reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Jako cisnieniowiec powiem, ze nie jest wysokie :) martwic się mozna gdy wartości cisnienia osiągają regularnie 140/90 lub je przekraczaja :) z takiego cisnienia jak ma Weronikarz to bym sie cieszyla, choc teraz przy lekach mam okolo 130/80 - 135/85 wiec nie jest zle, lekarz tez nie ma zastrzezen.

Ja niskociśnieniowiec, wiec dla mnie każdy wynik powyżej 110 to już duży [emoji23]

Dziewczyny ogarnelam dopiero teraz czytajac wynik z echo, ze mlody waży okolo 887 gram :D refleks mam nieziemski ;) ale to dlatego ze skrotem bylo napisane a nie słownie szacowana waga jak na polowkowych i mnie ten skrot tak ciekawil, ze sprawdzalam w necie i patrze a tu szacowana waga :D

Haha lepiej późno niż wcale[emoji854] to przynajmniej poznałaś wagę swojego dzieciątka [emoji16][emoji5]normalnie detektyw z ciebie [emoji106][emoji847]

No dobra, teraz na spokojnie[emoji4] hemoglobina się nie martwić bo wszystko w normie że ona teraz spada - w kolejnych badaniach powinna już być wyższa a jak nie to wtedy żelazo. Reszta rewelacja. Dostałam magnez bo miałam ostatnio skurcze w łydkach. Mała pomierzona wzdłuż i wszerz i tak jak ostatnio była w środku normy tak teraz jest w normie ale pod środkowa linia ale narazie mamy się tym nie martwić bo nadal w normie[emoji4] Widziałam przelotem że termin się zmieniał przy pomiarach max do 6 dni w tył wiec nie tak strasznie. Kurcze wszystko pomierzyl - nawet stopę i rączkę i stwierdził że będę miała najlepiej przebadane dziecko z jego pacjentek[emoji38] po infekcji nie ma śladu, hurra! [emoji38] a mała i tak średnio chciała współpracować ale wkoncu się odwróciła i dostałam 99% pewnosci[emoji41] no i tyle, teraz już serio trzeba będzie brac się za wyprawkę [emoji6] wg aplikacji dziś 23+5 i pokazuje normę 600g czyli +/- właśnie tak jest[emoji4]

Naradę porządnie pomierzone dziecko [emoji106] Podglad totalny [emoji85] ja tez w końcu ruszam z wyprawka.. na razie dodaję do ulubionych Haha ale powoli zacznę klikać na kup [emoji123][emoji5]

reklama
Ja niskociśnieniowiec, wiec dla mnie każdy wynik powyżej 110 to już duży [emoji23]

Haha lepiej późno niż wcale[emoji854] to przynajmniej poznałaś wagę swojego dzieciątka [emoji16][emoji5]normalnie detektyw z ciebie [emoji106][emoji847]

Naradę porządnie pomierzone dziecko [emoji106] Podglad totalny [emoji85] ja tez w końcu ruszam z wyprawka.. na razie dodaję do ulubionych Haha ale powoli zacznę klikać na kup [emoji123][emoji5]
Wiadomo, ze jak ktos ma niskie i nagle skacze mu np. o 20 to tez trzeba obserwowac :) no szerlok holmes normalnie z refleksem szachisty :D jakby tam chociaz obok 887 postawili "g" to bym się domyslila a tak to byl jakis skrot i liczby i nic więcej to rozkminialam o co chodzi :D

Ja też jestem na etapie przeglądania ;)
Z ubrankami poszło mi bardzo szybko już staram się nic nie kupować. Ale te grubsze sprawy jakoś pod górkę. Brak zdecydowania ;)
Edytka czy można jeszcze dolaczyc na zamknięty wątek?

A jaki kupujecie rozmiar śpiworka / kombinezonu?

Ja kupiłam jeden grubszy 56-62, kupię jeszcze jeden cienki (taki materiałowy, misiowy - gdyby było ciepło) i mam jeszcze na 68 taki misiowy właśnie - na wczesną wiosnę. Jak okaże się, że potrzebujemy większy ten gruby to dokupię ;)

No dziewczyny cały wieczór was nadrabiam i już przyznaje się bez bicia że pobieżnie chwilami czytałam bo prawie 40 stron natluklyscie :eek:
Ja byłam w sobotę na weselu. sam ślub było ciężko wysiedziec bo duszno a msza trwała prawie dwie godziny i wszystko po łacinie a jak ksiądz z kadziedlem przeszedł przez Kościół to myślałam że życie tam skończę :szok:
Później zostałam u babci na wsi bez zasięgu i internetu hehe wypoczelam, najadlam się świeżych warzyw prosto z pola a córką poszalala z moimi najmłodszym kuzynkami.
Jeden minus że pierwszy raz w życiu użarł mnie kleszcz :( malutki taki ze ledwo go dojzalam i teraz nie wiem czy zrobić jakieś badania czy czekać. Póki co nie widzę żeby coś złego się działo ale się obserwuje.

Dzisiaj dopiero wróciłam i dalej leżę ;)

Ja też jestem na etapie przeglądania ;)
Z ubrankami poszło mi bardzo szybko już staram się nic nie kupować. Ale te grubsze sprawy jakoś pod górkę. Brak zdecydowania ;)
Edytka czy można jeszcze dolaczyc na zamknięty wątek?

A ciebie tam nie ma??????? Niemożliwe [emoji33] sprawdzę listę do aniaslu i jak cię nie będzie na niej to do niej napiszę, żeby cię dodała[emoji8]

Dobrze że wszystko wporzadku!!!

Dzięki Tobie mi się przypomniało.
Będąc u lekarza powiedziałam jej że wzięłam nospe. Wiedziała o czym mówię i odradziła mi to brać. Tutaj jest to niedopuszczone czy też wycofane i tłumaczyła dlaczego co do badań
No i tak poczytalam info na ten temat i padły info takie jak lekarze odradzają brać np. w 3 trymestrze ze względu na wspomaganie rozwierania szyjki oO
Że to w ogóle nie działa i już lepiej faszerować się magnezem LOL i bądź tu człowieku mądry . No badz

U nas w Polsce to chyba często doradzają na... wiem.. chyba skurcze? Z tego co czytałam raczej na forach różnych czy internatach.. bo akurat mój to w ogole jakiś takiś, że nic nie daje nawet magnezu mi nie kazał, bo szyjka sie nie skraca, choć jak zapytałam czy mam brać to powiedział, że nie ma przeciwskazań, ale tez nie mam musu... ogólnie zawsze mówi o zdrowym odżywianiu i takim tam. Ale wiem, że jak siostra miała coś z brzuchem- albo skurcze albo coś z szyjka - może razem?[emoji848]to wtedy kazał jej brać magnez i przyjść na wizytę szybciej.. wiec myślę, że po prostu u mnie na razie nie ma potrzeby. Skurczy łydek nie mam, wiec mobilizacji do łykania tez nie [emoji85]

reklama
Do góry