reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A ja dziś oficjalnie zaczęłam III trymestr :) To teraz z górki.... Do terminu porodu z Młodym zostało mi dokładnie 10tygodni i 1 dzień :D Ale wiadomo....teraz może być później :)
I z tej okazji idę dziś do gina, ale ponieważ dzisiaj przyjmuje nie na godziny, a kto przyjdzie w jakiej kolejności, trzymajcie kciuki, żeby nie było dużo kobiet na poczekalni..Najlepiej jedna albo dwie. Albo wcale :laugh2: I nie ciężarne!!!!!!!!!!! Mówię wam, one najdłużej u niego siedzą :laugh2::rofl2::-D
U mojego najdluzej siedza starsze kobiety [emoji85] Ciezarne to myk, myk szybciutko :)

reklama
A ja dziś oficjalnie zaczęłam III trymestr :) To teraz z górki.... Do terminu porodu z Młodym zostało mi dokładnie 10tygodni i 1 dzień :D Ale wiadomo....teraz może być później :)
I z tej okazji idę dziś do gina, ale ponieważ dzisiaj przyjmuje nie na godziny, a kto przyjdzie w jakiej kolejności, trzymajcie kciuki, żeby nie było dużo kobiet na poczekalni..Najlepiej jedna albo dwie. Albo wcale :laugh2: I nie ciężarne!!!!!!!!!!! Mówię wam, one najdłużej u niego siedzą :laugh2::rofl2::-D
Gratulacje, Dita![emoji7] mi do porodu zostało 12 tygodni także... wszystkie powoli zbliżamy się do tego wielkiego wydarzenia! Czas leci szybciutko, dopiero co się cieszyłyśmy, że nam się udało... na samą myśl o tym, że jeszcze chwila i Jasiek pojawi się na świecie czuję się strasznie podekscytowana i... Nie boję się porodu [emoji23] chociaż pewnie będę panikować w ostatniej chwili [emoji2] jednak z drugiej strony robi mi się trochę smutno, że za jakiś czas już nie będę czuła tych kopniaków w brzuszku... eh [emoji2] jakoś zmienne mam te nastroje [emoji15]

Dzisiaj wizytuję i ja... ciekawa jestem, co tam się dzieje i jak synek rośnie... do 13 mało czasu, więc chyba pójdę już zjeść [emoji5]
Powodzenia, kobietki![emoji8]

U mnie jeszcze 12 tygodni z hakiem [emoji3] też się nie przejmuje porodem, to pierwszy dzidziuś więc jeszcze nie wiem co mnie czeka [emoji3] może zacznę się stresować bliżej terminu ale myślę że bardziej będę myślała o tym czy będę wiedziała kiedy jechać do szpitala i czy wszystko potrzebne mam spakowane.

U mnie jeszcze 12 tygodni z hakiem [emoji3] też się nie przejmuje porodem, to pierwszy dzidziuś więc jeszcze nie wiem co mnie czeka [emoji3] może zacznę się stresować bliżej terminu ale myślę że bardziej będę myślała o tym czy będę wiedziała kiedy jechać do szpitala i czy wszystko potrzebne mam spakowane.
No wlasnie czas szybko leci dopiero co testowalysmy a tu juz wchodzimy w 3 trymest z tymi porodami jest roznie jesli pierwsze rodzi sie przed to nieznaczy ze nastepne tez na to niema reguly z corka rowniutko 40 tydz co do dnia z OM a syn 38 + 3 zobaczymy teraz mysle ze tak 3 - 5 listopada bo mialam owulacje zaraz po okresie w 10 dc
Zobaczymy czy mi sie sprawdzi
Powodzenia na wizytach ja w poniedzialek i wkoncu sie zrobilo chlodniej da sie oddychac
Teraz siedze w ogrodzie pije kawke latte i bede sie zbierac do kosmetyczki
A moja sasiadka dalej nie urodzila termin ma na jutro chociaz z nia rozmawialam to mowila ze piersze przenosila 11 dni a drugie 8 wiec teraz sie teraz nie nastawia

Słabo dziś spałam co prawda to rozwolnienie w nocy mnie nie budziło ale śniły mi się koszmary . Na dodatek wstałam z zimnem (opryszczką )na ustach i tak się zastanawiam czy to ma jakiś związek? Teraz pozwoliłam sobie na kawe i zobaczę co będzie. Trzymajcie kciuki żeby dziś było ok [emoji85] na podróż kupię tą smecte i czekoladę zjem przed hah [emoji16]

Słabo dziś spałam co prawda to rozwolnienie w nocy mnie nie budziło ale śniły mi się koszmary . Na dodatek wstałam z zimnem (opryszczką )na ustach i tak się zastanawiam czy to ma jakiś związek? Teraz pozwoliłam sobie na kawe i zobaczę co będzie. Trzymajcie kciuki żeby dziś było ok [emoji85] na podróż kupię tą smecte i czekoladę zjem przed hah [emoji16]
Ale na sierpiowkach cos nie idzie im tak szybko

Gratki [emoji16] teraz już z górki [emoji16] mi zostało jeszcze niespełna 14 tygodni, ale to moment jak zleci [emoji4][emoji4][emoji4]

Powodzenia w kolejce [emoji16][emoji16][emoji16]

Hihi.
Trzymam kciuki.
Ja wczoraj się osłabiłam trochę w kolejce.
Pani z przychodni zadzwoniła, czy mogę być na 11:45 a miałam wizytę na 12tą.
Ok. Lepiej dla mnie.
Mąż mnie zawiózł, a tam jakaś Pani bez kolejki, która ma być przede mną.
W gabinecie jak się okazało ciężarna, ta przede mną też i oczywiście był poślizg. Weszłam do gina o 12:30.
Mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej i wejdziesz z marszu.

reklama
Gratulacje dla Was i kciuki za brak kolejki [emoji6]

Do góry