reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

I dzięki temu nie trzeba zakładać czego innego? Dziecko ubrane luźno nawet jak usnie to łatwo można z tego wyciągnąć bez budzenia ,pytanie czy w tym będzie ciepło.
Fajne bo w samochodzie można rozpiac i dziecko się nie zapoci:)

Oj rozwaze to bardzo mocno:)

Bo mi chodzi o łatwośc i szybkość. Ubieram dziecko w domu normalnie, wkładam do fotelika, jak wychdozimy otulam i wychodze do auta. Oceniam temp.w aucie i rozpinam tylko, no sama wygoda :) A jak wychodzmy znowu zapinam :) I bezpiecznie :) On nie jest gruby, ale biorę pod uwagę np.krótsze trasy, na szczepienie czy do rodziny, to w tym zimowym by się zagrzał..Przeciez w aucie będzie ciepło, a na ten otulacz można dać koc jak się wychodzi z domu do auta, ile to metrów?:)
Ale ten grubszy też planuję kupić, tylko,żeby pasował też do gondoli :)

Cały czas się pojawia, tylko było dużo gorzej po tej przeprowadzce. No i ta infekcja w taki upał jest dokuczliwa, no ale do lekarza dopiero we wtorek.
Dobrze, że też schodzi..Ale współczuję :( Infekcja intymna, tak? Zaden sposób nie działa? Zadna maść płyn do higieny?

W sensie ze na 18tke ale tez na 18 :) no oby bylo :) i tak dluvo bysmy nie siedzieli bo mloda o 21 to juz marudzi, posiedzimy troche i spadamy do domu :) wcale bym nie szla, no ale nie wypada.
Ten grubszy do fotelika super, musze sie rozejrzec. Ja do gondoli mam podobny co pokazujesz ten ostatni jeszcze po malej, prawie nieużywany i czerwony wiec dla chlopca pasuje, a na nastepna zime jeszcze mu na sanki powinien styknac o ile śnieg bedzie :D i do spacerowki moze tez, zalezy jaki duzy urośnie ;)

Z tą spacerówką rzezywiśćie może pasować... Tylko, że to zimowy, nie wiem, czy syn już nie wyrośnie, będzie rok większy...Się zobaczy :) i jeszcze taki może być, lżejszy jakby... Dużo myślenia, żeby kasy za dużo nie wydać:)
e11d12d74c28b2daec895c3ea0ad

reklama
Bo mi chodzi o łatwośc i szybkość. Ubieram dziecko w domu normalnie, wkładam do fotelika, jak wychdozimy otulam i wychodze do auta. Oceniam temp.w aucie i rozpinam tylko, no sama wygoda :) A jak wychodzmy znowu zapinam :) I bezpiecznie :) On nie jest gruby, ale biorę pod uwagę np.krótsze trasy, na szczepienie czy do rodziny, to w tym zimowym by się zagrzał..Przeciez w aucie będzie ciepło, a na ten otulacz można dać koc jak się wychodzi z domu do auta, ile to metrów?:)
Ale ten grubszy też planuję kupić, tylko,żeby pasował też do gondoli :)

Dobrze, że też schodzi..Ale współczuję :( Infekcja intymna, tak? Zaden sposób nie działa? Zadna maść płyn do higieny?

Z tą spacerówką rzezywiśćie może pasować... Tylko, że to zimowy, nie wiem, czy syn już nie wyrośnie, będzie rok większy...Się zobaczy :) i jeszcze taki może być, lżejszy jakby... Dużo myślenia, żeby kasy za dużo nie wydać:)
e11d12d74c28b2daec895c3ea0ad
Wszystko zalezy jak nam chlopaki urosną ;)

Niestety nic, dlatego jadę do mojego ginekologa bo to już coś chyba mocniejszego czas przepisać. Nie wiem co w tej chwili jest najgorsze, spuchnięte nogi, które ledwo wkładam w buty, zbuntowana dwulatka zamknięta w mieszkaniu czy infekcja która swędzi i piecze w taki upał strasznie. W dodatku głowa pełna co jeszcze trzeba załatwić.
Niestety nawet nie ma kto pomóc, mąż już sam nie wie w co najpierw ręce włożyć.

@azamamew koniecznie już czas na coś mocniejszego... długo trzyma Ciebie ta infekcja. Z córcią to fakt jak nie ma potrzeby to nie ma co na dwór wychodzić. A co jakiś czas jakbyś nogi w zimnej wodzie moczyła? Wiem, że trudne do wykonania przy dziecku, ale może chociaż na chwilę?
Właśnie wybieram się do sklepu... i szczerze mówiąc w tą pogodę to jedyne co jestem w stanie zrobić...

ja również zastanawiam się nad tymi śpiworkami do fotelika/wózka. Sama nie wiem który wziąć. Niby w aucie będzie ciepło, ale na krótkie trasy niekoniecznie zdąży się auto rozgrzać i wtedy ten cieplejszy byłby ok. Ten cieplejszy również można rozpiąć w aucie jak już się zrobi cieplej, a przecież nikt nie grzeje nie wiadomo jak (chyba).
Okropnie się czuję przez te upały-w głowie mi się kręci...fuj
@azamamew współczuję tej infekcji, wiem co to znaczy. Dobrze, że wybrałaś się do gina, bo samej ciężko wyleczyć, szczególnie w ciąży, gdzie są ograniczenia.

@Dita_333 ja sie zdecydowalam na spiworek oooo taki:
6D121F7C-7E6A-44F1-BD73-626659D40763.jpeg

Poniewaz u nas teoretycznie nie ma typowej zimy. Max to -5 i snieg zadko sie pojawia. W zwiazku z tym wybralam cos uniwersalnego na jesien zime i moze kawalek wiosny do fotelika samochodowego i do gondoli. Zobaczymy jak sie sprawdzi.

@azamamew potrzebujesz na pewno wypoczac i polezec z nogami w gorze. Strasznie Wam wspolczuje tych upalow. U nas wczoraj doszlo do 30 stopni i czulam, ze nie ma czym oddychac, na szczescie dzis juz chmury sa i temperatura ok 22 stopni wiec do zycia. Oby lekarz cos na infekcje szybko zaradzil, bo to niebezpieczne moze byc bardzo.

Załączniki

• 6D121F7C-7E6A-44F1-BD73-626659D40763.jpeg
    6D121F7C-7E6A-44F1-BD73-626659D40763.jpeg
    87,2 KB · Wyświetleń: 380
Ja tez planuję tylko kocyk do fotelika.
IMG_1573.JPG

Coś w ten deseń, tak żeby w aucie od razu go odkryć. Mam już tez taki bardzo ciepły pajacyk wie to wystarczy. A jak będą jakieś naprawdę wielkie mrozy to jeszcze jakimś zwykłym kocykiem będę go przykrywać w drodze między autem a domem. Biorąc pod uwagę ostatnie zimy raczej nie grozi nam zima stulecia. A do wózka:
IMG_1574.JPG

Coś takiego [emoji4] wiadomo na ro jeszcze przychodzi pokrowiec od wózka, to tez już powinno być ciepło.

Załączniki

• IMG_1573.JPG
    IMG_1573.JPG
    81,2 KB · Wyświetleń: 364
  • IMG_1574.JPG
    IMG_1574.JPG
    176,5 KB · Wyświetleń: 358
Niestety nic, dlatego jadę do mojego ginekologa bo to już coś chyba mocniejszego czas przepisać. Nie wiem co w tej chwili jest najgorsze, spuchnięte nogi, które ledwo wkładam w buty, zbuntowana dwulatka zamknięta w mieszkaniu czy infekcja która swędzi i piecze w taki upał strasznie. W dodatku głowa pełna co jeszcze trzeba załatwić.
Niestety nawet nie ma kto pomóc, mąż już sam nie wie w co najpierw ręce włożyć.

Wspólczuję bardzo... :( Niech te upały się skończą...może być ciepło, ale nie aż tak. skoro tak dużo osób przez to cierpi... :(

ja również zastanawiam się nad tymi śpiworkami do fotelika/wózka. Sama nie wiem który wziąć. Niby w aucie będzie ciepło, ale na krótkie trasy niekoniecznie zdąży się auto rozgrzać i wtedy ten cieplejszy byłby ok. Ten cieplejszy również można rozpiąć w aucie jak już się zrobi cieplej, a przecież nikt nie grzeje nie wiadomo jak (chyba).
Okropnie się czuję przez te upały-w głowie mi się kręci...fuj
@azamamew współczuję tej infekcji, wiem co to znaczy. Dobrze, że wybrałaś się do gina, bo samej ciężko wyleczyć, szczególnie w ciąży, gdzie są ograniczenia.

Ja właśnie rozpatruje ten cieńszy bo ja do zmarluchów nie należę :D W aucie nie mamy gorąco, raczej normalnie, ja jestem przeciwniczką zbytniego grzania w domu czy gdziekolwiek :) Chodziło mi takie jazdy, gdzie w domu jest temperatura ok, później tylko przejście do auta (przykrycie kocem czy czymś jak jest zimno) i w aucie normalna temperatura znowu. Można ewentualnie nie rozpinać dziecka, a później znowu tylko wyjście chwila - np.jak do siostry jadę czy ojca albo na szczepienie... Oczywiście jak będzie mróz minus coś to wtedy taki ciepły śpiworek :) zimowy :) i chciałabym,żeby ten zimowy pasował też do gondoli :) i na pasy :)

@Dita_333 ja sie zdecydowalam na spiworek oooo taki:
Zobacz załącznik 884499

Poniewaz u nas teoretycznie nie ma typowej zimy. Max to -5 i snieg zadko sie pojawia. W zwiazku z tym wybralam cos uniwersalnego na jesien zime i moze kawalek wiosny do fotelika samochodowego i do gondoli. Zobaczymy jak sie sprawdzi.

@azamamew potrzebujesz na pewno wypoczac i polezec z nogami w gorze. Strasznie Wam wspolczuje tych upalow. U nas wczoraj doszlo do 30 stopni i czulam, ze nie ma czym oddychac, na szczescie dzis juz chmury sa i temperatura ok 22 stopni wiec do zycia. Oby lekarz cos na infekcje szybko zaradzil, bo to niebezpieczne moze byc bardzo.

Ten kombinezon to mi się ciepły wydaje :) także spoko :)
Temperatura 22stopnie, wow!! Ja nawet nie patrzę na termometr, klima w pracy działa :)

Ja tez planuję tylko kocyk do fotelika. Zobacz załącznik 884531
Coś w ten deseń, tak żeby w aucie od razu go odkryć. Mam już tez taki bardzo ciepły pajacyk wie to wystarczy. A jak będą jakieś naprawdę wielkie mrozy to jeszcze jakimś zwykłym kocykiem będę go przykrywać w drodze między autem a domem. Biorąc pod uwagę ostatnie zimy raczej nie grozi nam zima stulecia. A do wózka:
Zobacz załącznik 884535
Coś takiego [emoji4] wiadomo na ro jeszcze przychodzi pokrowiec od wózka, to tez już powinno być ciepło.

Haha mam jedno i drugie w ulubionych, ten sam sprzedający :) tylko inne kolory ;) :p
Ja akurat mieszkam w górach, to i zimno potrafi być, i nasypać śniegu, a latem upały... Więc taki jeden cieplejszy śpiworek muszę kupić :);)

reklama
Oj dziewczyny, mi zaczął brzuch doswierać...Wielkie to takie, niewygodnie wstawać, wiązać buty, ciągnie ciągle...A nawet 3 trymestr się nie zacżął! Zaczęło mnie przerażać, że będę się z nim męczyć jeszcze 3,5 miesiąca! Ciężki czas się zapowiada...

Do tego mam mega dużo siary. Codziennie muszę zmieniać piżamę! Też tak macie?

Hej.
Ja na zaparcia wciąż mięta z lnem heh
Na hemoroidy w pierwszej ciąży używałam maść posterisan. Cuda działa już po 2 dniach ale smarować trzeba jeszcze po ustąpienia obiawow jakiś czas.
Mnie ratują czopki glicerynowe, niedawno je odkryłam i rewelacja. Mam nadzieję, że nie są szkodliwe.

Właśnie miałam wam napisać jakiś już czas temu, ale zapomniałam..Czy wasze dzieci lubią się kąpać pod prysznicem? chodzi mi o nasze bobasy w brzuchu :dry: ja zauważyłam, że mój synek obojętnie czy wcześniej się ruszał czy spał, jak tylko wchodzę do kabiny i spuszczam wodę ....to po prostu masakra :cool2::laugh2: jakieś harce i swawole, kopanie, przesuwy takie i wyginania, wypinania pupy i pleców :o aż mi się śmiać chce... Nie wiem.. chyba lubi jak woda płynie po brzuchu, może szum wody też? w każdym razie mam tak co prysznic ;)
Mój ciągle nieśmiały i tylko delikatnie mnie smyra, głównie jak leże najedzona. Zauwyżyłam jedynie, że lubi pizzę ;)

Do góry