reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Wózek kupują rodzice sami zaproponowali budżet 4 tyś ... pewnie gdyby nie oni kupilibysmy za 2 i by było ale skoro możemy poszaleć to czemu by nie ...
I wybraliśmy ostatecznie mutsy i2 kolor Pure fog A ramę coś Ala granatowa srebrna na zdj nie widać ...
Ma dobre opinie, jest moim zdaniem lekki ładny poręczny i kupujemy za 3 tyg jakoś...
Nie ma co wydawać 8 tyś za wózek ..A ten nasz już kosztuje 3700 i ciężko mi to przetrawic ale mamy się kierować że posłuży drugiemu i ma się mi podobać .
Wózek to sprawa indywidualna każdy go używa bardziej mniej stąd mama twierdzi że musi być nowy:/

Też brałam go pod uwagę, ale w sklepie niestety odpadł... ;(

reklama
Ja też szukam wózka, a ponieważ mam już wygodną i lekką, a przede wszystkim na duże dziecko - spacerówkę baby jogger, to teraz może być wózek nawet do 1,5roku, no max 2, ale nie chcę wózka "dla lalek" ;):-D I żeby nie był za drogi, bo jednak na półtora roku...:sorry2::surprised: I tak patrze może Maxi cosi adorra? Najpierw myślałam o maxi cosi mura 4, ale tam coś budka taka mała w spacerówce...nie podobała mi się.. Ale jak się chyba szybko zdecyduję. Szukam od wczoraj, a dzisiaj prawie podjęłam decyzję. Daję sobie tydzień, max 2 i kupujemy :laugh2:

Właśnie mi się ta adorra też podoba... tylko moja koleżanka mówiła mi, że strasznie źle się ten wózek prowadzi z obciążeniem. Nie oglądałam w sklepie, więc pewnie też zerknę sama ;)

Haha, a ja specjalnie sobie budziki nastawilam ale i tak mnie synuś obudził [emoji6] no więc jutro będę myślami z Tobą [emoji4]
Dzieki :) ja budzik tez mialam, ale tak padnieta po wczorajszej trasie bylam, ze jsszcze chwila, jeszcze chwila i zasnelam dalej po wylaczeniu :D niby duzo nie jechalismy, bo 200 km, ale tu upal, tu musialam transporter z psem miedzy nogami mieć, bo tak zapakowane auto bylo rzeczami dla malego od kuzynki mojego, ze szok :D dobrze, ze w ogole sie zabralismy :D ale jutro to juz musze, bo w czwartek wizyta.

Dzieki :) ja budzik tez mialam, ale tak padnieta po wczorajszej trasie bylam, ze jsszcze chwila, jeszcze chwila i zasnelam dalej po wylaczeniu :D niby duzo nie jechalismy, bo 200 km, ale tu upal, tu musialam transporter z psem miedzy nogami mieć, bo tak zapakowane auto bylo rzeczami dla malego od kuzynki mojego, ze szok :D dobrze, ze w ogole sie zabralismy :D ale jutro to juz musze, bo w czwartek wizyta.
No to się nie dziwię, tez bym nie miała siły. Co ciekawego dostałaś? [emoji4] Chociaż ja dzisiaj zaliczyłam ciężka noc bo mały spał z nami i strasznie się kręcił - duuuszno[emoji26] ale poszłam na badanie żeby mieć chociaż te 2 godzinki wolnego [emoji6] wizyta dopiero w przyszłą środę ale lekarz prosił żeby tak tydzień wcześniej zrobić tą glukozę.

No to się nie dziwię, tez bym nie miała siły. Co ciekawego dostałaś? [emoji4] Chociaż ja dzisiaj zaliczyłam ciężka noc bo mały spał z nami i strasznie się kręcił - duuuszno[emoji26] ale poszłam na badanie żeby mieć chociaż te 2 godzinki wolnego [emoji6] wizyta dopiero w przyszłą środę ale lekarz prosił żeby tak tydzień wcześniej zrobić tą glukozę.
Lozeczko praktycznie nowe, bo mloda im spac nie chciala , sterylizator do butelek, lezaczek, lozeczko turystyczne, kombinezon na zime, taka zabawke stojąca, kilka ubranek troszke wiekszych. Doliczyc do tego walizke, legowisko psa i mloda wraz fotelikiem i auto pekalo ;) jeszcze z jedna rzecz i bysmy sie chyba nie zmiescili :)

Na glukozę mnie pewnie skieruje dopiero na następnej wizycie. Tylko tak patrzę że Wy szybko macie... a ja będę pod koniec 26tygodnia jak mnie dopiero skieruje, wiec będzie już 27 jak pójdę, a ponoć do 28 tygodnia trzeba zrobić... ale zdam się na Panią doktor...

Na glukozę mnie pewnie skieruje dopiero na następnej wizycie. Tylko tak patrzę że Wy szybko macie... a ja będę pod koniec 26tygodnia jak mnie dopiero skieruje, wiec będzie już 27 jak pójdę, a ponoć do 28 tygodnia trzeba zrobić... ale zdam się na Panią doktor...
Wlasnie mnie dosc szybko wyslal, bo dzis mam 24+2 a robi sie od 24 tyg a wizyta juz w czwartek.

reklama
Dzien dobry,
Ja tez juz po drineczku slodkosci. Zdecydowanie smakuje to lepiej niz w PL. Do 11 mam siedzenie. Glodna jestem jak wilk, wczoraj o 21 ostatni posilek. Za to dzidzio teraz dostal slodycz i szaleje ;)

Jesli chodzi o wozki, to ja mam Adorre, zdjecia wrzucalam do tematu wyprawka. Z synem mialam Mure 4 i tez bylam bardzo zadowolona. Nigdy problemu z prowadzeniem nie mialam. Czy to zaladowany zakupami, czy z samym dzidziem. A wczoraj do Adorry wsadzilam 5 kg obciazenia do koszyka i nie bylo roznicy w prowadzeniu. Dla mnie wozki tez firmy zawsze beda nr 1, bo po prostu im ufam.
Firma Silver Cross jesy bardzo popularna w UK, kolezanka miala 2 lata temu, ale nie byla zadowolona. Miala ten model ktory ma duzo mniejsze kola z przodu i tak jakby weziej. Slabo sie sprawdzal np w parku, no i pekla jej rama. Nie jakos drastycznie, wozek dzialal, ale sam fakt juz o czyms swiadczy. No i male siedzisko spacerowki. Ale to tak naprawde trzeba zobaczyc na zywo i samemu zdecydowac, czego sie oczekuje od wozka.

Do góry