reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny tak Was czytam i czytam i uświadomiłam sobie ze nasze dzieciaczki juz takie duże, ok 1kg a pamiętam jak dziś kiedy czytałam ze maleństwo jest wielkości pestki cytryny [emoji3] Cieszy mnie to, że już tyle drogi za nami [emoji4]

Ja wreszcie będę miała czas czytać Was na bieżąco, bo od dziś leniuchujemy z Zosią w domu [emoji4] mam nadzieje, ze jeszcze zdążę wszystko poprać zanim zaczną się szkockie deszcze trwające do jesieni [emoji23]

Wczoraj mnie super pożegnali w pracy, właściwie to niczego się nie spodziewałam bo jakby nie patrzeć odchodzę tylko na urlop a dostałam kwiaty i vouchery do wykorzystania w next. Wszyscy mnie wyściskali i życzyli wszystkiego dobrego, mam też przychodzić ich odwiedzać. No i pewnie kiedyś wpadnę, bo mój M również tam pracuje, więc sobie wrócimy razem po jego pracy [emoji4]

To miło, że tak cię potraktowali, bardzo fajne pożegnanie :) Musisz mieć fajną ekipę w pracy :)

Dzień dobry:) ja czekam na wizytę, ciekawe jak młode podrosły. Spadł mi hematokryt i erytrocyty, żelazo w normie, ciekawe co na to będzie.

Sandrus ja może nie 99% ale już coraz bliżej niż dalej. W poniedziałek wózek jadę oglądać, foteliki, wanienka i w zasadzie dla dzieciorow wszystko mam. Dla siebie jeszcze rzeczy do szpitala ale czekam ile urosnę :D na którymś wątku widziałam ze piszesz o Ujastku? Ja tez tam będę miała planowane cc może się akurat spotkamy ?

To czekamy na wieści co tam u twoich księżniczek :)

Dzien dobry Maminki,
A ja dzis sie kiepsko czuje. Jakas taka niespokojna jestem i juz w nocy czulam jak brzucho sie napina. Nie wiem czy to tylko standartowe przygotowania, czy cos sie dzieje. Dzidzio dokazuje caly czas. Czuje go wyraznie wszedzie, za to ja jestem spiaca i jakas taka wymemlana... ehhh uroki.... na razie jeszcze siedze w pracy, bo to tylko do 12, ale jak nie odpusci to wyjde wczesniej. Mam 8 sierpnia wizyte u poloznej i mysle, zeby jej wspomniec o wczesniejszym rozwarciu w pierwszej ciazy. Moze mnie skieruje na dodatkowe usg, bo teraz to juz nie mam zadnego planowanego, dopiero przed porodem.
Wczoraj wzielam pierwsza tabletke z zelazem, a dzis rano druga, ale to chyba nie jest mozliwe zebym sie tak czula po tym.

Milego dnia Wam zycze i powidzenia na wizytach.

Ale tak mocno ci się napinał, że aż cię budziło to w nocy? Mi zauważyłam już, że więcej twardnieje jak synek rusza się jak oszalały, wtedy brzuch się stawia częściej...Choć w sumie i tak nie ma reguły. Dobrze by było jakbyś mogła sprawdzić sobie szyjkę, dla świętego spokoju, tym bardziej, że miałaś w 1.ciąży wcześniejsze rozwarcie... :sorry:

Fktem jest jednak, że mój młodszy jest strasznie ruchliwy :) Mój mały akrobata albo tancerz, ostatnio tak skopał brata, że ten zachwycony spać nie mógł... udało mu się wyczuć wszystko: kopniaczki, przesuwy, wypięcia i nawet poruszanie się z dwóch stron brzucha :D Także taki koncert urządził młodszy starszemu bratu :rolleyes2:

reklama
@Dita_333 nie wiem czy budzil mnie twardy brzuch, czy potrzeba na siusiu, w kazdym razie jak sie przebudzalam to brzucho byl napiety.
Problem jest taki, ze tutaj nie badaja ginekologicznie. Nikt nie sprawdza stanu szyjki. Jedyne badanie szyjki jakie mialam to bylo w PL 10 tygodni temu. Zobacze jak sie dzis sytuacja rozwinie. Jak nie odpusci pojade do szpitala i zobacze co mi powiedza. Moze zrobia ktg i zobaczymy czy to macica sie napina.

A mi właśnie przyszły pampersidła ekologiczne :)
Jak myślicie w ile sztuk tych najmniejszych się zaopatrywać? Tych do 4 kg? Bo ja nie mam zielonego pojęcia :o
IMG_20180802_112912.jpg

Załączniki

• IMG_20180802_112912.jpg
    IMG_20180802_112912.jpg
    70,9 KB · Wyświetleń: 382
A mi właśnie przyszły pampersidła ekologiczne :)
Jak myślicie w ile sztuk tych najmniejszych się zaopatrywać? Tych do 4 kg? Bo ja nie mam zielonego pojęcia :oZobacz załącznik 884072
Ja szybko (chyba po tygodni od wyjścia ze szpitala) zmieniłam na kolejny rozmiar pampersów, w domu używała ok 10 sztuk dziennie. Syn urodził się 3.5kg.
Miałam małą paczkę w szpitalu + ze szpitala jeszcze jedną. W domu 2 po 88 sztuk i 1 cała paczka została.

Jaki wózek x2 kupujecie?
Kiedyś pisałaś o bj takim jak ja kupiłam dla moich chłopaków rok po roku :)
Powodzenia na wizycie!
Na razie na początek biorę dorjana danny sport używany, głównie dla gondolek i może chwilkę w spacerowkach. Dziewczyna sprzedaje po niecałym roku użytkowania, wyglada na dobry stan i cena przystępna. Jak podrosną to przejdę na baby joggera city mini double i ten mam nadzieje posłuży dłużej, dziadek obiecał ze kupi. Dorjan nie jest zły, wąski jak na bliźniacze, ale sam bez dzieci wazy ponad 20 kg:D baby jogger na pewno lżejszy i przyjemniejszy w obsłudze.

Dziewczyny rosną zdrowo, każda 650 gr wiec nic dziwnego ze mnie wywaliło :) już 1300 w brzuchu nosze ! Nie wierze sama a gdzie tu do końca.

Na razie na początek biorę dorjana danny sport używany, głównie dla gondolek i może chwilkę w spacerowkach. Dziewczyna sprzedaje po niecałym roku użytkowania, wyglada na dobry stan i cena przystępna. Jak podrosną to przejdę na baby joggera city mini double i ten mam nadzieje posłuży dłużej, dziadek obiecał ze kupi. Dorjan nie jest zły, wąski jak na bliźniacze, ale sam bez dzieci wazy ponad 20 kg:D baby jogger na pewno lżejszy i przyjemniejszy w obsłudze.

Dziewczyny rosną zdrowo, każda 650 gr wiec nic dziwnego ze mnie wywaliło :) już 1300 w brzuchu nosze ! Nie wierze sama a gdzie tu do końca.

Rozumiem, na poczatku pewnie wygodniej będzie takim, wygląda solidnie, ale ciekawe dlaczego tak szybko sprzedają. Oglądaliscie go na żywo?
To ja będę testować tego joggera, bo u nas już stoi i czeka na listopad :)

No mnie dzisiaj od rana mała bombarduje kopniakami, aż się trochę denerwuję, bo do tego doszedł ból jak na miesiączkę i twardnienie brzuszka. Umówiłam się na wizytę, jednak wolę się upewnić 4 razy za dużo niż jeden za mało. Niestety dopiero o 14.40 mnie Pan doktor może przyjąć, więc leżę na łóżku i czekam :(

@Koziunia tak ok 10-12 szt dziennie schodzi. Na poczatku dzidzia wydala tzw smulke, wiec praktycznie kazde przebieranie jest z malym kleksikiem. Otwieralas juz te pieluszki ?? Tez planuje je zakupic, ale mam jeszcze kilka innych firm na oku i zastanawiam sie jak z delikatnoscia tych, ktore masz.

@Kelyana super wiesci, ale masz juz dziewuszki duze pod serduchem. Rosna te nasze fasolki szybciutko. Jeszcze moment i bedziemy na porodowkach sie meldowaly.

@Płomyk* a tego kleszcza to wyciagalas juz wczepionego, czy jeszcze nie zdazyl sie wbic. Mysle, ze nie ma sie co zamartwiac na zapas.

reklama
@Dita_333 nie wiem czy budzil mnie twardy brzuch, czy potrzeba na siusiu, w kazdym razie jak sie przebudzalam to brzucho byl napiety.
Problem jest taki, ze tutaj nie badaja ginekologicznie. Nikt nie sprawdza stanu szyjki. Jedyne badanie szyjki jakie mialam to bylo w PL 10 tygodni temu. Zobacze jak sie dzis sytuacja rozwinie. Jak nie odpusci pojade do szpitala i zobacze co mi powiedza. Moze zrobia ktg i zobaczymy czy to macica sie napina.

Szkoda, że tej szyjki nie badają :( Ale jakby ci zrobili ktg to byś wiedziała czy to skurcze czy nie...i jak nie to wszystko ok:)

@Dita_333 jak znalazłam go we wtorek późnym rankiem i do tej pory nic się nie zrobiło to znaczy jest ok? Czekam jeszcze czy nie dostanę jakichś obiadów grypopodobnych i jak nic się nie będzie działo to będę spokojna.

Myślę, że nie ma co panikować... Choć jakbyś chciała dla spokoju można kleszcza do badania wysłać :) Ale pewnie spłynęły zwłoki?

Super! Dziewczynki rosną to i brzuch rośnie! :)

No mnie dzisiaj od rana mała bombarduje kopniakami, aż się trochę denerwuję, bo do tego doszedł ból jak na miesiączkę i twardnienie brzuszka. Umówiłam się na wizytę, jednak wolę się upewnić 4 razy za dużo niż jeden za mało. Niestety dopiero o 14.40 mnie Pan doktor może przyjąć, więc leżę na łóżku i czekam :(

Czekaj spokojnie i daj znać po... Ale na pewno będzie wszystko w porządku :)

Do góry