reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Buscopan jest z grupy leków rozkurczowych.
Zawiera butylobromek hioscyny który działa rozkurczajaco zarówno w bólach brzucha związanych z przewodem pokarmowym, ale i z kolką nerkową itd.
Wg mnie dużo bezpieczniejszy od nospy.
Jak masz brać? W razie bólu czy 3x dziennie?
W razie takiego bólu, przy którym wcześniej wzięłabym no spę ;) a magnez 3x1 :)

reklama
Ja zawsze płaczę po śmierci jakiegokolwiek zwierzaka domowego :( Kiedyś jak usypiałam kota (był już stary i po wypadku, robił pod siebie i oślepł ) i szłam ulicą to jak tak płakałam, moja koleżanka myślała, że zmarł mi ktoś bliski...I w sumie tak było...
Także współczuję, szkoda zwierzątka. Świnki morskie tez miałam jak byłam nastolatką.

Glukoza rzeczywiście wysoko... Jestem ciekawa co ci powie diabetolog, może nie będzie tak źle :tak:
Ja 3 lata temu musiałam uśpić, ale psa, bo też chorował i już nie dałoby się nic zrobić, miał 14lat. Płakałam jak szalona...
A diabetologa mam 23.08, także jeszcze trochę poczekam :)

Dzien dobry Maminki.
Ja dzis zdecydowanie lepiej sie czuje, choc mam wrazenie, ze jak by mi bylo dane to bym spala kolejne dwa dni. Mysle, ze jakis stresior mnie ostatnio zlapal i tak odreagowywuje. Na szczescie dzis jeszcze tylko chwila w pracy, pozniej tesciowa na lotnisko odstawic i kolejny weekend na kempingu. Znowu jedziemy w inne miejsce, wiec mam nadzieje na kolejne boskie widoki ;)

Zamowilam wlasnie spiworek do fotelika i gondoli, taki przez ktory sie pasy przeklada. Spodobaly mi sie bardzo i postanowilam zaszalec ;) jakby co to polecam beztroska.com, a jak przyjdzie to wstawie zdjecia. Mam nadzieje, ze nie dluzej niz tydzien bedzie szedl z PL do mnie.

Milego dzionka dla Was.

Właśnie też tak mam. 2/3razy dziennie się załatwiam a hemoroidy chyba u mnie zawitaly. U mnie ostre jedzenie się do tego przyczyniło. Robiłam ogórki z chili i jak zwykle trzeba spróbować i po tym miałam . Na szczęście teraz staram się ostrego nie jeść i dolegliwości przeszly
No wlasnie u mnie to pewnie tez wina ostrego jedzenia. Staram sie ograniczac, ale zrezygnowc jest mi trudno. A ogorki z chili uwielbiam, nie potrafilabym sobie ich odmowic,hehe

Witam się i miłego dnia życzę, może mniej upalnego, choć wątpię :)

Właśnie miałam wam napisać jakiś już czas temu, ale zapomniałam..Czy wasze dzieci lubią się kąpać pod prysznicem? chodzi mi o nasze bobasy w brzuchu :dry: ja zauważyłam, że mój synek obojętnie czy wcześniej się ruszał czy spał, jak tylko wchodzę do kabiny i spuszczam wodę ....to po prostu masakra :cool2::laugh2: jakieś harce i swawole, kopanie, przesuwy takie i wyginania, wypinania pupy i pleców :o aż mi się śmiać chce... Nie wiem.. chyba lubi jak woda płynie po brzuchu, może szum wody też? w każdym razie mam tak co prysznic ;)

Ja nic takiego nie zauważyłam, ale...jak weszłam do morza głębiej, w sensie brzuch zamoczyłam to się śmiałam, że Leoś dostał szoku termicznego, bo tak mnie zbombardowal

Ja dzis pierwszą noc zle spalam przez te upalt, grama wiatru nie bylo i okna roztwarte na osciez nic nie daly :/ a teraz tez juz ukrop, wlasnie wrocilam z zakupów, bo jutro na 18 idziemy a nawet prezentu jeszcze nie mialam. Wcale mi się nie chce isc, ale chociaz na 2 godz by wypadalo. Normalnie się rozpuszczam.

Hej dziewczyny, po przeprowadzce, po raz pierwszy na swoim. Połowa rzeczy jeszcze po kartonach, bo nie mamy jeszcze wszystkich mebli zamówionych. We wtorek wyjazd do ginekologa, mimo że wizytę mam na 21. Ta infekcja się pogorszyła. Nogi po tym spuchły strasznie, bo praktycznie nie siedziałam wcale, wręcz cały czas nosiłam. Mój lekarz przyjmuje tylko we wtorki a w tamten nie było szans ze względu na przenosiny, a i tak doszła wizyta u lekarza z córeczką. Przedtem padały deszcze i się siedziało w domu, teraz upały i to samo. Z córeczką ciężko wysiedzieć w domu. Dopiero wieczorem po 18 wychodzimy.

Dzien dobry Maminki.
Ja dzis zdecydowanie lepiej sie czuje, choc mam wrazenie, ze jak by mi bylo dane to bym spala kolejne dwa dni. Mysle, ze jakis stresior mnie ostatnio zlapal i tak odreagowywuje. Na szczescie dzis jeszcze tylko chwila w pracy, pozniej tesciowa na lotnisko odstawic i kolejny weekend na kempingu. Znowu jedziemy w inne miejsce, wiec mam nadzieje na kolejne boskie widoki ;)

Zamowilam wlasnie spiworek do fotelika i gondoli, taki przez ktory sie pasy przeklada. Spodobaly mi sie bardzo i postanowilam zaszalec ;) jakby co to polecam beztroska.com, a jak przyjdzie to wstawie zdjecia. Mam nadzieje, ze nie dluzej niz tydzien bedzie szedl z PL do mnie.

Milego dzionka dla Was.

ja chcę taki otulacz na pasy do fotelika, myślę, że będzie akurat. A taki cieplejszy do gondoli, ewentualnie ten jak będzie cieplej :)
8f531ab3423dbf520a6812105324

A coś takiego z tych cieplejszych:
1d7f0bf04d37a981b2c9096826b7

Albo taki:
27765e9a4d2d883e98677c85fefd

Niby regulowany....
Choć waham się jeszcze nad takim typowym do gondoli...

Ja dzis pierwszą noc zle spalam przez te upalt, grama wiatru nie bylo i okna roztwarte na osciez nic nie daly :/ a teraz tez juz ukrop, wlasnie wrocilam z zakupów, bo jutro na 18 idziemy a nawet prezentu jeszcze nie mialam. Wcale mi się nie chce isc, ale chociaz na 2 godz by wypadalo. Normalnie się rozpuszczam.

Jak na 18 to już może być przyjemniej, w sensie nie tak gorąco..Dasz radę wytrzymać :)

Hej dziewczyny, po przeprowadzce, po raz pierwszy na swoim. Połowa rzeczy jeszcze po kartonach, bo nie mamy jeszcze wszystkich mebli zamówionych. We wtorek wyjazd do ginekologa, mimo że wizytę mam na 21. Ta infekcja się pogorszyła. Nogi po tym spuchły strasznie, bo praktycznie nie siedziałam wcale, wręcz cały czas nosiłam. Mój lekarz przyjmuje tylko we wtorki a w tamten nie było szans ze względu na przenosiny, a i tak doszła wizyta u lekarza z córeczką. Przedtem padały deszcze i się siedziało w domu, teraz upały i to samo. Z córeczką ciężko wysiedzieć w domu. Dopiero wieczorem po 18 wychodzimy.

Zeszła ci ta opuchlina??? Już lepiej?

Cały czas się pojawia, tylko było dużo gorzej po tej przeprowadzce. No i ta infekcja w taki upał jest dokuczliwa, no ale do lekarza dopiero we wtorek.

reklama
ja chcę taki otulacz na pasy do fotelika, myślę, że będzie akurat. A taki cieplejszy do gondoli, ewentualnie ten jak będzie cieplej :)
8f531ab3423dbf520a6812105324

A coś takiego z tych cieplejszych:
1d7f0bf04d37a981b2c9096826b7

Albo taki:
27765e9a4d2d883e98677c85fefd

Niby regulowany....
Choć waham się jeszcze nad takim typowym do gondoli...

Jak na 18 to już może być przyjemniej, w sensie nie tak gorąco..Dasz radę wytrzymać :)

Zeszła ci ta opuchlina??? Już lepiej?
W sensie ze na 18tke ale tez na 18 :) no oby bylo :) i tak dluvo bysmy nie siedzieli bo mloda o 21 to juz marudzi, posiedzimy troche i spadamy do domu :) wcale bym nie szla, no ale nie wypada.
Ten grubszy do fotelika super, musze sie rozejrzec. Ja do gondoli mam podobny co pokazujesz ten ostatni jeszcze po malej, prawie nieużywany i czerwony wiec dla chlopca pasuje, a na nastepna zime jeszcze mu na sanki powinien styknac o ile śnieg bedzie :D i do spacerowki moze tez, zalezy jaki duzy urośnie ;)

Do góry