reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Aaa

Ja taki 8lat temu miałam a ten pałąk to nie jest niezbędny i nie był niezbędny dla.mnie
A to ten co pokazałaś nie ma hmmm
Nawet nie zauwazylam

Link do: Mamas & Papas Sola2 Pushchair (Navy Marl) | PreciousLittleOne

Teraz przymierzałam się do tego
Link do: Babylo Panorama 2-in-1 Travel System with Car Seat - Travel Systems UK

Ale

Byłam ostatnio w sklepie Mothercare i widzialam innych firm z podobnym systemem ...rozkładana gondola .. droższe trochę ale sprawdzę i sobie porownam wykonanie
Link do: COTO BABY SYDNEY 2018 WÓZEK 2w1 NOWOŚĆ !! 24 H

A ten widziałaś? Działa na tej samej zasadzie że z gondoli robi się spacerowke. Widziałam takie jeszcze chicco i cybex ale ten zdecydowanie najbardziej nam przypadł do gustu.

reklama
Dziękuję Dziewczyny, już mi dużo lepiej. Przespałam się godzinkę. Niestety głowa mnie teraz boli ale skurcze i ból brzucha się skończył.
Lekarka powiedziała że ten ból i skurcze to nie było stawianie się macicy tylko z tego co zrozumiałem to już tak jakby początki porodu. Bolał mnie też kręgosłup z tylu. Tak jak by promieniował ból. Jak mi powiedziała że szyjka się skróciła bardzo to pomyślałem że ma 1 cm. Jak jej podałam opis usg II trymestru i tam przeczytała wymiar szyjki to stwierdziła że lekarz zwariował że nie dam mi luteiny od razu. Ja brałam luteine na początku ciazy, aż do usg I trymestru. Wtedy zrobił mi też usg dopochwowo i powiedział że można odstawić. Od tamtej pory zawsze mnie badał i do szyjki była wd niego ok. Chyba taka moja uroda.
Przerażające było też to, że jak minęły skurcze to cały brzuch mnie bolał, jak po treningu Chodakowskiej.
Zastanawiam się czy nie przenieść się do rodziców na kilka dni żeby całkowicie odpocząć i leżeć plackiem. Teraz jak miałam te bóle to nie miał mi kto herbaty podać.
Bardzo dobry pomysł. Odpocznij!

Dziękuję Dziewczyny, już mi dużo lepiej. Przespałam się godzinkę. Niestety głowa mnie teraz boli ale skurcze i ból brzucha się skończył.
Lekarka powiedziała że ten ból i skurcze to nie było stawianie się macicy tylko z tego co zrozumiałem to już tak jakby początki porodu. Bolał mnie też kręgosłup z tylu. Tak jak by promieniował ból. Jak mi powiedziała że szyjka się skróciła bardzo to pomyślałem że ma 1 cm. Jak jej podałam opis usg II trymestru i tam przeczytała wymiar szyjki to stwierdziła że lekarz zwariował że nie dam mi luteiny od razu. Ja brałam luteine na początku ciazy, aż do usg I trymestru. Wtedy zrobił mi też usg dopochwowo i powiedział że można odstawić. Od tamtej pory zawsze mnie badał i do szyjki była wd niego ok. Chyba taka moja uroda.
Przerażające było też to, że jak minęły skurcze to cały brzuch mnie bolał, jak po treningu Chodakowskiej.
Zastanawiam się czy nie przenieść się do rodziców na kilka dni żeby całkowicie odpocząć i leżeć plackiem. Teraz jak miałam te bóle to nie miał mi kto herbaty podać.

Koniecznie jedź do rodziców. Teraz Ty i Maleństwo jesteście najważniejsi.

Jesli będziesz czuć się lepiej i będziesz mieć wsparcie to jak najbardziej przenieś sie do rodziców.
A co z mężem?

Mnie już 2 razy plecy bolaly po powrocie z pracy eh im dalej w las tym pikantniej. Muszę na siebie uważać a ja jestem takim typem za e np. czuję się dobrze i myślę mogę wszystko a potem cały wieczór na kanapie kisne bo mnie rozkłada .. gupia ja

Link do: COTO BABY SYDNEY 2018 WÓZEK 2w1 NOWOŚĆ !! 24 H

A ten widziałaś? Działa na tej samej zasadzie że z gondoli robi się spacerowke. Widziałam takie jeszcze chicco i cybex ale ten zdecydowanie najbardziej nam przypadł do gustu.

Oooo bardzo ciekawy kształt!! Podoba mi się i to bardzo:)

Jedynie do czego ciągle cisnę co do wózka to to by rączką się wysuwała hehe ale to nie mus. Zależy dużo od samej wysokości wózka też także i tu mogę iść na kompromis jeśli wszystko inne byłoby jakie chce oczywiscie bo wiem że trudno o ideal
Podoba mi się rowniez kiedy stelaż wózka jest jakby stalowy ... Wydaje mi się Że na tym mniej widać liczne poZniejsze zadrapania niż na czerni która też oczywiście mi się bardzo podoba !

Koniec końców nie będę wydziwiac haha

Witam się po powrocie z Krakowa :)
@Naan34 ja na IP w niedzielę w nocy miałam 34mm i lekarka powiedziała że jest ok. Też dostałam luteine a do tego zastrzyk rozkurczowy w tylek. Też mnie straszył że mam teraz uważać bo przy takich skurczach może mi poród zacząć itd a nawet chciała mnie zatrzymać w szpitalu ale nie chciałam. W poniedziałek czylam się już lepiej tylko mięśnie jakby bolały na brzuchu a we wtorek wstałam o 5 jak nowonarodzona, wsiadam do auta i przejechałem z Warszawy do Krakowa bez problemu. I przyznam się wam że im dłuższe spacery robiliśmy tym mniej mnie wszystko bolało :p wczoraj rano szłam jak jakaś maciora a a później z godziny na godzinę było coraz lepiej. Przeszłam taki kawał że zakwasy mam okropne teraz. Jesteśmy już w domku i tylko te nogi mnie bolą, brzuch i plecy się uspokoił calkiem

Na poczatku bralam 6 jak mi sie brxuch napinal, potem 3, potem jak mi sie przypomnialo [emoji85]ale musze sie przylozyc, bo dzis nad ranem taki skurcz w obu lydkach ze szok [emoji85]
No właśnie miałam napisać że staram się rano i wieczorem po 1 ale najczęściej brałam jedną dziennie choć wiem że jeśli ktoś ma straszne skurcze łydek itd to to zdecydowanie za mało wlasnie

Na poczatku bralam 6 jak mi sie brxuch napinal, potem 3, potem jak mi sie przypomnialo [emoji85]ale musze sie przylozyc, bo dzis nad ranem taki skurcz w obu lydkach ze szok [emoji85]
No ja też miałam straszne skurcze kupiłam aspargin z polecenia dziewczyn tutaj ale jak zobaczyłam, że 6 tabletek dziennie to lekki szok złapałam [emoji50] brałam 4 dziennie ale i tak jakoś dużo mi się tego wydawało. A skleroza ciążowa mnie często dopada i gubilam się w tym ile tego biorę [emoji23] teraz kupiłam coś innego 2 tabletki dziennie zobaczę jak to będzie ze skurczami oby się nie powtórzyły bo to jest straszne [emoji33]

No ja też miałam straszne skurcze kupiłam aspargin z polecenia dziewczyn tutaj ale jak zobaczyłam, że 6 tabletek dziennie to lekki szok złapałam [emoji50] brałam 4 dziennie ale i tak jakoś dużo mi się tego wydawało. A skleroza ciążowa mnie często dopada i gubilam się w tym ile tego biorę [emoji23] teraz kupiłam coś innego 2 tabletki dziennie zobaczę jak to będzie ze skurczami oby się nie powtórzyły bo to jest straszne [emoji33]
Ja mialam zalecenie od lekarza na 3x2 ;) ale tak, jak mowie, to mialam na napiecia brzucha

reklama
Dziewczyny macie te skurcze braxtona ? Ja albo nie mam albo nie wiem ,że mam . To samo stawianie macicy . Wiecie czasem brzuch mi się wydaje taki napięty czy coś ale ja jestem z tych co sobie mówią na prawie wszystko, że to pewnie normalne i czekam aż przejdzie a skoro przechodzi to jest ok [emoji23]

Do góry