reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczynay mam pytanie do was. Czy ktoras z was miala taka sytuacje, ze nie czula ruchow dziecka? jestem na poczatku 6 miesiaca. Ruchy czuje juz od ponad miesiaca a takie pozadne kopniaki to od 2 tyg. Ale dzisiaj nic a nic. Moze to przez tan upal, nie wiem. Moja siostra powiedziala,bym zjadla kawalek gorzkiej czekolady, bo po slodkim dzidziusie wiecej sie ruszaja. Ale nic nie zadzialalo. Troche sie martwie. Bo mala na prawde ruchliwa jest.Jak przez noc nie bede nic czula to umowie sie do lekarza
U mnie dziś tez jedna cały dzień nic a nic. Siostra dokazuje a druga nawet nie skrobnela od rana, czekam na noc bo wtedy się uruchamiają obie:)

reklama
Hej dziewczynay mam pytanie do was. Czy ktoras z was miala taka sytuacje, ze nie czula ruchow dziecka? jestem na poczatku 6 miesiaca. Ruchy czuje juz od ponad miesiaca a takie pozadne kopniaki to od 2 tyg. Ale dzisiaj nic a nic. Moze to przez tan upal, nie wiem. Moja siostra powiedziala,bym zjadla kawalek gorzkiej czekolady, bo po slodkim dzidziusie wiecej sie ruszaja. Ale nic nie zadzialalo. Troche sie martwie. Bo mala na prawde ruchliwa jest.Jak przez noc nie bede nic czula to umowie sie do lekarza

Miałam tak tydzień temu. Poczułam może ze dwa ruchy i bardzo słabe i potem nic. Długo nic. Tez sobie powiedziałam, ze jak w ciągu jakiegoś tam czasu nie poczuje to jadę na IP. Najadłam się owoców i poczułam ;) pewnie sobie maluch spał, albo ułożył się gdzieś na plecach ;) stad słabe czucie. Zjedz coś słodkiego, albo się napij. Połóż na płasko i poczekaj, jak nie poczujesz to lepiej jechać i sprawdzić niż się denerwować cała noc;) ale zapewne gdzieś sobie śpi dzidziuś zwinięty w kłębuszek ;) może dzisiaj dużo chodziłaś/pływałas i ukolysals malucha?;)

Zjedz cos naprawde slodkiego, nie gorzka czekolade. Poloz sie i czekaj :)

Miałam tak tydzień temu. Poczułam może ze dwa ruchy i bardzo słabe i potem nic. Długo nic. Tez sobie powiedziałam, ze jak w ciągu jakiegoś tam czasu nie poczuje to jadę na IP. Najadłam się owoców i poczułam ;) pewnie sobie maluch spał, albo ułożył się gdzieś na plecach ;) stad słabe czucie. Zjedz coś słodkiego, albo się napij. Połóż na płasko i poczekaj, jak nie poczujesz to lepiej jechać i sprawdzić niż się denerwować cała noc;) ale zapewne gdzieś sobie śpi dzidziuś zwinięty w kłębuszek ;) może dzisiaj dużo chodziłaś/pływałas i ukolysals malucha?;)
No wlasnie chodzilam bardzo duzo dzisiaj, caly dzien za domem. Wlasnie mama przywiozla mi ciasto czekoladowe. Nie jem slodkiego a zwlaszcza wieczorem ale ide pod prysznic potem do lozeczka z kawalkiem cischa to moze sie obudzi. Mam nadzieje,ze niepotrzebnie sie stresuje

Ja też czasami nie czuje ruchów przez cały dzień, ale jak bardzo się niepokoisz lepiej to sprawdzić. Maluch ma jeszcze dużo miejsca wiec mogł się przekrecić w drugą stronę

Spróbuj wypić szklankę wody, położyć się na wznak lub na boku. Możesz jeszcze delikatnie nacisnąć dłonią raz po jednej stronie raz po 2 brzucha - tak budziła malucha położna w mojej 1 ciąży w czasie ktg.

Ja też czasami nie czuje ruchów przez cały dzień, ale jak bardzo się niepokoisz lepiej to sprawdzić. Maluch ma jeszcze dużo miejsca wiec mogł się przekrecić w drugą stronę

Spróbuj wypić szklankę wody, położyć się na wznak lub na boku. Możesz jeszcze delikatnie nacisnąć dłonią raz po jednej stronie raz po 2 brzucha - tak budziła malucha położna w mojej 1 ciąży w czasie ktg.
A najlepiej zimnej z lodowki, albo z kostkami lodu.

A sprawdzałaś w polskiej aptece internetowej? Wiem, że w niektórych są. Ja kupiłam kosmetyki jak byłam w Polsce i teraz miałam dokupić różne leki w aptece internetowej ale mama będzie wysyłać mi paczkę także kupi i wrzuci wszystko [emoji4]Gdzie mieszkasz, że do Wieliczki jedziecie? Mój dom rodzinny jest niedaleko Wieliczki, w Wieliczce pracowałam zanim przyjechałam do UK [emoji4]

kiedys kiedys i zapamietalam e ceny podbne do tych na ebay ale sprawdze napewno dzieki:)

@Dita_333 ja sie zdecydowalam na spiworek oooo taki:
Zobacz załącznik 884499

Poniewaz u nas teoretycznie nie ma typowej zimy. Max to -5 i snieg zadko sie pojawia. W zwiazku z tym wybralam cos uniwersalnego na jesien zime i moze kawalek wiosny do fotelika samochodowego i do gondoli. Zobaczymy jak sie sprawdzi.

@azamamew potrzebujesz na pewno wypoczac i polezec z nogami w gorze. Strasznie Wam wspolczuje tych upalow. U nas wczoraj doszlo do 30 stopni i czulam, ze nie ma czym oddychac, na szczescie dzis juz chmury sa i temperatura ok 22 stopni wiec do zycia. Oby lekarz cos na infekcje szybko zaradzil, bo to niebezpieczne moze byc bardzo.

ja tez moze cos podbnego bo wlasnie nie mamy typowych zim , zobacze na ile mi ten misio co kupilam starczy

Ja tez planuję tylko kocyk do fotelika. Zobacz załącznik 884531
Coś w ten deseń, tak żeby w aucie od razu go odkryć. Mam już tez taki bardzo ciepły pajacyk wie to wystarczy. A jak będą jakieś naprawdę wielkie mrozy to jeszcze jakimś zwykłym kocykiem będę go przykrywać w drodze między autem a domem. Biorąc pod uwagę ostatnie zimy raczej nie grozi nam zima stulecia. A do wózka:
Zobacz załącznik 884535
Coś takiego [emoji4] wiadomo na ro jeszcze przychodzi pokrowiec od wózka, to tez już powinno być ciepło.

tez fajne!!!

Oj dziewczyny, mi zaczął brzuch doswierać...Wielkie to takie, niewygodnie wstawać, wiązać buty, ciągnie ciągle...A nawet 3 trymestr się nie zacżął! Zaczęło mnie przerażać, że będę się z nim męczyć jeszcze 3,5 miesiąca! Ciężki czas się zapowiada...

Do tego mam mega dużo siary. Codziennie muszę zmieniać piżamę! Też tak macie?

Mnie ratują czopki glicerynowe, niedawno je odkryłam i rewelacja. Mam nadzieję, że nie są szkodliwe.

Mój ciągle nieśmiały i tylko delikatnie mnie smyra, głównie jak leże najedzona. Zauwyżyłam jedynie, że lubi pizzę ;)

rozumiem Cie bo mnie juz jakis czas temu i jest coraz gorzej. jak chce zawiazac buty musze to robic bokiem i jak zaczne brzuch sciskac to potem mam twardszy i nie czuje sie komfortowo oO
pozatym Mezu czy dzieci mi pomagaja duzo, ja juz w domu nie odkurzam:p ... rzadko cos podnosze z podlogi:p dobrze jest miec tak wyrosniete dzieci haha

allegro.pl/koszula-do-porodu-szpitala-jednorazowa-l-xl-i6955692001.html

Dziewczyny czy do porodu kupujecie taką koszulę jednorazową czy coś innego?

do porodu to ja wezme z tych uzywanych co mam bo wiem ze pojdzie do kosza!!
przy corce nie zdazylam kupic rozpinanej koszuli do porodu i rozcielam ta co mialam, tzn maz rozcial na czas szpitala a potem cos tam kupilam

wspolczuje Wam dziewczynki bo wiem co przezywacie ..przezywalam to bedac na wakacjach tyle ze wracajac z miasta do pomieszczenia klimatyzowanego mozna bylo sie odregenerowac

ja mam teraz ok 24 i siedze w koszuli ..to juz wystarczajaco jest
a w Pl w naszym domku na parterze mielismy zajebiscie chlodniutko!!! jedynie na gorze sklanialismy sie do klimatyzacji bo nie szlo czasem spac i sypialismy na dole ;/

co do auta ..jesli sie dziecko opatuli to lepiej nie grzac nie wiadomo jak w aucie
w ogole to nie lubie tego grzania w aucie, szczegolnie jak dmucha na twarz np. ..moge dogrzac chwile ale tak bym miala czym oddychac..najlepsze sa grzane fotele!

Ja dostalam ulotke od poloznej w ktorej bylo napisane, ze jesli dziecko czujemy juz wyraznie i nagle, ktoregos dnia nie daje znaku przez kilka godzin to nalezy sie niezwlocznie zglosic do szpitala. Wiec kochana, jesli po ciastku w lozku nic nie bedzie, nie czekaj do rana. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok i to tylko dzidzio ululany mamusina aktywnoscia.

@marta87 ja swoj zamowilam na beztroska.com, maja kilka roznych opcji spiworkow.

reklama

tzn mialam tylko tak ze np, wczoraj czulam malego w nocy jak ruchliwy jest a od rana do wieczora jedynie pojedyncze pelzanie bez jakies energii no ale cos tam bylo..dzis mlody nadrobil wczorajszy dzien
ja mam ten detektor to sobie wczoraj posluchalam serducha mlodego
po lodzie czy cieplych napojach nic kompletnie???
ja bym podjechala na IP

kto pisal o siarze??

mialam w pierwszej ciazy , w drugiej i pojawila sie wczesniej teraz .. ... od dluzszego czasu zaschnieta na su...ach a pare dni temu wyciekla normalnie w trakcie kapieli i teraz widze ten plyn
kazda kobieta ma inaczej , nie jest to wyznacznik ilosci pokarmu czy tez w ogole karmienia po porodzie , wiele kobiet siary nie zaobserwowalo a karmilo

Ostatnia edycja:
Do góry