reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@Dita_333 w kwestii wózka to ja całkiem niedawno miałam Maxi Mura 4 i byłam z niego bardzo zadowolona. Ma wszystko to, co mieć powinien. Pompowane koła świetnie się sprawdzają na wertepach. Z tą budką może rzeczywiście nie jest aż tak głęboka, ale jak było duże słońce, to zakładałam cieńką pieluszkę na tą budkę i było ok. Poza tym zawsze możesz przełożyć spacerówkę w drugą stronę. Za to gondola świetna i dosyć spora. Tego nowego modelu nie widziałam w realu, ale na necie wygląda całkiem fajnie

@Dita_333 w Adorze budka jest bardzo duza. Rozklada sie ja i jeszcze ma daszek wyciagany taki do osloniecia. Jak bede w domu to cykne fotki. W murze tez daszek byl ok, ale mial Inny system.

Właśnie tak się zastanawiam miedzy nimi dwoma - adorrą i murą. W murze ciut wieksza jest gondola, ale spacerówka w adorze mi się bardziej podoba [emoji57] zrozum kobietę [emoji28]
W ogole co do wózków to wiem, że nie ma idealnych, nie ma szans po prostu. Ale trzeba wybrać to co nam najbardziej pasuje i z tych wad np.nam nie przeszkadza albo uważamy inaczej. Ja miałam x-landera w 1.ciąży i bardzo sobie go chwaliłam, amortyzację miał super, tyle, że był ciężki.. ale właśnie -waga dla mnie to nie problem, mieszkam w domu to targać go na gore nie będę, a przy porządnych wózkach podbija sie je wygodnie i lekko [emoji5] choć akurat ta adorra ciężka nie jest [emoji5][emoji57]

Jeżeli chodzi o test obciążenia glukozą to ja robiłam w 22tc, bo tak gin mi kazał.
Ale ja miałam na starcie wysokie BMI i chyba dlatego.
Wynik dobry i luzik.
Teraz mi kazał zrobić przed wizytą p/ciała z grupą krwi.
Tyle, że ja mam grupę z listopada to nie wiem po co?
Czy chodziło mu o coombsa?

A jaka masz grupę krwi? Z minusem? Bo wtedy każą powtarzać właśnie miedzy 21a 27tygodniem czy jakoś tak...

Nie moge sie doczekac az maly zacznie mnie kopac w brzusio wyzej narazie caly czas czuje jego kopniaki w dole brzucha ale daje czadu [emoji16][emoji16] wrazenie jak bym miala sie posikac zaraz noi zaczynam go juz prze reke czuc tylko nisko jest jutro mam uzg zobaczymy co tam sie dzieje i jak jest bobas ulozony... a wy jak kochane jak kopniaki waszych pociech ??

Jakby ci to powiedzieć... pytanie dla mnie powinno brzmieć- Gdzie go nie czuję? Na dole, u góry, po bokach i ti czasami jednocześnie np.na dole kopanko albo klaskanko, a u góry w tym czasie tez kopniaki. Albo jakieś przesuwy na srodku, gdzie brzuch mi sie odkształca i za chwile kopniaki u góry... dzisiaj w ogole tak dziwnie go czułam po obu stronach brzucha!! A na srodku taka gulę miałam [emoji86][emoji85]nie wiem co robił, ale jak skończył to przez jakiś czas nawet trochę bolało od środka [emoji43]a ruchy najwyżej jak czuję to już sporo nad pępkiem, w ogole brzuch już mam wysoko...
Tyle, że ja wyżej od ciebie jestem w ciazy, synek już tez sporo waży, No i odczuwanie ruchów chyba też u każdej kobiety trochę inaczej wyglada.
Mój jest aktywny często. W nocy potrafi mnie obudzić... a w dzień w pracy przeszkadza [emoji23]

Ja małego czuję nqjczęściej na linii pępka i całkowicie na dole, najbardziej czuję jak leże zwłaszcza na brzuchu
Wczoraj wieczorem udało mi się nagrać bo widać już na brzuchu jak się przemieszcza itd, cudowne uczucie [emoji7]

To był mój pierwszy typ .
I mam się realne z sklepu bo oglądałam
Ale !
Wózek niestabilny w sensie gondola się chwieje jakby ja nic nie trzymało.
W środku wydaje się bardzo mało miejsca w dodatku wasko!
Wózek jest również niski i ma głupia osłonka na komary czy na coś która wypada jak ma ochotę;/

Dlaczego odpadł? Możesz powiedzieć bo ja jadę do na real oglądać W tym tygodniu :)

Slyszlaam również o tym I to prawda ...

Jeśli chodzi o mutsy i2 lub igo to przede wszystkim nie ta jakość co kiedyś... jak zobaczysz na żywo to będziesz wiedziała o czym mówię. Wózek za te pieniądze jak dla mnie musi wyglądać porządnie i być zrobiony z dobrej jakości materiałów - te tak nie wyglądają. Nie wiem może mam za duźe wymagania, ale moi kuzyni mieli wózki mutsy i naprawdę tym nowym daleko do nich niestety ;( właśnie ze względu na tamte wózki brałam go pod uwagę, ale jak pooglądaliśmy w sklepie to niestety...

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny :)
Ja już po wizycie, z Małą wszystko ok, waży 900 g. U mnie niestety anemia. I 10 kg na plusie, w pierwszej ciąży przytyłam niecałe 11 kg, a teraz jeszcze 3 miesiące zostały, a ja juz 10 do przodu.
Miłego wieczoru ;)
Nie martw się, mi przybyło niewiele mniej i też przerażają mnie te trzy miesiące. Ale cóż zrobić. Później będziesz walczyć z wagą, teraz pozostaje bam jedzenie posiłków z głową.

Ja małego czuję nqjczęściej na linii pępka i całkowicie na dole, najbardziej czuję jak leże zwłaszcza na brzuchu
Wczoraj wieczorem udało mi się nagrać bo widać już na brzuchu jak się przemieszcza itd, cudowne uczucie [emoji7]
Mam tak samo, tylko jeszcze nie widac na brzuszku. Najbardziej rusza sie w nocy i po sniadaniu,hehehe. Ale Tez uwielbiam to uczucie. Jest niesamowite;);););) Pozdrawiam

reklama
Hej ja jutro idę na obciążenie glukozy będzie 23+2 . Wizytę będę miała w 24 tyg. i raczej nie będę miała USG. Trochę się wkurzam bo płci nie znam na 100% . Zastanawiam się żeby iść prywatnie i się dowiedzieć. Byłam w przychodni zapisałam się do dentysty na kontrole dopiero za ok 3tyg. Lepiej za wczasu się przejść niż potem z bólu płakać. Zawsze na mazurach niby chłodniej a tu taka duchota że masakra
Mam tak samo, tylko jeszcze nie widac na brzuszku. Najbardziej rusza sie w nocy i po sniadaniu,hehehe. Ale Tez uwielbiam to uczucie. Jest niesamowite;);););) Pozdrawiam
Ja wczoraj pierwszy raz nagrałam kopniaczek dzidziusia nawet mąż stwierdził że coś widać. Czasem jak kopnie jak szalony
Cześć Dziewczyny :)
Ja już po wizycie, z Małą wszystko ok, waży 900 g. U mnie niestety anemia. I 10 kg na plusie, w pierwszej ciąży przytyłam niecałe 11 kg, a teraz jeszcze 3 miesiące zostały, a ja juz 10 do przodu.
Miłego wieczoru ;)
Niestety nic nie poradzisz , każda ciąża inna niema reguły. Ja mam nadzieję że nie dojdę do 90kg ale zobaczymy

Do góry