reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

No to miałam przygodę na krzywej. Pół godziny przed 3 kłuciem zobaczyłam mroczki przed oczami. Poszłam do pielęgniarki i ta mi udostępniła leżanke. Po jakiś 15 minutach już było ok ale musiałam zadzwonić do mamy żeby po mnie przyjechała bo bez tego nie chcieli mnie z gabinetu wypuścić :blink:. Także dalej siedzę w Medicover i czekam na obstawę :sorry2:

reklama
To lepiej leż.
Ja mam u siebie przy łóżku centrum dowodzenia: pilot, komórka, sok, woda, gazety, książki, listy.
Czasem organizm mówi stop.
Liczę na to, że będę mogła po wizycie posiedzieć, bo nie umiem na leżąco robić na drutach.
Mnie na początku było ciężko. Prosto z pracy, ze spacerów jazdy na rowerze położyć się, ale to dla dobra dziecka.
Masz wybrane imię dla córeczki?
ja staram się nie leżeć w łóżku, w którym śpię, żeby źle mi się nie kojarzyło ;) ja tak samo mam wszędzie wszystko porozkładane, tylko mąż mi donosi przed wyjściem do pracy :D oczywiście lista filmów do obejrzenia zrobiona i sukcesywnie ją zmniejszam.
Będzie Zosia <3 w Warszawie niestety hit, ale kocham te stare imiona :)

@mayfly też że stolicy jesteś? Sporo nas. W pierwszej ciąży z całego forum byłam tylko ja z wawki:p
Tak, leżę w tych pięknych, powojennych, rozgrzanych do czerwoności murach i słucham wiertarki za oknem, dopiero teraz dostrzegam w pełni uroki Warszawy :biggrin2: a tak serio, to mam pytanie do dziewuszek ze stolicy: czy macie już jakąś przychodnię na oku, do której chcecie zapisać dziecko? albo już w jakiejś jesteście zapisane i możecie polecić lekarza?? Oczywiście chodzi mi o publiczną placówkę:)

Hejoooo, my po kolejnym cudownym weekendzie kempingowym. Powiem Wam, ze taki substytut urlopu calkiem mi odpowiada. Wyjezdzamy w sobote wczesnie rano. Na miejscu znajdujemy jakies przyjemne miejsce na sniadanko, pozniej rozstawiamy namioty i ruszamy nad morze, albo w gory. W ten weekend bylismy w dosc popularnym miejscu, ale i tak nie bylo zbyt tloczno mimo, ze pogoda ekstra pod 30 stopni. Niedziela mija zawsze leniwie i wypoczynkowo, a do domu wracamy ok 20-21. Jak dla mnie bomba. Nawet znalazlam sposob na wygodne siedzenie w aucie, takze lux.
Mam teraz 3 dni wolnego, wiec moze troszke poplanuje, bo jeszcze chwila i czas sie skonczy ;)

@mayfly witaj :) a masz jakies inne objawy oprocz szyjki skracajacej ?? Jakies skurcze, plamienia ?? Domyslam sie, ze nie jest latwo tak z dnia na dzien z aktywnego zycia przejsc w tryb lezacy, no i tam pogoda w PL zdecydowanie nie ulatwia sprawy. Ale jak mus to mus, nie poradzisz.

@karmal to masz idealne zajecie na 2h oczekiwania ;) urlop sie udal ??

@Dita_333 nie wiem skad mayfly ma takie info, ale chyba cos w tych dwoch godzinach jest, bo u nas no nie pobiera sie krwi po godzinie. Jest tylko na czczo i po 2 godzinach. Takze moze faktucznie ten wynik po godzinie nie jest tak istotny, ale nie znam zadnych medycznych wytycznych na ten temat.

Aaaa wlasnie, powiedzcie mi mamki, bo ja nie pamietam. W ktorym tygodniu ciazy lekarz w PL zleca badanie na GBS ?? Tutaj nie robia tego badania, nie ma go w wytycznych, ale moge zamowic zestaw do domu i wyslac do badania, albo wspomne poloznej ze mialam ten wynik pozytywny w pierwszej ciazy i moze mnie skieruje. Choc to bedzie klamstewko, ale przynajmniej nie bedzie trzeba pamietac o zrobienu tego na wlasna reke.

@the_flower a smarowalas sie od poczatku ciazy, czy raczej nie ?? Wiem, ze rozstepy to bardziej genetyka niz mazidla, ale wlasnie na swedzenie mi bardzo pomaga olejek Bio oil i poki co mam jednego rozstepa, ale on sie zrobilby tak czy siak bo blizna po wyrostku ma zrosty i skora jest tam bardzo slabo elastyczna.

Niestety wcześniej się nie smarowalam, dopiero jak zaczęło mnie swedziec. A to chyba za późno. W pierwszej ciąży nie miałam rozstępów, a teraz na brzuchu i po wewnętrznej stronie ud.

Niestety wcześniej się nie smarowalam, dopiero jak zaczęło mnie swedziec. A to chyba za późno. W pierwszej ciąży nie miałam rozstępów, a teraz na brzuchu i po wewnętrznej stronie ud.

Polecam, dziala tez na zmniejszenie juz istniejacych

814D10C1-130B-476E-8C3E-96DFF24DFB38.jpeg

Załączniki

• 814D10C1-130B-476E-8C3E-96DFF24DFB38.jpeg
    814D10C1-130B-476E-8C3E-96DFF24DFB38.jpeg
    846,8 KB · Wyświetleń: 280
Zmierzyłam obwód brzucha w pępku. 86cm:szok: przybyło tylko 25cm:szok: jak zacznie porządnie rosnąć pod koniec, to chyba się porwie :-D ciekawe, pewnie wieczorem będzie z 10 cm więcej.
Tez się właśnie mierzyłam, u mnie 88cm obwód brzucha i 90 w biodrach [emoji3]
ja staram się nie leżeć w łóżku, w którym śpię, żeby źle mi się nie kojarzyło ;) ja tak samo mam wszędzie wszystko porozkładane, tylko mąż mi donosi przed wyjściem do pracy :D oczywiście lista filmów do obejrzenia zrobiona i sukcesywnie ją zmniejszam.
Będzie Zosia <3 w Warszawie niestety hit, ale kocham te stare imiona :)
U nas tez Zosia [emoji7]
No to miałam przygodę na krzywej. Pół godziny przed 3 kłuciem zobaczyłam mroczki przed oczami. Poszłam do pielęgniarki i ta mi udostępniła leżanke. Po jakiś 15 minutach już było ok ale musiałam zadzwonić do mamy żeby po mnie przyjechała bo bez tego nie chcieli mnie z gabinetu wypuścić :blink:. Także dalej siedzę w Medicover i czekam na obstawę :sorry2:
Oj współczuję tej przygody. Dobrze, że mama mogła po Ciebie przyjechać.

reklama
Do góry