reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

No wlasnie szukam i szukam koszuli do oorodu i na pozniej do karmienia kolejnej. Pochwalisz sie co nabylas ??
Ciekawa jestem jak wyjda te koszule u mamy ginekolog i jak cenowo, kolory maja super. Moze, ktoras z Was na nie czeka ??

Aaaa wlasnie tym, ktorym sie udalo zamowic zestawy 90 stopni jak Wam sie podobaja ??

Ja czekam ;p
Zamówiłam zestaw 90 stopni i zestaw na przebranie i jestem bardzo zadowolona ;) jakość mega, miłe w dotyku, bielusieńkie ;)

reklama
Dzień dobry i miłego dnia dziewczynki.
U mnie też zaczyna się problem że spaniem. Dzisiaj wstawiłam 3 razy na siku. Dodatkowo od 2 dni dzidzia naciska mi chyba na jelita. Cały czas w środku mnie coś kłuje. Jak się obraca, podnoszę, siadam albo po prostu chodzę i stawiam nogi na ziemi.

W poniedziałek idę do nowego gina i mam nadzieję że to będzie to. Jeżeli tak to zmienie szpital do porodu na Narutowicza.

Przyszła mi zamówiona koszula nocna do karmienia, zestaw butelek do karmienia i smoczki. Dodatkowo Art higieniczne dla mnie.

Mam nadzieję że będę się dziś w miarę dobrze czuła bo chce dalej sprzątać A od poniedziałku nie byłam wstanie.

A co tam u Was ?

Na jakie butelki się zdecydowałas?
Ja zastanawiam się nad butelkami, laktatorem, podgrzewaczem i już sama nie wiem. Przy synku miałam butelki z Aventu i byłam zadowolona, laktator mam ręczny też z Aventu, ale w ogóle nie używałam. Teraz zastanawiam się co robić, może teraz uda mi się z karmieniem. Czytałam o laktatorach z medeli, wszyscy polecają, ale elektryczne maja zaporowa cenę i kolejny dylemat jak przy łóżeczku /kolysce.

Już doczytałam o butelkach ;)

U mnie też w planach sprzątanie.

Ja czekam na koszule od Mamaginekolog, ale jeżeli będzie za 130zł to sobie dam spokój.
Ostatnio kupiłam na allegro za 23zł.
Z projektu 90 stopni podoba mi się otulacz tetrowy.
Ma być dostępny oddzielnie.
Reszta dla mnie za droga 49zł za body i pajac. To nie żal by mi było w pepco kupić za 5zł body i za 9zl pajac i nawet wyrzucić.
Choć jestem zs praniem, gotowaniem i prasowaniem to bez przesady.
Z tamtą trójką miałam normalne bawełniane ciuszki w szpitalu. Potem uprałam i wyprasowałam i żadnych bakterii nie załapali.
Ale oczywiście jak komuś się podoba i chce za 5 rzeczy 139zł zapłacić to podobno niedługo ma być kolejna dostawa

Ja tam akurat z pepco nie lubię rzeczy - kilka razy coś kupiłam i były beznadziejne. Mogłabym tam kupić i po prostu ne prać tylko wyrzucać, ale jednak wolę kupić bardziej wytrzymałe rzeczy ... i z lepszych materiałów ;) a naprawdę pokupiłam dobre jakościowo rzeczy za nie duże pieniądze na wyprzedażach ;)

Ja zastanawiam się nad butelkami, laktatorem, podgrzewaczem i już sama nie wiem. Przy synku miałam butelki z Aventu i byłam zadowolona, laktator mam ręczny też z Aventu, ale w ogóle nie używałam. Teraz zastanawiam się co robić, może teraz uda mi się z karmieniem. Czytałam o laktatorach z medeli, wszyscy polecają, ale elektryczne maja zaporowa cenę i kolejny dylemat jak przy łóżeczku /kolysce.

Ja kupię butelkę z tommee tippee na próbę, a laktator chyba spectra 9 w końcu... chciałam lovi expert, ale po przeczytaniu opini chyba zdecyduję się na ten.

Ja tam akurat z pepco nie lubię rzeczy - kilka razy coś kupiłam i były beznadziejne. Mogłabym tam kupić i po prostu ne prać tylko wyrzucać, ale jednak wolę kupić bardziej wytrzymałe rzeczy ... i z lepszych materiałów ;) a naprawdę pokupiłam dobre jakościowo rzeczy za nie duże pieniądze na wyprzedażach ;)
Ja kupuję 100% bawełnę i od polskich firm za niewielką cenę. Ja nie krytykuje że od Nicoli są złe ale mi szkoda kasy na te kilka rzeczy. Za 150zł zamówiłam całą siatę ciuszków.
Cieszę się, że jesteś zadowolona.
Każda robi jak uważa

Fajna ta koszula? Możesz polecić? Butelki Avent czy jakieś inne?
Sprzątanie to powoli, rozłóż na raty. A jak się źle czujesz to w ogółe sobie daruj :(

Co do spania to ja wstaję min.raz na siusiu, ale to bez znaczenia, bo i tak starszy z reguły raz w nocy mnie woła...A to spać nie może bo gorąco, a to zły sen, a to przytulić. I tak już jest super, bo tylko raz, czasami dwa, gdzie drugi już nad ranem, a były tak kiepskie noce, że po 4-5 razy potrafił wołać :o Na szczęście mu minęło :tak: Także ja przy okazji siusiam ;)

Edytka ja też spaceruje do synka;) nie chce spać u siebie, zasypia i i po 2-3 godzinach budzi się i przychodzi do nas więc idę z nim do jego pokoju, zasypia i za jakiś czas znowu się budzi.

Już doczytałam o butelkach ;)

U mnie też w planach sprzątanie.

Też myślałam o laktatorze Madeli ale cena mnie blokuje. Zresztą zastanawiam się czy jest sens kupować drogi elektryczny laktator skoro jest szansa że się nie przyda? Dodatkowo (Może to glupie) ale boję się przystawić to do piersi. Myślę że będzie boleć bardzo :unsure:. Chyba zdecyduje się na jakiś ręczny A jak się okaże mało wydajny dla mnie to szybko dokupie elektryczny.

Brzuch boli? A nie musisz iść na 2. do toalety?:dry:
Boli mnie cały brzuch, jakbym całą noc brzuszki robiła, takie jakby zakwasy. A jak kichnęłam to myślałam, że mi go rezerwie na strzępy. Nawet kaszleć nie mogę.
Kochana kuruj się.
Witamina c lub rutinoscorbin. Seria pren.a.l.e.n herbatki gripovita.
Zdrowie najważniejsze

A co do bólu brzucha bierzesz magnez? No spe czy buscopan?
Może czas trochę zwolnić?
Magnez biorę. Wirus jakiś panuje. Po kolei u mnie i u brata rozwala, jednych mniej innych bardziej. Nadgarstek i kolano mam owinięte liśćmi kapusty, bo ból okropny i do tego gorące miejsca. Nawet pod pachami mnie boli i stopy od spodu pod palcami. Całe plecy i biodro. Po apapie jest ciut lepiej. Odwołałam fryzjera bo nie dałabym rady nawet auta poprowadzić.
Słabo dziś spałam co prawda to rozwolnienie w nocy mnie nie budziło ale śniły mi się koszmary . Na dodatek wstałam z zimnem (opryszczką )na ustach i tak się zastanawiam czy to ma jakiś związek? Teraz pozwoliłam sobie na kawe i zobaczę co będzie. Trzymajcie kciuki żeby dziś było ok [emoji85] na podróż kupię tą smecte i czekoladę zjem przed hah [emoji16]
Kciuki zaciśnięte, będzie dobrze[emoji4]
Ja czekam na koszule od Mamaginekolog, ale jeżeli będzie za 130zł to sobie dam spokój.
Ostatnio kupiłam na allegro za 23zł.
Z projektu 90 stopni podoba mi się otulacz tetrowy.
Ma być dostępny oddzielnie.
Reszta dla mnie za droga 49zł za body i pajac. To nie żal by mi było w pepco kupić za 5zł body i za 9zl pajac i nawet wyrzucić.
Choć jestem zs praniem, gotowaniem i prasowaniem to bez przesady.
Z tamtą trójką miałam normalne bawełniane ciuszki w szpitalu. Potem uprałam i wyprasowałam i żadnych bakterii nie załapali.
Ale oczywiście jak komuś się podoba i chce za 5 rzeczy 139zł zapłacić to podobno niedługo ma być kolejna dostawa
Dla mnie też są to zbyt duże pieniądze. Przerażają mnie ceny niektórych rzeczy od Nikoli, ale każdy kupuje to co uważa. Ładne są, ale nie moja półka cenowa.

reklama
Do góry