reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

U mnie dzis nieco chlodniej, przynajmnien oddychac sie da [emoji1] dodatkowo zrobilam przeciag i zrobilam generalne sprzatanie kuchni [emoji1]

Mnie czekają generalne porządki w kuchni tak gdzieś w 2.polowie sierpnia, jak będę mieć mały remoncik, żeby zmywarkę w mojej mikro kuchni zmieścić [emoji23]
Ale u nas upałów ciąg dalszy, i ponoć tak jeszcze dwa tygodnie [emoji58] dzięki Bogu na razie mi nie przeszkadzają zanadto... choć nie lubię [emoji20][emoji53]

Jeśli chodzi o mutsy i2 lub igo to przede wszystkim nie ta jakość co kiedyś... jak zobaczysz na żywo to będziesz wiedziała o czym mówię. Wózek za te pieniądze jak dla mnie musi wyglądać porządnie i być zrobiony z dobrej jakości materiałów - te tak nie wyglądają. Nie wiem może mam za duźe wymagania, ale moi kuzyni mieli wózki mutsy i naprawdę tym nowym daleko do nich niestety ;( właśnie ze względu na tamte wózki brałam go pod uwagę, ale jak pooglądaliśmy w sklepie to niestety...

Też uważam, że powinno sie patrzeć na stosunek ceny do jakości.. i jak cena jest wyższa to i jakość powinna być super, nie ma że to albo tamto [emoji57][emoji106] ma być pitu pitu[emoji123]

Cześć Dziewczyny [emoji4]
Ja już po wizycie, z Małą wszystko ok, waży 900 g. U mnie niestety anemia. I 10 kg na plusie, w pierwszej ciąży przytyłam niecałe 11 kg, a teraz jeszcze 3 miesiące zostały, a ja juz 10 do przodu.
Miłego wieczoru ;)
Najważniejsze, że córeczka rośnie zdrowo!!! I tego sie trzymaj! Pewnie, każda z nas jest kobieta i myśli- co będzie potem... ale potem maleństwo będzie na świecie, my w biegu, czasami bez czasu na jedzenie, spacery i nieprzespane noce i kg polecą[emoji847] a pózniej im pomożemy jakimś fitness [emoji57] a teraz myśl o dzidziolku, a nie kg[emoji106]

Hej ja jutro idę na obciążenie glukozy będzie 23+2 . Wizytę będę miała w 24 tyg. i raczej nie będę miała USG. Trochę się wkurzam bo płci nie znam na 100% . Zastanawiam się żeby iść prywatnie i się dowiedzieć. Byłam w przychodni zapisałam się do dentysty na kontrole dopiero za ok 3tyg. Lepiej za wczasu się przejść niż potem z bólu płakać. Zawsze na mazurach niby chłodniej a tu taka duchota że masakra

Ja wczoraj pierwszy raz nagrałam kopniaczek dzidziusia nawet mąż stwierdził że coś widać. Czasem jak kopnie jak szalony

Niestety nic nie poradzisz , każda ciąża inna niema reguły. Ja mam nadzieję że nie dojdę do 90kg ale zobaczymy

Wiesz, wydaje mi się, ze jak nie wiesz ci nosisz pod sercem, a chcesz wiedzieć, to czemu się wahasz? Idz na jedna wizytę prywatnie i powiedz, że marzy ci się poznanie płci twojego bobaska [emoji5]niech pomoże!!![emoji28][emoji16]

reklama
Nie moge sie doczekac az maly zacznie mnie kopac w brzusio wyzej narazie caly czas czuje jego kopniaki w dole brzucha ale daje czadu [emoji16][emoji16] wrazenie jak bym miala sie posikac zaraz noi zaczynam go juz prze reke czuc tylko nisko jest jutro mam uzg zobaczymy co tam sie dzieje i jak jest bobas ulozony... a wy jak kochane jak kopniaki waszych pociech ??
U mnie czasem czuć na dole, kopnięcia w pęcherz albo szyjkę macicy i wtedy nie widać. Częściej jednak wyżej, koło pępka i wtedy widać nawet przez koszulkę :)

Chciałam Was zapytać o foteliki samochodowe - jakie kupujecie i czy bierzecie bazę isofix? Ja sobie do dzisiaj nie zdawałam sprawy, że ta baza jest osobno do kupienia i że jest taka droga...

Mnie czekają generalne porządki w kuchni tak gdzieś w 2.polowie sierpnia, jak będę mieć mały remoncik, żeby zmywarkę w mojej mikro kuchni zmieścić [emoji23]
Ale u nas upałów ciąg dalszy, i ponoć tak jeszcze dwa tygodnie [emoji58] dzięki Bogu na razie mi nie przeszkadzają zanadto... choć nie lubię [emoji20][emoji53]

Też uważam, że powinno sie patrzeć na stosunek ceny do jakości.. i jak cena jest wyższa to i jakość powinna być super, nie ma że to albo tamto [emoji57][emoji106] ma być pitu pitu[emoji123]

Najważniejsze, że córeczka rośnie zdrowo!!! I tego sie trzymaj! Pewnie, każda z nas jest kobieta i myśli- co będzie potem... ale potem maleństwo będzie na świecie, my w biegu, czasami bez czasu na jedzenie, spacery i nieprzespane noce i kg polecą[emoji847] a pózniej im pomożemy jakimś fitness [emoji57] a teraz myśl o dzidziolku, a nie kg[emoji106]

Wiesz, wydaje mi się, ze jak nie wiesz ci nosisz pod sercem, a chcesz wiedzieć, to czemu się wahasz? Idz na jedna wizytę prywatnie i powiedz, że marzy ci się poznanie płci twojego bobaska [emoji5]niech pomoże!!![emoji28][emoji16]
I tego się trzymam ;) a później będziemy się martwić.

Jeszcze czeka mnie wizyta u dentysty :( wypatrzylam ostatnio dziurkę i trzeba się tym zająć.

U mnie czasem czuć na dole, kopnięcia w pęcherz albo szyjkę macicy i wtedy nie widać. Częściej jednak wyżej, koło pępka i wtedy widać nawet przez koszulkę :)

Chciałam Was zapytać o foteliki samochodowe - jakie kupujecie i czy bierzecie bazę isofix? Ja sobie do dzisiaj nie zdawałam sprawy, że ta baza jest osobno do kupienia i że jest taka droga...
Dwa foteliki i dwie bazy mnie czekają :) koszt spory ale udało mi się ogarnąć jeden fotelik od kuzynki (jej ufam ze bezwypadkowy) i bazę tez z pewnego źródła, wiec tylko około 1000 mi pójdzie .... no ale to akurat bardzo ważna sprawa i nie ma co oszczędzać.

Zabrałam się dziś za pedicure.... to chyba ostatni raz jak dam radę go zrobić sama, a i tak robię na raty ;) dziś ściągnęłam hybrydę i usunęłam skórki a jutro będę malować. Bandzioch już mocno w drogę wchodzi. Powiem wam ze przez ostatni miesiąc mnie dość wysadziło, w obwodach i kilogramach również. Na razie około 7 kg do przodu, to 20 kg bliźniacze coraz bardziej wydaje się realne

Ja kiedyś pytałam tu na forum dziewczyn o bazę i polecały, zdecydowałam, że kupimy.
Sporo podróżujemy samochodem a baza to spore uproszczenie, nie trzeba się bawić z pasami. Oczywiście baza nie jest niezbędna a fotelik zapinany pasami również będzie bezpieczny.
Za tydzień zamawiamy wózek i przy okazji fotelik maxi cosi cabrio + baza easyfix + adaptery do wózka.
Za wszystko razem z wózkiem zapłacimy 2700zl + koszt wysyłki (w Polsce wysyłka gratis)

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Ja już po wizycie, z Małą wszystko ok, waży 900 g. U mnie niestety anemia. I 10 kg na plusie, w pierwszej ciąży przytyłam niecałe 11 kg, a teraz jeszcze 3 miesiące zostały, a ja juz 10 do przodu.
Miłego wieczoru ;)
Córeczka rośnie, zaraz będzie kilogram ważyć.
Który to tydzień?
Dostałaś żelazo?

Do góry