reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

My juz albo dopiero po. Badanie trwalo ponad godzine, bylo dosyc trudne przez moje Bmi i maly oczywiście wiercil sie jak szalonh :D co udalo sie pani dr zlapac obraz ladnu to on cmych i juz go nie bylo :) ale wyszlo wszystko dobrze, wady serca nie ma,najwazniejsze rzexzy udalo siw pieknie dojrzec. wedlug usg 25+3, wiec maly rosnie ;) . Pani profesor ktora nadzorowala badanie wyszla z propozycją, zebym przyjechala na badanie dodatkowe, bo maja otrzymac w bliskim czasie jakis super hiper sprzet, a ja bym była dla nich dobrym materialem do badan, ze względu na te trudności przez moje bmi i ze jestem dla nich cennym pacjentem ;)
Super ze wszystko dobrze! I świetna propozycja[emoji4] cenna pacjentka - brzmi dumnie[emoji6]

reklama
Moja cora pierwsza tez cenna dla nich byla, po zabiegu zdjecia z jej kontrolnego echa serca tez miały zostac umieszczone w jakiejś publikacji :)
O kurcze![emoji18] to ja się mogę tylko pochwalić ze siusiak mojego synusia z usg 3d (z trzech różnych terminow) jest w albumie z przykładowymi zdjęciami 3d u mojego doktora[emoji6] taki ladny[emoji38]

O kurcze![emoji18] to ja się mogę tylko pochwalić ze siusiak mojego synusia z usg 3d (z trzech różnych terminow) jest w albumie z przykładowymi zdjęciami 3d u mojego doktora[emoji6] taki ladny[emoji38]
E to elegancko ;) ja tam bym wolala zeby mala nie musiala mieć zabiegu na serducho, ale co zrobisz, grunt, ze wszystko sie udalo.

E to elegancko ;) ja tam bym wolala zeby mala nie musiala mieć zabiegu na serducho, ale co zrobisz, grunt, ze wszystko sie udalo.
Dokładnie, najważniejsze że wszystko już jest dobrze[emoji4]
Tak sobie myślę że jak wczoraj wieczorem dowiedziałam się o tej wizycie to nawet nie zdążyłam się stresować[emoji6] bo jak wiem ze np jeszcze tydzień to siedzę i odliczam I juz 3 dni przed mam stres a teraz nawet się zastanawiam jak ja się wyrobie [emoji28]

Pudrowy róż owszem toleruje bo nawet sama mam kilka takich ciuchów. Ale jak przeglądałam rzeczy moim koleżanek żeby coś wybrać dla małej to przysięgam że jak tylko widziałam róż róż taki prawdziwy to nawet nie rozkladalam żeby zobaczyć co to [emoji28] pewnie nie będziemy miały wyjścia i I tak prędzej czy później coś założymy różowego bo wszędzie go pełno ale na początek postaram się z nim walczyć [emoji6]

Ja uznałam, że sama nie będę kupować, bo i tak nadostajemy różowiutkich rzeczy. Do różu z umiarem nic nie mam - w sensie jako dodatek, jedna rzecz, jednak dziewczynki ubrane od stóp do głowy na różowo mnie przerażają ;) ale co kto lubi ;p

No ale dla zakończonych to mówię...poza siatką :)

Chyba dziewczynki też bywają duże :) Z tym mierzeniem to wiadomo, że to tylko orientacyjnie...ale co wizyta mi wychodzi większy, nie od czasu do czasu. Ale naprawdę podchodzę spokojnie do tematu, to tylko matematyka, a czuję, że wielkoludem nie będzie :) Ewentualnie urodzę znowu przed terminem i będzie piękny przeciętniak :tak:

Ciuszki prześliczne :) Tez nie przepadam za różem, ale od czasu do czasu czemu nie? I żeby dzieciątko nie było ubrane od stóp do głów w jeden kolor ;)

Oj bywają ;p moja przyjaciółka w marcu urodziła córkę 4480g - od początku w górnych granicach była, na ostatnim usg powiedzieli, że tak 4300 ;p

reklama
Kupiłam w aptece maść procto glyvenol - jest trochę lepiej. Wczoraj była „2” po 2 dniach przerwy, bałam się okropnie, że po hemoroidy znowu zaczną boleć. Ten syrop tez kupiłam (laktuloza). Zaprzestałam brać nawet witaminy bo one zawierają żelazo. Zobaczymy jak to będzie do końca ciąży.
Kochana sama nie odstawiaj witamin.
To dla dobra dziecka.
Poza tym wiem, że żelazo powoduje zaparcia ale jest potrzebne, żebyś zaraz niedoborów nie miała.

Do góry