reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny. Ta glukoza nie jest taka straszna :) Nawet czas tam zleciał jakoś w miarę szybko. Niestety druga ręka nie chciała współpracować i miałam 3 pobrania z jednej żyły, ale i to było do wytrzymania.
Również z jednej żyły miałam pobranie. Teraz odpoczywam w domu, czuję się kiepsko, szumi w głowie i jakaś taka zmymłana jestem. Wy też tak po glukozie się czułyście?
My juz albo dopiero po. Badanie trwalo ponad godzine, bylo dosyc trudne przez moje Bmi i maly oczywiście wiercil sie jak szalonh :D co udalo sie pani dr zlapac obraz ladnu to on cmych i juz go nie bylo :) ale wyszlo wszystko dobrze, wady serca nie ma,najwazniejsze rzexzy udalo siw pieknie dojrzec. wedlug usg 25+3, wiec maly rosnie ;) . Pani profesor ktora nadzorowala badanie wyszla z propozycją, zebym przyjechala na badanie dodatkowe, bo maja otrzymac w bliskim czasie jakis super hiper sprzet, a ja bym była dla nich dobrym materialem do badan, ze względu na te trudności przez moje bmi i ze jestem dla nich cennym pacjentem ;)
Bardzo się cieszę, że z serduszkiem ok. A dodatkowo zaproponowali jeszcze jedno, więc czemu nie skorzystać[emoji16]

reklama
Również z jednej żyły miałam pobranie. Teraz odpoczywam w domu, czuję się kiepsko, szumi w głowie i jakaś taka zmymłana jestem. Wy też tak po glukozie się czułyście?Bardzo się cieszę, że z serduszkiem ok. A dodatkowo zaproponowali jeszcze jedno, więc czemu nie skorzystać[emoji16]
No ja tez wczoraj po tej glukozie zmarnowana bylam.

Hej dziewczyny. Ta glukoza nie jest taka straszna :) Nawet czas tam zleciał jakoś w miarę szybko. Niestety druga ręka nie chciała współpracować i miałam 3 pobrania z jednej żyły, ale i to było do wytrzymania.

JA tez miałam 3razy z jednej,bo osobno mi pobierały do zwykłej morfologii, a później dwa razy do glukozy i już ostatni raz na drugiej ręce..Ale jakoś wytrzymałam :o

My juz albo dopiero po. Badanie trwalo ponad godzine, bylo dosyc trudne przez moje Bmi i maly oczywiście wiercil sie jak szalonh :D co udalo sie pani dr zlapac obraz ladnu to on cmych i juz go nie bylo :) ale wyszlo wszystko dobrze, wady serca nie ma,najwazniejsze rzexzy udalo siw pieknie dojrzec. wedlug usg 25+3, wiec maly rosnie ;) . Pani profesor ktora nadzorowala badanie wyszla z propozycją, zebym przyjechala na badanie dodatkowe, bo maja otrzymac w bliskim czasie jakis super hiper sprzet, a ja bym była dla nich dobrym materialem do badan, ze względu na te trudności przez moje bmi i ze jestem dla nich cennym pacjentem ;)

Och, jak dobrze, że z serduszkiem dobrze!:tak: Ulga na pewno jest!:) a ty zostałaś mianowana cenną pacjentką, haha, także już znasz swoją wartość jako pacjentki :-p

O kurcze![emoji18] to ja się mogę tylko pochwalić ze siusiak mojego synusia z usg 3d (z trzech różnych terminow) jest w albumie z przykładowymi zdjęciami 3d u mojego doktora[emoji6] taki ladny[emoji38]

WoW! Czyli siusiak twojego synka jest w galerii sław :laugh2:

Oj bywają ;p moja przyjaciółka w marcu urodziła córkę 4480g - od początku w górnych granicach była, na ostatnim usg powiedzieli, że tak 4300 ;p

O nie, nie, nie... ja dziękuję za taką wagę...:o Moja siostra mówi, że jak była w ciąży z synkiem to lekarz jej mówił, że jest duży jak na ten tydzień co przychodziła na wizytę...Ale w ostatnich tygodniach ciąży zwolnił i wyszedł w 41tygodniu jako 3650 chyba... Gdzie mój rodzony 4tygodnie przed jej terminem 3100, a duży podczas badań usg nigdy nie był i pewnie przez te 4tygodnie lekko by nabrał 400-500gr (tak najmniej licząc), więc wagi byłyby podobne, choć jej rósł po 90centylu, a mi przeciętniaczek :) :p
Także teraz średnio mnie ruszają te pomiary usg :) Fajnie, że przybiera, to ważne, fajnie, że nie jest malutki, bo bym się martwiła, ale tym, że jest poza siatką na każdej wizycie odkąd jest waga podawana - w ogóle się nie przejmuje i podchodzę z przymrużeniem oka ;)

Ojjj lecice mamki z tematami. Ja wczoraj mialam z synem wizyte kontrolna w szpitalu. 6 tygodni temu spedzil noc na oddziale z dozylnym antybiotykiem i sterydem, bo migdaly jak dzwony mu wywalilo. Ogolnie to jedyne na co nam choruje, ale tym razem byly baaardzo duze i bali sie ze moze przestac oddzychac. Na szczescie zareagowal na leczenie dobrze i bardzo szybko, dlatego tez lekarz wczoraj zalecil poczekac jeszcze z zabiegiem, bo moze wcale nie byc konieczny. No chyba, ze w tym roku jeszcze go zaatakuje, to wtedy zaleci wycinke. Poki co spokoj ;)

Wczoraj tez mialam konsultacje przez telefon z lekarzem, bo badania krwi robilam i mam lekka anemie, wlasnie sie zbieram z pracy odebrac z apteki lekarstwo ktore zlecil dla mnie przygotowac. Takze modle sie, zeby i mnie zaparcia nie dopadly, bo to jak widze jest niezly orzech i potrafi zycie uprzykrzyc.

JA tez miałam 3razy z jednej,bo osobno mi pobierały do zwykłej morfologii, a później dwa razy do glukozy i już ostatni raz na drugiej ręce..Ale jakoś wytrzymałam :o

Och, jak dobrze, że z serduszkiem dobrze!:tak: Ulga na pewno jest!:) a ty zostałaś mianowana cenną pacjentką, haha, także już znasz swoją wartość jako pacjentki :-p

WoW! Czyli siusiak twojego synka jest w galerii sław :laugh2:

O nie, nie, nie... ja dziękuję za taką wagę...:o Moja siostra mówi, że jak była w ciąży z synkiem to lekarz jej mówił, że jest duży jak na ten tydzień co przychodziła na wizytę...Ale w ostatnich tygodniach ciąży zwolnił i wyszedł w 41tygodniu jako 3650 chyba... Gdzie mój rodzony 4tygodnie przed jej terminem 3100, a duży podczas badań usg nigdy nie był i pewnie przez te 4tygodnie lekko by nabrał 400-500gr (tak najmniej licząc), więc wagi byłyby podobne, choć jej rósł po 90centylu, a mi przeciętniaczek :) :p
Także teraz średnio mnie ruszają te pomiary usg :) Fajnie, że przybiera, to ważne, fajnie, że nie jest malutki, bo bym się martwiła, ale tym, że jest poza siatką na każdej wizycie odkąd jest waga podawana - w ogóle się nie przejmuje i podchodzę z przymrużeniem oka ;)
Wszyscy mogą go podziwiać [emoji38] dobrze ze nazwisk tam nie ma [emoji6] może coś w tym jest że chłopaki chętniej chcą pozować...?

O rany boskie cuda ,odwiedzalam ta stronę ale tej dzianinowej nie widziałam:) zamówiłam w Newbie body spodnie oraz opaski:) podeślij linka do sukienusi ,zgapie od Ciebie nabezczela:)

piękne !!!!!

Niestety była kupiona w sklepie stacjonarnym przez moją szwagierkę i podejrzewam, źe była z poprzedniej kolekcji, bo teraz chyba dzianinowych nie mają... ale na pewno będą w jesiennej ;) co roku są ;)

To mnie nie pocieszyłaś :errr::rofl2::cool2: Ale co tam, w siatce czy poza, mój lekarz mówi, że wszystko jest w porządku i na pewno tak jest :tak: Jakoś nie wierzę, że będę miała duże dziecko, prędzej urodzi się 3albo więcej przed terminem niż w terminie 4kg haha:rofl: Zresztą, jak pisałam wcześniej, pewnie zwolni.... ;)
Ty dzisiaj już na sicku?:)

Trzymam kciuki!!!!!:)

@Sandrus.k
Super :) Ale pamiętaj, żeby na 62 za dużo nie kupować :) to maleństwo będzie, takie do 3m-ca, szybko ci urośnie :);)

jasne ze wszystko jest w porzadku!! widzisz ja nie mialam podanej wagi mlodego... jedynie pomiary mialam i powiem ci ze nic nie trace bo z ta waga z usg to czesto sa takie pomylki jak sie okazuje ze to o kant dupy potluc mozna hehehe

grunt ze maluszki zdrowo rosna a jakiej beda wielkosci okaze sie po porodzie:)

tak juz na sicku
obudzilam sie z mezem ktory szedl wczesniej do pracy ..jeszcze zdazyl mi zrobic herbatke przed wyjsciem:p (pamietasz ze u nas godzina do tylu?) a potem poszlam spac do 8 hehehe
dzis mi sie b, dobrze spalo!!!!!!!

musze poszukac imienia bo maz nie chce Samuela hehehehehhe

reklama
Wszyscy mogą go podziwiać
emoji38.png
dobrze ze nazwisk tam nie ma
emoji6.png
może coś w tym jest że chłopaki chętniej chcą pozować...?
Moj się dzisiaj pokazywać nie chciał, ale niby jaderka bylo widac. Dobrze, ze z polowkowych mam konkretne zdj :D

@koka masz urodziny??? WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!!!

tez trzymam kciuki za wizyty:):):)
Dziekuje :)

Do góry