reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Słabo dziś spałam co prawda to rozwolnienie w nocy mnie nie budziło ale śniły mi się koszmary . Na dodatek wstałam z zimnem (opryszczką )na ustach i tak się zastanawiam czy to ma jakiś związek? Teraz pozwoliłam sobie na kawe i zobaczę co będzie. Trzymajcie kciuki żeby dziś było ok [emoji85] na podróż kupię tą smecte i czekoladę zjem przed hah [emoji16]
Tylko, żebyś się tą czekoladą nie zakorkowała znowu na parę dni :( ja tak niestety mam, zjem czekolade i nici z dwójki na 2 dni. Nie jem- robie codziennie...

reklama
Hejooo, ja wczoraj Was podczytywalam, ale zajelam sie porzadkami i tak sie z synem wkrecilismy, ze wyszly nam generale glownie w jego pokoju, bo po roku szkolnym trzeba bylo troche posegregowac. I mimo, ze dopiero co sie wprowadzilismy do nowego domku, to bylo co robic. Osiedle wciaz sie buduje, wiec kurzy sie okrutnie, takze wszystko do odswiezenia zawsze jest, bo okna jednak przy takiej pogodzie musza byc otwarte. Na dzis zostala mi kuchnia z jadalnia i mala toaleta na dole. Wiec juz na luzie.
We wtorek czulam sie fatalnie, za to wczoraj bylo wszystko super i mimo takiego wysilku ze sprzataniem pojechalismy jeszcze na male zakupy, udalo mi sie dokupic ociepline do kocykow, wiec moge teraz juz jakies cudenko uszyc dla synia ;)
A chyba w sobote podjedziemy do Ikeii zrobic zakupy bablowe. Ja planuje najtansze lozeczko i materac piankowy. Do tego komoda i moze przewijak, chyba ze wymysle to tak zeby na komodzie miec odpowiednia ilosc miejsca, ewentualnie na lozeczku. Decyzja jeszcze niepodjeta. Natomiast na pewno bede chciala miec takie miejsce, bo wgl mnie jest to po prostu wygodne i dziecko od malenkosci ma jedno miejsce, ktore kojarzy z przewijaniem.

Powodzenia dzis na wizytach. Ja tez na 10:30 ide z polozna sie zobaczyc. Niestety usg nie bedzie, ale moze ktg podlaczy, zobaczymy.

Jesli chodzi o nocki, to u mnie chyba zaczyna sie ten okres kiedy to nie jestem w stanie calej nocy przeapac. Wstaje na siusiu raz, albo i dwa, jest mi duszno i miejsca nie moge sobie znalesc. Ale juz niedlugo, ogarniem :)

Milego dzionka kobitki :)

U mojego najdluzej siedza starsze kobiety [emoji85] Ciezarne to myk, myk szybciutko :)

Ja jak do niego chodzę już tyle lat, to rzadko widziałam starsze kobiety :) Z reguły ciężarne albo młode, w sensie w moim wieku, i młodsze i starsze, ale wciąż młode :p

Gratulacje, Dita![emoji7] mi do porodu zostało 12 tygodni także... wszystkie powoli zbliżamy się do tego wielkiego wydarzenia! Czas leci szybciutko, dopiero co się cieszyłyśmy, że nam się udało... na samą myśl o tym, że jeszcze chwila i Jasiek pojawi się na świecie czuję się strasznie podekscytowana i... Nie boję się porodu [emoji23] chociaż pewnie będę panikować w ostatniej chwili [emoji2] jednak z drugiej strony robi mi się trochę smutno, że za jakiś czas już nie będę czuła tych kopniaków w brzuszku... eh [emoji2] jakoś zmienne mam te nastroje [emoji15]

Dzisiaj wizytuję i ja... ciekawa jestem, co tam się dzieje i jak synek rośnie... do 13 mało czasu, więc chyba pójdę już zjeść [emoji5]
Powodzenia, kobietki![emoji8]

Kciuki za wizytę!!:tak:
Mi do porodu też 12tygodni, właściwie do skończonego 40tygodnia to 13tygodni, ale tak sobie policzyłam do terminu z Młodym 37+1 :)

No wlasnie czas szybko leci dopiero co testowalysmy a tu juz wchodzimy w 3 trymest z tymi porodami jest roznie jesli pierwsze rodzi sie przed to nieznaczy ze nastepne tez na to niema reguly z corka rowniutko 40 tydz co do dnia z OM a syn 38 + 3 zobaczymy teraz mysle ze tak 3 - 5 listopada bo mialam owulacje zaraz po okresie w 10 dc
Zobaczymy czy mi sie sprawdzi
Powodzenia na wizytach ja w poniedzialek i wkoncu sie zrobilo chlodniej da sie oddychac
Teraz siedze w ogrodzie pije kawke latte i bede sie zbierac do kosmetyczki
A moja sasiadka dalej nie urodzila termin ma na jutro chociaz z nia rozmawialam to mowila ze piersze przenosila 11 dni a drugie 8 wiec teraz sie teraz nie nastawia

Wiadomo, ze niewiadomo, kiedy się urodzi hahah:D Teraz mogę urodzić po terminie...:o Ale nie chcę się na to nastawiać, bo to dołujące, i tylko czas by mi się dłużył :) Bedę się tym przejmować jak minie 38 i 39 tydzień i nic! Bo do 30.10 dobrze by było gdybym urodziła, przez ten termin z usg genetycznego na 30 X :cool2:

@FiLi88
Uważaj na siebie i nie forsuj się zbytnio!
Ja będę miała zwykły przewijak na łóżeczko, w 1.ciąży się sprawdził rewelacyjnie, to teraz myślę też :) A na łóżeczku można kupić taki organizer z kiszeniami. Zresztą ile niemowlę potrzebuję do przewijania? pampersa, czasem krem pod pupę, ale nie zawsze, i waciki do przecierania :) Nie jest niewiadomo ile rzeczy :)

Dzień dobry i miłego dnia dziewczynki.
U mnie też zaczyna się problem że spaniem. Dzisiaj wstawiłam 3 razy na siku. Dodatkowo od 2 dni dzidzia naciska mi chyba na jelita. Cały czas w środku mnie coś kłuje. Jak się obraca, podnoszę, siadam albo po prostu chodzę i stawiam nogi na ziemi.

W poniedziałek idę do nowego gina i mam nadzieję że to będzie to. Jeżeli tak to zmienie szpital do porodu na Narutowicza.

Przyszła mi zamówiona koszula nocna do karmienia, zestaw butelek do karmienia i smoczki. Dodatkowo Art higieniczne dla mnie.

Mam nadzieję że będę się dziś w miarę dobrze czuła bo chce dalej sprzątać A od poniedziałku nie byłam wstanie.

A co tam u Was ?

Mi się już ciężko spi... wczoraj leżąc na boku tak mnie coś w klatce dusiło ze nie byłam w stanie oddychać, w dodatku nawet się obrócić. Dzisiaj już upał doskwierał.
Co polecacie na bóle pleców????? Ćwiczę cały czas, ale jednak potrzebuję coś na rozluźnienie pleców....

U mnie też zaczyna się problem że spaniem. Dzisiaj wstawiłam 3 razy na siku. Dodatkowo od 2 dni dzidzia naciska mi chyba na jelita. Cały czas w środku mnie coś kłuje. Jak się obraca, podnoszę, siadam albo po prostu chodzę i stawiam nogi na ziemi.

W poniedziałek idę do nowego gina i mam nadzieję że to będzie to. Jeżeli tak to zmienie szpital do porodu na Narutowicza.

Przyszła mi zamówiona koszula nocna do karmienia, zestaw butelek do karmienia i smoczki. Dodatkowo Art higieniczne dla mnie.

Mam nadzieję że będę się dziś w miarę dobrze czuła bo chce dalej sprzątać A od poniedziałku nie byłam wstanie.

A co tam u Was ?

Fajna ta koszula? Możesz polecić? Butelki Avent czy jakieś inne?
Sprzątanie to powoli, rozłóż na raty. A jak się źle czujesz to w ogółe sobie daruj :(

Co do spania to ja wstaję min.raz na siusiu, ale to bez znaczenia, bo i tak starszy z reguły raz w nocy mnie woła...A to spać nie może bo gorąco, a to zły sen, a to przytulić. I tak już jest super, bo tylko raz, czasami dwa, gdzie drugi już nad ranem, a były tak kiepskie noce, że po 4-5 razy potrafił wołać :o Na szczęście mu minęło :tak: Także ja przy okazji siusiam ;)

A co tam u Was ?

No wlasnie szukam i szukam koszuli do oorodu i na pozniej do karmienia kolejnej. Pochwalisz sie co nabylas ??
Ciekawa jestem jak wyjda te koszule u mamy ginekolog i jak cenowo, kolory maja super. Moze, ktoras z Was na nie czeka ??

Aaaa wlasnie tym, ktorym sie udalo zamowic zestawy 90 stopni jak Wam sie podobaja ??

No wlasnie szukam i szukam koszuli do oorodu i na pozniej do karmienia kolejnej. Pochwalisz sie co nabylas ??
Ciekawa jestem jak wyjda te koszule u mamy ginekolog i jak cenowo, kolory maja super. Moze, ktoras z Was na nie czeka ??

Aaaa wlasnie tym, ktorym sie udalo zamowic zestawy 90 stopni jak Wam sie podobaja ??
Ja czekam na koszule od Mamaginekolog, ale jeżeli będzie za 130zł to sobie dam spokój.
Ostatnio kupiłam na allegro za 23zł.
Z projektu 90 stopni podoba mi się otulacz tetrowy.
Ma być dostępny oddzielnie.
Reszta dla mnie za droga 49zł za body i pajac. To nie żal by mi było w pepco kupić za 5zł body i za 9zl pajac i nawet wyrzucić.
Choć jestem zs praniem, gotowaniem i prasowaniem to bez przesady.
Z tamtą trójką miałam normalne bawełniane ciuszki w szpitalu. Potem uprałam i wyprasowałam i żadnych bakterii nie załapali.
Ale oczywiście jak komuś się podoba i chce za 5 rzeczy 139zł zapłacić to podobno niedługo ma być kolejna dostawa

reklama
Fajna ta koszula? Możesz polecić? Butelki Avent czy jakieś inne?
Sprzątanie to powoli, rozłóż na raty. A jak się źle czujesz to w ogółe sobie daruj :(

Niestety nie potrafię dodawać zdjęć na tym forum :no2:.
Butelki:
TOMMEE TIPPEE Zestaw POCZĄTKOWY dla noworodka

Zobaczę jak się będą sprawdzać i czy w ogóle będę używać ale wyglądają super.

Koszula taka zwykła, bawełnianą z rozpuęciami u góry na guziki za niecałe 18 zł. Nie ma jej już w ofercie.

Co do porządków to bardziej na raty już się nie da ;)

Do góry