reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Oby nie....bo wtedy lądowałabym cały czas poza siatką z moim synkiem [emoji33][emoji85] myślę, że np.21+4 to trzeba patrzeć na 22 tydzień [emoji16][emoji28]wtedy bym sie mieściła [emoji106]bliżej 90 ale na siatce [emoji123][emoji5]

Nie wiem czy dobrze, ale jak pamiętam to co mi pokazywał mój lekarz to zgadzałoby się dla zakończonych. Nasza mała 468g w 22 zakończonym (1 dzień 23 tc), a mówił, że jest niemal idealnie na środkowej lini centylowej.

reklama
67DE2841-1192-46AB-BB29-9F011BDBE2B9.jpeg
Hey z rana :)
Kto dziś wczytuje i oczekuje:)
Ja od rana robie gołąbki takie z prawdziwego zdarzenia ,mniam więc o 15 będzie obiadek jak cza:)
Wczoraj zamówiłam malutkiej z 20 opasek roznokolorowych, rozne:) bucki i takie sprawy takze zbieram wyprawkę ponad miarę i szulam ślicznej sukienusi na święta myślę że już wtedy rozmiar 62 będzie więc TRWAJA poszukiwania bo ja sama nie będę potem po sklepach latać A tak już będzie ❤❤

Polecam kappahl ;) mają śliczne sukienki ;)
My na święta mamy tą białą dzianinową ;) jeszcze cos zakupię, jak mi się spodoba ;)

Załączniki

• 67DE2841-1192-46AB-BB29-9F011BDBE2B9.jpeg
    67DE2841-1192-46AB-BB29-9F011BDBE2B9.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 316
Sprawdziłam Aton M i na stronie sklepu Tosia piszą, że w testach ADAC z pasami ma 4 gwiazdki, a z bazą 5*. Tylko, że ja też nie będę daleko jeździła. Muszę to rozkminić na spokojnie :)

Jest jeszcze laktuloza. Ale ja staram się tego nie używać zbyt często, tylko mieć na sytuacje kryzysowe, bo boję się, że przestanie działać. Wg ulotki trzeba wypić 3 łyżki na czczo. No i to nie jest efekt natychmiastowy, może zadziałać dopiero następnego dnia wieczorem. Smarujesz te hemoroidy czymś? Albo jakieś czopki?

Życzę miłego dnia :)

Kupiłam w aptece maść procto glyvenol - jest trochę lepiej. Wczoraj była „2” po 2 dniach przerwy, bałam się okropnie, że po hemoroidy znowu zaczną boleć. Ten syrop tez kupiłam (laktuloza). Zaprzestałam brać nawet witaminy bo one zawierają żelazo. Zobaczymy jak to będzie do końca ciąży.

Też nie lubię różu, ale sukienki kupiła moja szwagierka ;) ja kupiłam do tej pory chyba jedną bluzę pudrowy róż...
Pudrowy róż owszem toleruje bo nawet sama mam kilka takich ciuchów. Ale jak przeglądałam rzeczy moim koleżanek żeby coś wybrać dla małej to przysięgam że jak tylko widziałam róż róż taki prawdziwy to nawet nie rozkladalam żeby zobaczyć co to [emoji28] pewnie nie będziemy miały wyjścia i I tak prędzej czy później coś założymy różowego bo wszędzie go pełno ale na początek postaram się z nim walczyć [emoji6]

Nie wiem czy dobrze, ale jak pamiętam to co mi pokazywał mój lekarz to zgadzałoby się dla zakończonych. Nasza mała 468g w 22 zakończonym (1 dzień 23 tc), a mówił, że jest niemal idealnie na środkowej lini centylowej.

No ale dla zakończonych to mówię...poza siatką :)

Dzieci różnie rosną i pewnie jak swoje teraz nadrobi to później zwolni ;) zresztą chłopcy raczej chyba są troszkę więksi? A i tak nie wiadomo czy dobrze mierzą na tych usg ;p

Chyba dziewczynki też bywają duże :) Z tym mierzeniem to wiadomo, że to tylko orientacyjnie...ale co wizyta mi wychodzi większy, nie od czasu do czasu. Ale naprawdę podchodzę spokojnie do tematu, to tylko matematyka, a czuję, że wielkoludem nie będzie :) Ewentualnie urodzę znowu przed terminem i będzie piękny przeciętniak :tak:

Ciuszki prześliczne :) Tez nie przepadam za różem, ale od czasu do czasu czemu nie? I żeby dzieciątko nie było ubrane od stóp do głów w jeden kolor ;)

reklama
My juz albo dopiero po. Badanie trwalo ponad godzine, bylo dosyc trudne przez moje Bmi i maly oczywiście wiercil sie jak szalonh :D co udalo sie pani dr zlapac obraz ladnu to on cmych i juz go nie bylo :) ale wyszlo wszystko dobrze, wady serca nie ma,najwazniejsze rzexzy udalo siw pieknie dojrzec. wedlug usg 25+3, wiec maly rosnie ;) . Pani profesor ktora nadzorowala badanie wyszla z propozycją, zebym przyjechala na badanie dodatkowe, bo maja otrzymac w bliskim czasie jakis super hiper sprzet, a ja bym była dla nich dobrym materialem do badan, ze względu na te trudności przez moje bmi i ze jestem dla nich cennym pacjentem ;)

Do góry