reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Na glukozę mnie pewnie skieruje dopiero na następnej wizycie. Tylko tak patrzę że Wy szybko macie... a ja będę pod koniec 26tygodnia jak mnie dopiero skieruje, wiec będzie już 27 jak pójdę, a ponoć do 28 tygodnia trzeba zrobić... ale zdam się na Panią doktor...

Ja wlasnie siedze na swojej 26 tc skonczylam w sobote ;) takze wszystko bedziesz miala w czasie.

Zagladala, bo to ona [emoji14] do buzi chyba [emoji23] poprzednim razem nie zauwazyla, ze ja w w ciazy, wiec to dobrze o niej swiadczy, ze interesuje sie tylko jama ustna [emoji23]

Bardzo kulturalna :) Ale co miała powiedzieć...ooooooooo..czy mi się wydaje czy pani jest w ciaży? heheheh :D:p Poza tym zbyt zajęta jest jamą ustną jak mówisz niż dołem;)

Właśnie mi się ta adorra też podoba... tylko moja koleżanka mówiła mi, że strasznie źle się ten wózek prowadzi z obciążeniem. Nie oglądałam w sklepie, więc pewnie też zerknę sama ;)

Wiesz, ja czytałam świetne recenzje właśnie o maxi cosie murze, ze świetnie się prowadzi i ekstra amortyzacja, a to ta sama firma, i tu w tej recenzji też jest napisane, ze świetna amortyzacja:
Link do: Maxi Cosi Adorra - wygodny, lekki i praktyczny [TEST]

Na glukozę mnie pewnie skieruje dopiero na następnej wizycie. Tylko tak patrzę że Wy szybko macie... a ja będę pod koniec 26tygodnia jak mnie dopiero skieruje, wiec będzie już 27 jak pójdę, a ponoć do 28 tygodnia trzeba zrobić... ale zdam się na Panią doktor...

Bo glukozę robi się po skończonym 24 tygodniu (24+1) do 28, także wszystko się zgadza :D

Wlasnie mnie dosc szybko wyslal, bo dzis mam 24+2 a robi sie od 24 tyg a wizyta juz w czwartek.

Czyli bardzo dobrze cię wysłał, byłam podobnie :tak:

Dzien dobry,
Ja tez juz po drineczku slodkosci. Zdecydowanie smakuje to lepiej niz w PL. Do 11 mam siedzenie. Glodna jestem jak wilk, wczoraj o 21 ostatni posilek. Za to dzidzio teraz dostal slodycz i szaleje ;)

Jesli chodzi o wozki, to ja mam Adorre, zdjecia wrzucalam do tematu wyprawka. Z synem mialam Mure 4 i tez bylam bardzo zadowolona. Nigdy problemu z prowadzeniem nie mialam. Czy to zaladowany zakupami, czy z samym dzidziem. A wczoraj do Adorry wsadzilam 5 kg obciazenia do koszyka i nie bylo roznicy w prowadzeniu. Dla mnie wozki tez firmy zawsze beda nr 1, bo po prostu im ufam.
Firma Silver Cross jesy bardzo popularna w UK, kolezanka miala 2 lata temu, ale nie byla zadowolona. Miala ten model ktory ma duzo mniejsze kola z przodu i tak jakby weziej. Slabo sie sprawdzal np w parku, no i pekla jej rama. Nie jakos drastycznie, wozek dzialal, ale sam fakt juz o czyms swiadczy. No i male siedzisko spacerowki. Ale to tak naprawde trzeba zobaczyc na zywo i samemu zdecydowac, czego sie oczekuje od wozka.

Ha! Dzięki! Wiedziałam, że gdzieś widziałam real fotki! a to twoje :) :tak:;) No właśnie same pozytywy w opiniach o tej murze czytałam i już miałam się skusić, ale kurde ta budka jakaś mała i znalazłam adorrę, która mi się bardziej spodobała. Myślę, że zobaczę na żywo i się zdecydujemy :)

Bardzo kulturalna :) Ale co miała powiedzieć...ooooooooo..czy mi się wydaje czy pani jest w ciaży? heheheh :D:p Poza tym zbyt zajęta jest jamą ustną jak mówisz niż dołem;)

Wiesz, ja czytałam świetne recenzje właśnie o maxi cosie murze, ze świetnie się prowadzi i ekstra amortyzacja, a to ta sama firma, i tu w tej recenzji też jest napisane, ze świetna amortyzacja:
Link do: Maxi Cosi Adorra - wygodny, lekki i praktyczny [TEST]

Bo glukozę robi się po skończonym 24 tygodniu (24+1) do 28, także wszystko się zgadza :D

Czyli bardzo dobrze cię wysłał, byłam podobnie :tak:

Ha! Dzięki! Wiedziałam, że gdzieś widziałam real fotki! a to twoje :) :tak:;) No właśnie same pozytywy w opiniach o tej murze czytałam i już miałam się skusić, ale kurde ta budka jakaś mała i znalazłam adorrę, która mi się bardziej spodobała. Myślę, że zobaczę na żywo i się zdecydujemy :)
Tylko jakbym poszla tak jak on mi kazal w zeszlym tygodniu to jeszcze tego 24 nie miala bym skonczonego :)

Jej, mam nadzieję, że to nie spojenie ci się rozchodzi...[emoji53] może potrzebujesz po prostu zwolnienia tempa, większego odpoczynku.
Co do dzieci to masz rację- na pewno będziesz tęsknić, ale ty sobie odpoczniesz, a dzieci poszaleją z dziadkami i wszyscy szczęśliwi hehe[emoji5][emoji11]

Ja w ogole kupuje zwykle rzeczy, ostatnio kupiłam - chyba nawet tu pisałam- taką zwykła bawełniana sukienkę w groszki, ale ładnie w niej wyglądam i mega promocyjna cena 30zl była to brałam [emoji57][emoji51]

Gratuluję zdrowej, już coraz większej dzidzi [emoji106][emoji5] niedługo kilo przekroczą nasze dzieci [emoji86]
Współczuję tego puchnięcia... nic nie można z tym zrobić???

Gratuluje już potwierdzonego synka!! [emoji9] rośnie jak na drożdżach [emoji16]
Powodzenia w szukaniu imienia, my w sumie dalej szukamy [emoji58][emoji85]

Super, że synek rośnie zdrowo [emoji106][emoji16] takie wiadomości cieszą [emoji5]
Ja zasypiam jak zabita, też rzadko pamietam sny.. ostatnio mogę dziecko znowu gorzej spi przez te upały, wiec wstaje do niego częściej... ech...[emoji58]

Ja miałam lewatywę i mi bardzo pomogła w skróceniu I fazy, z rozwarcia 4cm poszło na 9cm[emoji16] także polecam hehe [emoji28][emoji106] mi organizm jakoś sie nie oczyszczał przed wiec sie myślę przydała. No i dzięki temu jeszcze po porodzie z parę dni byłam „pusta” Haha i tak szybko 2.nie zrobiłam [emoji2]

Z chłopca zrobiła się dziewczynka? To ci niespodzianka [emoji51][emoji16] mój to na każdej wizycie chwali sie sprzętem, żadnego zasłaniania, chowania sie czy złego układania. Lekarz zawsze mówi- tu nie ma wątpliwości [emoji85]

Ja mam skończone 35lat i wcale nie czuję się staro [emoji16] czasami wręcz jak matka wariatka nastolatka Haha [emoji23] także wiek to tylko cyferki, ważne żeby dziecko było zdrowe i ty dovrze znosiłaś ciążę- na ile to możliwe oczywiście [emoji106]

Ojej.. przykro mi z powodu partnera. No ale skoro tak, to niech spada, dasz radę bez[emoji106] dziecko ci wszystko wynagrodzi, to największy skarb pod słońcem [emoji5] a życie jeszcze sobie na pewno ułożysz [emoji847]
U nas to samo, za każdym razem na wizycie pierwsze co pokazuje Młody to siusiaka [emoji28] aż się lekarz śmieje że bezwstydnik ale od samego początku w sumie już 5 czy 6 razy obaj lekarze mówią że bez wątpienia to jest facet :)

@Dita_333 tak, to moje fotki, sa dwa wpisy ze zdjeciami. Jedne w domu robione, a drugie przed domem. Testowalam dla dziewczyn czy kola piankowe halasuja ;) Jesli bedziesz miala jakies pytania to smialo ;) Ale fakt najlepiej zobaczyc samemu na zywo w sklepie.

U mnie juz godzinka siedzenia minela, jeszcze tylko godzinka i kolejne klucie. Tutaj sie robi tylk po 2 h, nie ponieraja krwi po godzinie. Dobrze, ze krzesla wygodne i miekkie.

A w bonusie mam widok na malenstwa, takie kilku dniowe, bo przychodza na wizyte poporodowa.

Kochana jeszcze wszystko przed Tobą.
Wiek to tylko cyfra, ważne jak Ty się czujesz.
Emma to piękne imię.
Ale poza typowymi w ciąży "dolegliwościami" jak się czujesz?

A już doczytałam, że ciąża książkowa.
Ja mam za sobą test glukozy i dałam radę. Na początku mnie odrzuciło od słodkiego i w ogóle od wszystkiego.
Teraz pilnuje się, bo mam smaka na słodkie, ale i tendencję do tycia.
Na wątku listopadowe brzuszki możesz zobaczyć brzuszki i swój wstawić.
A na wątku o wizytach foty z usg.
Hej, ogolenie to czuje sie juz bardzo dobrze. Pierwsze 3 miesiace byly ciezkie. NIe wymiotowalam ale mialam potworne mdlosci i jeszcze " tatus" dobil mnie psychicznie. Bylam w 11 tyg jak wrocilam do polski. Od razu poszlam do lekarza bo balam sie ze przez ten stres moze cos sie stac. A na USG zobaczylam moje malenstwo, ktore zrobilo sobie dyskoteke w moim brzuszku. Lekarz meczyl sie ponad godz by sprawdzic czy wszystko jest na swoim miejscu. Wspanialy widok:-) :)
Ja tez mam tendencje do tycia. Zaczynalam z dosc wysoka waga, ale do 14 tyg ubylo mnie o 8 kg, jak na razie 5 kg na plusie. Wiec jeszcze 3 kg brakuje mi do wagi wyjsciowej. Przyznam szczerze, ze apetyt mi wrocil ale bardziej mam ochote na owoce niz lody czy ciasta. Ale wczoraj mama wyciagnela mnie na lody, w ten upal nie moglam jej odmowic,hehehe
A jak Ty sie czujesz? jak radzisz sobie z upalami? Zaczelas juz kompletowac wyprawke? pozdrawiam cieplutko

Hej hej po weekendzie :)

Mnie dopadł ból gardła :( no tragedia... W sobotę byliśmy w Ikea i przegięli tam z klimatyzacja :( ja gardło, córka kaszel i katar :( ale szafka dla Małego kupiona, nawet wczoraj córka układała ubranka które dostałam od kuzynki i z duma mówiła że będzie przystojniak :)

A ostatnio zapytała mnie gdzie będzie Nikos jak oni będzie w przedszkolu .. wiecie o co chodzi, że jak że mną no to i ona nie ma zamiaru wychodzić z domu... Ach te trudne pytania.

Ja też oddałabym wiele za choćby mały basenik [emoji28]

Też mam dosyć upałów, teraz jestem w pracy ale popołudniu jak M wróci że swojej zostawiam go tutaj a sama jadę odpocząć bo źle mi dziś.

Gkukoze też mam w najbliższym czasie zrobić ale zaczekam aż gardło wyleczę. Chociaż wczoraj M mi zrobił mleko z miodem ta słodki że porownalam je do glukozy [emoji28]

reklama
Tylko jakbym poszla tak jak on mi kazal w zeszlym tygodniu to jeszcze tego 24 nie miala bym skonczonego :)

Ooooo... A nie powiedział ci, że np.proszę zrobić glukozę parę dni przed wizytą? Bo mi dał skierowanie w końcówce 21tygodnia, ale powiedział, żebym zrobiła przed samą wizytą - i wtedy właśnie mi się skończył 24tydzień;)

U nas to samo, za każdym razem na wizycie pierwsze co pokazuje Młody to siusiaka [emoji28] aż się lekarz śmieje że bezwstydnik ale od samego początku w sumie już 5 czy 6 razy obaj lekarze mówią że bez wątpienia to jest facet :)

No widzisz, jakie te nasze chłopaki takie chętne do pokazywania :-D Dlatego pewnie czasami się dziwię nadmiernie jak można pomylić płeć czy nie znaleźć narządów, skoro mój tak ładnie się chwali tym co ma :rolleyes2::rofl2:

Hej, ogolenie to czuje sie juz bardzo dobrze. Pierwsze 3 miesiace byly ciezkie. NIe wymiotowalam ale mialam potworne mdlosci i jeszcze " tatus" dobil mnie psychicznie. Bylam w 11 tyg jak wrocilam do polski. Od razu poszlam do lekarza bo balam sie ze przez ten stres moze cos sie stac. A na USG zobaczylam moje malenstwo, ktore zrobilo sobie dyskoteke w moim brzuszku. Lekarz meczyl sie ponad godz by sprawdzic czy wszystko jest na swoim miejscu. Wspanialy widok:-) :)
Ja tez mam tendencje do tycia. Zaczynalam z dosc wysoka waga, ale do 14 tyg ubylo mnie o 8 kg, jak na razie 5 kg na plusie. Wiec jeszcze 3 kg brakuje mi do wagi wyjsciowej. Przyznam szczerze, ze apetyt mi wrocil ale bardziej mam ochote na owoce niz lody czy ciasta. Ale wczoraj mama wyciagnela mnie na lody, w ten upal nie moglam jej odmowic,hehehe
A jak Ty sie czujesz? jak radzisz sobie z upalami? Zaczelas juz kompletowac wyprawke? pozdrawiam cieplutko

Wspólczuję przejść :( Jak przytyłaś do tego tygodnia ciąży tylko 5kg to raczej tendencji do tycia nie masz!8-)

Do góry