Weronika00
Fanka BB :)
No nieźleNie uwierzycie ale jestem ślepa hahaha
Okazało się że mam skierowanie na badanie glukoza hahaha no zabawne haha czyli muszę iść na badania w przyszłym tygodniu;/ hmm
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No nieźleNie uwierzycie ale jestem ślepa hahaha
Okazało się że mam skierowanie na badanie glukoza hahaha no zabawne haha czyli muszę iść na badania w przyszłym tygodniu;/ hmm
Upał jak diabli! Myślę że wszystko razem spowodowało że się tak źle czuję.@Olcia89 super wiescioby tak dalej
@Mama Zuzi i Antosia ojjj, to kiepsko... jak myslisz co jest powodem ?? W PL dalej tak goraco ?? Moze to przez pogode ??
Mój mały znowu w takie upały aktywny jak mama.Moj maluch dzisiaj daje o sobie znac caly dzien albo sie wierci albo kopie az mnie to dziwi [emoji27] ze jest tak aktywny [emoji16][emoji16]
Ja tam dzisiaj mam armagedon w brzuchu, i ogolnie mam wrazenie, ze w tej ciazy czuje intensywniej ruchy niz w pierwszej, a zaczynalam z wieksza waga niz Ty. Wydaje mi się , ze kazde dziecko ma swoj temperament po prostuMój mały znowu w takie upały aktywny jak mama.
Leżymy.
Rano jak jechałam do Rossmana się wiercił, potem o 12ej i o 15ej takie delikatne mizianki.
Od 16ej do 18ej spałam i teraz trochę kopie.
Nie wiem czy też tak macie, ale zauważyłam, że jak jednego dnia szaleje od rana przez cały dzień to potem przez 2 dni takie delikatne mizianie, wiercenie, rozciąganie?
Ale każde dziecko jest inne. A i ja mam inną figurę i inaczej odczuwam.
Z córką na porodówkę szłam 88kg( przez całą ciążę przytulam 8kg a po porodzie -10kg) a w tej ciąży zaczęłam z wagą 97 to też różnica i dlatego pewnie delikatniej go czuję
Ja planuje w 33 -34 mowia ze najpiekniejszy brzuszekGratuluję udanych wizyt [emoji7][emoji4]
Dziewczyny, wybieracie się na sesje ciążowe? W którym tygodniu?
Super, że wizyta udana i synek już ponad kilogram waży. Ale super.Hej
Też miałam dziś wizytę. Była nieplanowana bo dostałam silnych boli krzyża na samym dole i skurczy w podbrzuszu. Od kilku dni mnie meczyly a wizytę miałam mieć za tydzień a że już minęło 4 tyg od ostatniej to przyspieszylismy ja o tydzień bo 5 tyg to trochę długo a chciałam sprawdzić czy wszystko ok. I dzięki Bogu nie jest źlewyniki morfo trochę gorsze, gin powiedział że malutki zjada mnie od środka
dużo ode mnie ciągnie wszystkiego dlatego wyniki trochę się pogorszyly. Synek dalej jest synkiem, waży koło 1100 g czyli pierwsze kilo mamy za sobą
ogolnie synus zdrowy, rozwija sie prawidlowo i wszystko super, bardzo ruchliwy. A bóle wynikają z tego że synek obrócił się już główka w dół i jest bardzo nisko, napiera glowka na drogi rodne i stąd poczucie jakby mnie wszystko do dołu tam ciągnęło. Powiedział że raczej już tak zostanie bo ułożył się ładnie do porodu i z tymi bólami muszę nauczyć się żyć przez te 3 m-ce bo nie znikną. Mam pić wodę z cytryna, jeść żurawinę codziennie po trochu , magnez 3 razy dziennie po 1, jak będzie bardzo bolało to 3 razy dziennie po 2 tabl plus nospa, dużo wypoczywać i dużo leżeć i tyle. Z ciekawostek przez te 4 tyg od ostatniej wizyty wydluzyla mi się szyjka o prawie 1 cm i znowu jest długa na ponad 4 cm. Zdziwił się bo powiedział że rzadko tak się dzieje a to dzięki temu że synuś poszedł do żłobka a ja mam więcej czasu dla siebie i więcej odpoczywam także śmiał się że o to chodziło i to jest to
Także jestem spokojna i czekamy do następnej wizyty
My sesję zdjęciową ciążowa robimy w 2 tygodniu października. Z pierwszej ciąży też mam i super pamiątka także nie wyobrażam sobie jej teraz nie robić. To konieczność![]()
Ja myśle koło 30 tc, przy dwójce już brzuch będzie duży na pewnoGratuluję udanych wizyt [emoji7][emoji4]
Dziewczyny, wybieracie się na sesje ciążowe? W którym tygodniu?