo, więc ta wytrzymałość nie jest tak bardzo potrzebna na m-c czy dwa :-D Co innego jak już śmiga 3 albo 4m-ce, czy później pół roku :tak:
Druga sprawa to tez finansów...Uważam, że jak ktoś ma duży zasób finansowy na wyprawkę to pewnie, niech kupuje co chce, ale to nie znaczy, ze ten co kupi na wyprzedażach czy może mniej markowe rzeczy- one wcale muszą być gorsze...:tak:
Akurat z pepco nie mam nic, ale wiem, że wiele osób tam kupuje ;)
A np.ktoś kiedyś chwalił kaphal... Dla mnie porażka...Same szmatki za ceny z kosmosu :o Och, ogólnie mi chodziło, że nie zawsze cena= jakość. Tak jak mówię, przetestowałam różne firmy dziecięce, żyję na wyprzedażach, ale tylko tych firm co sprawdziłam.

Ja kupię butelkę z tommee tippee na próbę, a laktator chyba spectra 9 w końcu... chciałam lovi expert, ale po przeczytaniu opini chyba zdecyduję się na ten.

Też myślałam o spectra laktatorze, czytałam dobre opinie....:tak:

Edytka ja też spaceruje do synka;) nie chce spać u siebie, zasypia i i po 2-3 godzinach budzi się i przychodzi do nas więc idę z nim do jego pokoju, zasypia i za jakiś czas znowu się budzi.

Mój na szczęście na razie ogranicza się do wołania... Chyba, że jest weekend i woła około siódmej rano...:szok:Wtedy wiem, że może być już koniec snu:o Więc wołam go szybko do nas i jest szansa, że z rodzicami pośpi do 8...ale z tym to już rożnie :D:p

reklama
Dziewczyny, obiektywnie, ten wzór może tez być dla chłopców? czy baradziej dla dziewczynek? Bo ja kocham koty...
8b12cc4b4e6ca7230c631cd7e1f1

e1d13f1a45cab1e9af018aa43e16

Zgadzam się częściowo... Jako prezent komuś bodziaka z pepco bym nie kupiła, ale juz bodziak 56 albo 62 do schodzenia "hednorazowego" dla synka, czemu nie? Pewnie jak się planuje drugie albo trzecie dziecko to te rozmiary 56-62 też można trzymać, ja tak zrobiłam... I miałam fajne bodziaki z Georga czy Primarku, fajna bawełenka. Co nie powstrzymuje mnie, żeby pare sztuk nowych kupić młodszemu, żeby nie wszystkie miał znoszone..no i na odwiedziny czy małe wyjścia... Natomiast kupić body za 40zł jedno na kilka razy, żeby to ubrać - to jak @majacyr pisze...jak każdy uważa :) Myślę, też skromnie.. że reklama dźwignią handlu. Moje bodziaki z goerga, świetna bawełna, po praniu mięciutkie, nawet po Jaśku kolorów nie straciły - a cenowo i tak taniej niż zestaw od mamyginekolog....Oczywiście można tez dać za bodziaka nawet 90zł z super extra premium bawełny, bodziaki uszyte ręcznie przez najlepsze krawcowe :p:D No i możesz powiedzieć, że masz zestaw od niej, to też się liczy :tak:Poza tym te małe rozmiary są na króciutko bardzo, więc ta wytrzymałość nie jest tak bardzo potrzebna na m-c czy dwa :-D Co innego jak już śmiga 3 albo 4m-ce, czy później pół roku :tak:
Druga sprawa to tez finansów...Uważam, że jak ktoś ma duży zasób finansowy na wyprawkę to pewnie, niech kupuje co chce, ale to nie znaczy, ze ten co kupi na wyprzedażach czy może mniej markowe rzeczy- one wcale muszą być gorsze...:tak:
Akurat z pepco nie mam nic, ale wiem, że wiele osób tam kupuje ;)
A np.ktoś kiedyś chwalił kaphal... Dla mnie porażka...Same szmatki za ceny z kosmosu :o Och, ogólnie mi chodziło, że nie zawsze cena= jakość. Tak jak mówię, przetestowałam różne firmy dziecięce, żyję na wyprzedażach, ale tylko tych firm co sprawdziłam.

Też myślałam o spectra laktatorze, czytałam dobre opinie....:tak:

Mój na szczęście na razie ogranicza się do wołania... Chyba, że jest weekend i woła około siódmej rano...:szok:Wtedy wiem, że może być już koniec snu:o Więc wołam go szybko do nas i jest szansa, że z rodzicami pośpi do 8...ale z tym to już rożnie :D:p

Nie wiem czy za jakiegoś bodziaka zapłaciłam więcej niż 10 zł, bo wszystko właśnie kupiłam na wyprzedażach ;p co do zestawu od mamyginekolog to też nie uważam, że w przeliczeniu to jakieś drogie rzeczy - 139 zł za rożek, otulacz, body, pajac, czapkę i 2 pieluchy to dla mnie tak chyba ok. No może za zestaw na przebranie zapłaciłam 48 zł za body i pajaca i to chyba najdroższe rzeczy jakie kupiłam :p
Co to kappahl to mam sporo rzeczy od nich i moi kuzyni też używali i większość jakościowo jest naprawdę dobra, a też czasem da się kupić w normalnych, przystępnych cenach i z reguły tak właśnie kupuję - naprawdę coś mega musi mi się spodobać, żebym kupiła w regularnej cenie, jeśli uważam, że jest drogie ;p
O tak dla przykładu - ogrodniczki ze zdjęcia z H&M jedne za 20 zł, drugie 10 zł - nie uważam, żeby to były drogie rzeczy ;) albo te 3 koszulki właśnie z kappahl - zapłaciłam za 3 dokładnie 30zł, czyli po 10...
72D05CD4-04C9-426C-A736-8BD1FB8DED82.jpeg
522272E0-7C70-4A28-A5B5-9C0BED0AD43D.jpeg

Załączniki

• 72D05CD4-04C9-426C-A736-8BD1FB8DED82.jpeg
    72D05CD4-04C9-426C-A736-8BD1FB8DED82.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 342
  • 522272E0-7C70-4A28-A5B5-9C0BED0AD43D.jpeg
    522272E0-7C70-4A28-A5B5-9C0BED0AD43D.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 340
Nie wiem czy za jakiegoś bodziaka zapłaciłam więcej niż 10 zł, bo wszystko właśnie kupiłam na wyprzedażach ;p co do zestawu od mamyginekolog to też nie uważam, że w przeliczeniu to jakieś drogie rzeczy - 139 zł za rożek, otulacz, body, pajac, czapkę i 2 pieluchy to dla mnie tak chyba ok. No może za zestaw na przebranie zapłaciłam 48 zł za body i pajaca i to chyba najdroższe rzeczy jakie kupiłam :p
Co to kappahl to mam sporo rzeczy od nich i moi kuzyni też używali i większość jakościowo jest naprawdę dobra, a też czasem da się kupić w normalnych, przystępnych cenach i z reguły tak właśnie kupuję - naprawdę coś mega musi mi się spodobać, żebym kupiła w regularnej cenie, jeśli uważam, że jest drogie ;p
O tak dla przykładu - ogrodniczki ze zdjęcia z H&M jedne za 20 zł, drugie 10 zł - nie uważam, żeby to były drogie rzeczy ;) albo te 3 koszulki właśnie z kappahl - zapłaciłam za 3 dokładnie 30zł, czyli po 10...Zobacz załącznik 886374Zobacz załącznik 886375
Tez lubie wyprzedaze ;) np teraz malej z hm zamowilam juz na przyszły sezon chyba 4 koszulki z krotkim rekawem, 2 sukienki, 3 pary getrow 3/4 i skarpety 7 par i zaplacilam stowke :)

reklama
Moja córka też ostatnio często się budzi w nocy... Generalnie znów mamy kłopot z rozstaniami w przedszkolu :(
Obiecałam sobie że we wrześniu pojedziemy na jakieś wakacje, spędzę z nią więcej czasu. Niestety pracownik którego miałam.mieć od września ma u obecnego pracodawcy trzy msc wypowiedzenie więc znów nie wiem co robić :(

Co do ubranek to jest też kwestia tego że dzieci w pewnym wieku niszczę bardziej w innym mniej. Ja też pepco nie lubię natomiast tego lata moja córka planu wszystko w takim tempie że wiele bluzeczek jest na jeden raz także te z pepco w tym roku dają radę. Ale sporo też reserved itp z wyprzedaży.

Dziewczyny które miały rozchodzace spojenie łonowe... Jak to boli? Z córka nie miała a teraz obawiam się że coś się kroi. Boli tak jakby... Hm... Jakbym się uderzyła o rame rowera? Jak chodzę, wstaje z łóżka.... Nie jest to bardzo bolesne ale boję się że źle zwiastuje...

Do góry