reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ale dlaczego aż do szpitala?

Ja dziś się mierzyłam, w najszerszym miejscu brzuch ma 96.
Jak gin zobaczył to po godzinie 210 i od razu że w szpitalu zrobimy dodatkowe badania na NFZ i w piątek będę miała konsultacje z diabetologiem. Myślę że chodzi o to żeby szybciej wszystko załatwić.

A tyle co ostatnio pisałyscie że to po godzinie nie jest tak ważne i jak bym miała na skierowaniu tylko dwa pobrania na czczo i po 2 h to bym miała w normie[emoji848] zobaczymy co jutro wyjdzie.

reklama
@Góraleczka89 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Ja w pon idę na krzywa i się stresuję troche:(
Mam 2 pytania czy którejś z Was 'wypchnelo' pępek? Czy wiecie od czego to zależy czy wyjdzie czy nie?
I drugie czy komuś na tym etapie doskwieraja mdlosci? Od kilku tygodni robi mi się niedobrze (niekoniecznie po jedzeniu) nie cały czas i nie codziennie, tak mocno nieregularnie... Dziwne, bo w 1 trymestrze mi nic nie dolegalo... Czy to możliwe że to zgaga? Nigdy nie miałam i nie wiem czy bym potrafiła rozpoznać.
Co do rozwolnienia to cola, ale wygazowana i paluszki, żeby się nie odwodnic. Sprobowalabym na początek czekoladę i może węgiel na zatrzymanie (jak najbardziej naturalnie). Zdrówka życzę.
Mi wypchnelo pępek teraz i w poprzedniej ciąży, to przez rosnący brzuch[emoji4] po porodzie wrócił na swoje miejsce [emoji39]

Jeżeli chodzi o mdłości w 2 trymestrze zdarzyło mi się kilka razy ale przez chwilę i nie tak intensywnie jak na początku.

@Góraleczka89 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Ja w pon idę na krzywa i się stresuję troche:(
Mam 2 pytania czy którejś z Was 'wypchnelo' pępek? Czy wiecie od czego to zależy czy wyjdzie czy nie?
I drugie czy komuś na tym etapie doskwieraja mdlosci? Od kilku tygodni robi mi się niedobrze (niekoniecznie po jedzeniu) nie cały czas i nie codziennie, tak mocno nieregularnie... Dziwne, bo w 1 trymestrze mi nic nie dolegalo... Czy to możliwe że to zgaga? Nigdy nie miałam i nie wiem czy bym potrafiła rozpoznać.
Co do rozwolnienia to cola, ale wygazowana i paluszki, żeby się nie odwodnic. Sprobowalabym na początek czekoladę i może węgiel na zatrzymanie (jak najbardziej naturalnie). Zdrówka życzę.
Mnie się wypycha pępek coraz bardziej, młodszy brat mi kontroluje, bo ja już nie widze ;) Mówi, że coraz bardziej widać ściankę pępka, której normalnie, przed ciążą widać nie było.
Zgagi z mdłościami nie pomylisz. Zgaga pali w przełyku, czujesz jakbyś miała ogień w gardle. A mdłości właśnie od paru dni dotykają też i mnie.

Prawie dziś nie spałam. Wszystko mnie boli, stawy i mięśnie. To raczej nie są dolegliwości ciążowe. Boję, że to jakiś wirus. Dzieci troche chorowały, pewnie złapałam od nich. Czuję się jakby mnie czołg rozjechał...[emoji27][emoji27][emoji27]

To chyba taki etap ciazy, ze tu zaboli, tu cos gniecie, tak zle i tak noe dobrze... Trzeba wytrwac, choc wiem ze nie latwo... A apetyt pewnie przez pogode, ja tez malo jem jak tak goraco, lodami nadrabiam [emoji85]

Ja też pożeram lody :) Ale inne posiłki normalnie też jem :sorry2::o

Jeśli chodzi ci o to, że mam wystający pępek, to tak...mam już tak od dłuższego czasu :) nie miałam zgagi, ale to chyba pali, a nie, że mdłości się ma ... A masz jeszcze inne objawy? Oprócz tych mdłości?

Prawie dziś nie spałam. Wszystko mnie boli, stawy i mięśnie. To raczej nie są dolegliwości ciążowe. Boję, że to jakiś wirus. Dzieci troche chorowały, pewnie złapałam od nich. Czuję się jakby mnie czołg rozjechał...[emoji27][emoji27][emoji27]

Bierz coś może na wzmocnienie, rutinoscorbin chyba można w ciąży? Wypij mleko z miodem, herbatkę z cytryną...Może przejdzie bokiem...;)

Ja też pożeram lody :) Ale inne posiłki normalnie też jem :sorry2::o

Jeśli chodzi ci o to, że mam wystający pępek, to tak...mam już tak od dłuższego czasu :) nie miałam zgagi, ale to chyba pali, a nie, że mdłości się ma ... A masz jeszcze inne objawy? Oprócz tych mdłości?

Bierz coś może na wzmocnienie, rutinoscorbin chyba można w ciąży? Wypij mleko z miodem, herbatkę z cytryną...Może przejdzie bokiem...;)
Oby przeszło, najbardziej martwi mnie ból brzucha, bardzo boli przy jakimkolwiek ruchu. A jeszcze dziś mam umówionego fryzjera i kosmetyczkę. Chyba wezmę apap żeby to przetrwać. No nic, najwyższej jutro do internisty pójdę

Kochana kuruj się.
Witamina c lub rutinoscorbin. Seria pren.a.l.e.n herbatki gripovita.
Zdrowie najważniejsze

A co do bólu brzucha bierzesz magnez? No spe czy buscopan?
Może czas trochę zwolnić?

reklama
A ja dziś oficjalnie zaczęłam III trymestr :) To teraz z górki.... Do terminu porodu z Młodym zostało mi dokładnie 10tygodni i 1 dzień :D Ale wiadomo....teraz może być później :)
I z tej okazji idę dziś do gina, ale ponieważ dzisiaj przyjmuje nie na godziny, a kto przyjdzie w jakiej kolejności, trzymajcie kciuki, żeby nie było dużo kobiet na poczekalni..Najlepiej jedna albo dwie. Albo wcale :laugh2: I nie ciężarne!!!!!!!!!!! Mówię wam, one najdłużej u niego siedzą :laugh2::rofl2::-D

Do góry