reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

U mnie dzis nieco chlodniej, przynajmnien oddychac sie da [emoji1] dodatkowo zrobilam przeciag i zrobilam generalne sprzatanie kuchni [emoji1]

Mnie czekają generalne porządki w kuchni tak gdzieś w 2.polowie sierpnia, jak będę mieć mały remoncik, żeby zmywarkę w mojej mikro kuchni zmieścić [emoji23]
Ale u nas upałów ciąg dalszy, i ponoć tak jeszcze dwa tygodnie [emoji58] dzięki Bogu na razie mi nie przeszkadzają zanadto... choć nie lubię [emoji20][emoji53]

Jeśli chodzi o mutsy i2 lub igo to przede wszystkim nie ta jakość co kiedyś... jak zobaczysz na żywo to będziesz wiedziała o czym mówię. Wózek za te pieniądze jak dla mnie musi wyglądać porządnie i być zrobiony z dobrej jakości materiałów - te tak nie wyglądają. Nie wiem może mam za duźe wymagania, ale moi kuzyni mieli wózki mutsy i naprawdę tym nowym daleko do nich niestety ;( właśnie ze względu na tamte wózki brałam go pod uwagę, ale jak pooglądaliśmy w sklepie to niestety...

Też uważam, że powinno sie patrzeć na stosunek ceny do jakości.. i jak cena jest wyższa to i jakość powinna być super, nie ma że to albo tamto [emoji57][emoji106] ma być pitu pitu[emoji123]

Cześć Dziewczyny [emoji4]
Ja już po wizycie, z Małą wszystko ok, waży 900 g. U mnie niestety anemia. I 10 kg na plusie, w pierwszej ciąży przytyłam niecałe 11 kg, a teraz jeszcze 3 miesiące zostały, a ja juz 10 do przodu.
Miłego wieczoru ;)
Najważniejsze, że córeczka rośnie zdrowo!!! I tego sie trzymaj! Pewnie, każda z nas jest kobieta i myśli- co będzie potem... ale potem maleństwo będzie na świecie, my w biegu, czasami bez czasu na jedzenie, spacery i nieprzespane noce i kg polecą[emoji847] a pózniej im pomożemy jakimś fitness [emoji57] a teraz myśl o dzidziolku, a nie kg[emoji106]

Hej ja jutro idę na obciążenie glukozy będzie 23+2 . Wizytę będę miała w 24 tyg. i raczej nie będę miała USG. Trochę się wkurzam bo płci nie znam na 100% . Zastanawiam się żeby iść prywatnie i się dowiedzieć. Byłam w przychodni zapisałam się do dentysty na kontrole dopiero za ok 3tyg. Lepiej za wczasu się przejść niż potem z bólu płakać. Zawsze na mazurach niby chłodniej a tu taka duchota że masakra

Ja wczoraj pierwszy raz nagrałam kopniaczek dzidziusia nawet mąż stwierdził że coś widać. Czasem jak kopnie jak szalony

Niestety nic nie poradzisz , każda ciąża inna niema reguły. Ja mam nadzieję że nie dojdę do 90kg ale zobaczymy

Wiesz, wydaje mi się, ze jak nie wiesz ci nosisz pod sercem, a chcesz wiedzieć, to czemu się wahasz? Idz na jedna wizytę prywatnie i powiedz, że marzy ci się poznanie płci twojego bobaska [emoji5]niech pomoże!!![emoji28][emoji16]

reklama
Nie moge sie doczekac az maly zacznie mnie kopac w brzusio wyzej narazie caly czas czuje jego kopniaki w dole brzucha ale daje czadu [emoji16][emoji16] wrazenie jak bym miala sie posikac zaraz noi zaczynam go juz prze reke czuc tylko nisko jest jutro mam uzg zobaczymy co tam sie dzieje i jak jest bobas ulozony... a wy jak kochane jak kopniaki waszych pociech ??
U mnie czasem czuć na dole, kopnięcia w pęcherz albo szyjkę macicy i wtedy nie widać. Częściej jednak wyżej, koło pępka i wtedy widać nawet przez koszulkę :)

Chciałam Was zapytać o foteliki samochodowe - jakie kupujecie i czy bierzecie bazę isofix? Ja sobie do dzisiaj nie zdawałam sprawy, że ta baza jest osobno do kupienia i że jest taka droga...

Mnie czekają generalne porządki w kuchni tak gdzieś w 2.polowie sierpnia, jak będę mieć mały remoncik, żeby zmywarkę w mojej mikro kuchni zmieścić [emoji23]
Ale u nas upałów ciąg dalszy, i ponoć tak jeszcze dwa tygodnie [emoji58] dzięki Bogu na razie mi nie przeszkadzają zanadto... choć nie lubię [emoji20][emoji53]

Też uważam, że powinno sie patrzeć na stosunek ceny do jakości.. i jak cena jest wyższa to i jakość powinna być super, nie ma że to albo tamto [emoji57][emoji106] ma być pitu pitu[emoji123]

Najważniejsze, że córeczka rośnie zdrowo!!! I tego sie trzymaj! Pewnie, każda z nas jest kobieta i myśli- co będzie potem... ale potem maleństwo będzie na świecie, my w biegu, czasami bez czasu na jedzenie, spacery i nieprzespane noce i kg polecą[emoji847] a pózniej im pomożemy jakimś fitness [emoji57] a teraz myśl o dzidziolku, a nie kg[emoji106]

Wiesz, wydaje mi się, ze jak nie wiesz ci nosisz pod sercem, a chcesz wiedzieć, to czemu się wahasz? Idz na jedna wizytę prywatnie i powiedz, że marzy ci się poznanie płci twojego bobaska [emoji5]niech pomoże!!![emoji28][emoji16]
I tego się trzymam ;) a później będziemy się martwić.

Jeszcze czeka mnie wizyta u dentysty :( wypatrzylam ostatnio dziurkę i trzeba się tym zająć.

U mnie czasem czuć na dole, kopnięcia w pęcherz albo szyjkę macicy i wtedy nie widać. Częściej jednak wyżej, koło pępka i wtedy widać nawet przez koszulkę :)

Chciałam Was zapytać o foteliki samochodowe - jakie kupujecie i czy bierzecie bazę isofix? Ja sobie do dzisiaj nie zdawałam sprawy, że ta baza jest osobno do kupienia i że jest taka droga...
Dwa foteliki i dwie bazy mnie czekają :) koszt spory ale udało mi się ogarnąć jeden fotelik od kuzynki (jej ufam ze bezwypadkowy) i bazę tez z pewnego źródła, wiec tylko około 1000 mi pójdzie .... no ale to akurat bardzo ważna sprawa i nie ma co oszczędzać.

Zabrałam się dziś za pedicure.... to chyba ostatni raz jak dam radę go zrobić sama, a i tak robię na raty ;) dziś ściągnęłam hybrydę i usunęłam skórki a jutro będę malować. Bandzioch już mocno w drogę wchodzi. Powiem wam ze przez ostatni miesiąc mnie dość wysadziło, w obwodach i kilogramach również. Na razie około 7 kg do przodu, to 20 kg bliźniacze coraz bardziej wydaje się realne

Ja kiedyś pytałam tu na forum dziewczyn o bazę i polecały, zdecydowałam, że kupimy.
Sporo podróżujemy samochodem a baza to spore uproszczenie, nie trzeba się bawić z pasami. Oczywiście baza nie jest niezbędna a fotelik zapinany pasami również będzie bezpieczny.
Za tydzień zamawiamy wózek i przy okazji fotelik maxi cosi cabrio + baza easyfix + adaptery do wózka.
Za wszystko razem z wózkiem zapłacimy 2700zl + koszt wysyłki (w Polsce wysyłka gratis)

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Ja już po wizycie, z Małą wszystko ok, waży 900 g. U mnie niestety anemia. I 10 kg na plusie, w pierwszej ciąży przytyłam niecałe 11 kg, a teraz jeszcze 3 miesiące zostały, a ja juz 10 do przodu.
Miłego wieczoru ;)
Córeczka rośnie, zaraz będzie kilogram ważyć.
Który to tydzień?
Dostałaś żelazo?

Do góry