reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@Dita_333 tak, to moje fotki, sa dwa wpisy ze zdjeciami. Jedne w domu robione, a drugie przed domem. Testowalam dla dziewczyn czy kola piankowe halasuja ;) Jesli bedziesz miala jakies pytania to smialo ;) Ale fakt najlepiej zobaczyc samemu na zywo w sklepie.

U mnie juz godzinka siedzenia minela, jeszcze tylko godzinka i kolejne klucie. Tutaj sie robi tylk po 2 h, nie ponieraja krwi po godzinie. Dobrze, ze krzesla wygodne i miekkie.

A w bonusie mam widok na malenstwa, takie kilku dniowe, bo przychodza na wizyte poporodowa.

A w spacerówce ta budka nie jest mała? To znaczy daje cień? W murze chyba mniejsza? Czy też ci nie przeszkadzała?:confused:

Hej hej po weekendzie :)

Mnie dopadł ból gardła :( no tragedia... W sobotę byliśmy w Ikea i przegięli tam z klimatyzacja :( ja gardło, córka kaszel i katar :( ale szafka dla Małego kupiona, nawet wczoraj córka układała ubranka które dostałam od kuzynki i z duma mówiła że będzie przystojniak :)

A ostatnio zapytała mnie gdzie będzie Nikos jak oni będzie w przedszkolu .. wiecie o co chodzi, że jak że mną no to i ona nie ma zamiaru wychodzić z domu... Ach te trudne pytania.

Ja też oddałabym wiele za choćby mały basenik [emoji28]

Też mam dosyć upałów, teraz jestem w pracy ale popołudniu jak M wróci że swojej zostawiam go tutaj a sama jadę odpocząć bo źle mi dziś.

Gkukoze też mam w najbliższym czasie zrobić ale zaczekam aż gardło wyleczę. Chociaż wczoraj M mi zrobił mleko z miodem ta słodki że porownalam je do glukozy [emoji28]

Mój tez już jakiś czas temu badał grunt...że jak to będzie... że będę w domu, a on będzie chodził do zerówki??? :dry: Ale tłumaczyłam mu, że to już obowiązek to raz, a dwa, że będę po niego przychodzić i go odprowadzać, razem z bratem :rolleyes2: I sam zmienił temat czy będzie mógł pchać wózek :-) :)
A gardło tez sobie zawaliłam klimą jakieś dwa tygodnie temu, tylko, że w aucie :sorry: Teraz już nie daję nawiewu na twarz i na krótkie trasy czasami nawet nie włączam :shocked2: Na szczęście przeszło, gardło psikałam chyba tantum verde, a na ogólne podziębienie, bo dostałam też katar - dawałam watę do ucha z wodą utlenioną i postawiło mnie na nogi :tak:

Ja zawsze robie badania w kilka dni przed wizyta :)
Jjuz pod dentyscie, zabki zdrowe :D

Brawo Ty!! :tak:
Tak mi się przypomniało, bo w czwartek szczepiłam dziecko i jak pani doktor badała przed szczepieniem i zajrzała mu do buzi, to pochwaliła jego ząbki :) Chłopak ma 6lat skończone, ani jednego stałego zęba haha ale za to mleczaki ma piękne :p ani jednej dziurki, ani jednego ułamanego :wink::D

Ooooo... A nie powiedział ci, że np.proszę zrobić glukozę parę dni przed wizytą? Bo mi dał skierowanie w końcówce 21tygodnia, ale powiedział, żebym zrobiła przed samą wizytą - i wtedy właśnie mi się skończył 24tydzień;)

No widzisz, jakie te nasze chłopaki takie chętne do pokazywania :-D Dlatego pewnie czasami się dziwię nadmiernie jak można pomylić płeć czy nie znaleźć narządów, skoro mój tak ładnie się chwali tym co ma :rolleyes2::rofl2:

Wspólczuję przejść :( Jak przytyłaś do tego tygodnia ciąży tylko 5kg to raczej tendencji do tycia nie masz!8-)
Powiedział mi, zebym sobie badania zrobila w tyg poprzedzajacym tydzien z wizyta, w sensie o tamten tydz mu chodzilo.

Na glukozę mnie pewnie skieruje dopiero na następnej wizycie. Tylko tak patrzę że Wy szybko macie... a ja będę pod koniec 26tygodnia jak mnie dopiero skieruje, wiec będzie już 27 jak pójdę, a ponoć do 28 tygodnia trzeba zrobić... ale zdam się na Panią doktor...
Ja tez jeszcze pare tygodni, chyba w 3 tyg sierpnia idę dopiero wiec będzie to 26 cz 27 tydzień. Jakoś mi się nie spieszy :D

A w spacerówce ta budka nie jest mała? To znaczy daje cień? W murze chyba mniejsza? Czy też ci nie przeszkadzała?:confused:

Mój tez już jakiś czas temu badał grunt...że jak to będzie... że będę w domu, a on będzie chodził do zerówki??? :dry: Ale tłumaczyłam mu, że to już obowiązek to raz, a dwa, że będę po niego przychodzić i go odprowadzać, razem z bratem :rolleyes2: I sam zmienił temat czy będzie mógł pchać wózek :-) :)
A gardło tez sobie zawaliłam klimą jakieś dwa tygodnie temu, tylko, że w aucie :sorry: Teraz już nie daję nawiewu na twarz i na krótkie trasy czasami nawet nie włączam :shocked2: Na szczęście przeszło, gardło psikałam chyba tantum verde, a na ogólne podziębienie, bo dostałam też katar - dawałam watę do ucha z wodą utlenioną i postawiło mnie na nogi :tak:
Mi zawsze na przeziębienie łazanki pomagają z kiszoną kapustą więc chyba muszę zrobić :)

No moja to czterolatka, czasami zdarzają jej się płacze przy rozstaniu w przedszkolu, ostatnio miała trudniejszy czas więc nie mogę jej teraz powiedzieć że w domu będę ;) zobaczymy co będzie dalej. Ogólnie juz się robi zazdrosna... [emoji57]

Mi zawsze na przeziębienie łazanki pomagają z kiszoną kapustą więc chyba muszę zrobić :)

No moja to czterolatka, czasami zdarzają jej się płacze przy rozstaniu w przedszkolu, ostatnio miała trudniejszy czas więc nie mogę jej teraz powiedzieć że w domu będę ;) zobaczymy co będzie dalej. Ogólnie juz się robi zazdrosna... [emoji57]

Łazanki na gardło? :confused::o:D:laugh2: niezły sposób :)
Mój różnie, raz zazdrosny, raz się cieszy i nie może doczekać..Myślę,że nie zdaje sobie jeszcze sprawy co go czeka... W sumie ja też nie wiem jak to będzie :p Ale damy radę ;)

To był mój pierwszy typ .
I mam się realne z sklepu bo oglądałam
Ale !
Wózek niestabilny w sensie gondola się chwieje jakby ja nic nie trzymało.
W środku wydaje się bardzo mało miejsca w dodatku wasko!
Wózek jest również niski i ma głupia osłonka na komary czy na coś która wypada jak ma ochotę;/

Dlaczego odpadł? Możesz powiedzieć bo ja jadę do na real oglądać W tym tygodniu :)

Slyszlaam również o tym I to prawda ...

Wąsko? 2cm mniej niż u ciebie :rofl2: O amortyzacji słyszałam zupełnie odmienne opinie, ogólnie maxi cosi mają same plusy za amortyzację, no ale wiadomo, wszystkim nie dogodzisz :laugh2:
A jak poczytasz opinie na necie to np.o twoim wózku niektóre osoby piszą, że wadą jest słaba amortyzacja :laugh2: Nie mówię, że tak jest...ale ile opinii... I brak regulowanego podnóżka i chyba przekładanej raczki? brak możliwości montażu spacerówki w dwie strony za tę cenę.... to wiesz....;) co komu mniej przeszkadza...Adorra przynajmniej 2 tysiąceczy półtora tańsza :-p A ma te funkcje... :tak:
Aha! I mutsy igo ma kubełkowe siedzenie...wg mnie one nie są zdrowe dla dziecka.... Chyba, że źle przeczytałam i spacerówka nie ma kubełkowatego siedzenia??

reklama
@Dita_333 w kwestii wózka to ja całkiem niedawno miałam Maxi Mura 4 i byłam z niego bardzo zadowolona. Ma wszystko to, co mieć powinien. Pompowane koła świetnie się sprawdzają na wertepach. Z tą budką może rzeczywiście nie jest aż tak głęboka, ale jak było duże słońce, to zakładałam cieńką pieluszkę na tą budkę i było ok. Poza tym zawsze możesz przełożyć spacerówkę w drugą stronę. Za to gondola świetna i dosyć spora. Tego nowego modelu nie widziałam w realu, ale na necie wygląda całkiem fajnie

Do góry