reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny [emoji4]
Ja na krzywą idę z początkiem sierpnia. Tylko się zastanawiam czy wcześniej nie robiło się testu glukoza 50g i czekało się godzinę. Coś mi się wydaje że w 1 ciąży najpierw miałam 50g a pozniej musiałam robić 75 g, bo wyniki miałam na granicy normy. Prędzej dziecko rozchoruje się siedząc w ciagle domu, niz po spacerze. Tym bardziej że urodzimy w sezonie grzewczym więc trzeba będzie częściej wietrzyc mieszkanie żeby nie było w domu za sucho. Ja planuje zacząć od wystawiania Malutkiego na balkon, a w ciągu pierwszego tygodnia iść na krótki spacer. Jeżeli by było grubo na minusie no to się będę zastanawiać. A w ogóle na YouTube jest filmik hartowanie dzieci w Rosji, polecam
2 lata temu miałam od razu 75 g i dwie godzinki i teraz tez lekarz na skierowaniu pisał 75 g bo pamiętam ze się śmiał ze załatwił mi 2 godziny wolnego od synka[emoji28] i jak rozmawiałam z położna to mówiła ze zawsze się u nich siedzi po 2 godziny.

Rano, np. dojazd do pracy to jeszcze może być do wytrzymania, ale jak sobie radzisz popołudniu, np. z pracy wracając? Albo gdybyś miała jechać gdzieś na wakacje, np. 8h?
Byłam na wakacjach.
Jadłam 1 raz dziennie po powrocie wieczorami.
Jak byliśmy w Trójmieście to wszędzie autkiem, więc dopiero po powrocie ze zwiedzania i plaży jadłam.
Do pracy z buta chodziłam albo rowerem.
Na rowerze mnie nie muli.
Nie wiem, czy kwestia świeżego powietrza czy tego, że kieruje.

W takim razie kciuki za połówkowe, ale na pewno wszystko będzie dobrze :) który masz tydzień?
Dzisiaj 21+0 :) Tym razem nawet jeszcze nie mam stresa, więc też widocznie jestem nastawiona, że będzie ok :) Dopiero dzisiaj odbiorę wyniki Pappy, bo mam daleko do tej kliniki, ale tym się w ogóle nie przejmuję skoro nie dzwonili :) Myślę jakie przekąski sobie spakować, bo na pewno będę głodna :D

[emoji7]
_20180717_110511.JPG

Załączniki

• _20180717_110511.JPG
    _20180717_110511.JPG
    39,5 KB · Wyświetleń: 378
2 lata temu miałam od razu 75 g i dwie godzinki i teraz tez lekarz na skierowaniu pisał 75 g bo pamiętam ze się śmiał ze załatwił mi 2 godziny wolnego od synka[emoji28] i jak rozmawiałam z położna to mówiła ze zawsze się u nich siedzi po 2 godziny.
U mnie już 9 lat minęło więc tak jakoś mi coś przez mgłę migneło [emoji848]

Byłam na wakacjach.
Jadłam 1 raz dziennie po powrocie wieczorami.
Jak byliśmy w Trójmieście to wszędzie autkiem, więc dopiero po powrocie ze zwiedzania i plaży jadłam.
Do pracy z buta chodziłam albo rowerem.
Na rowerze mnie nie muli.
Nie wiem, czy kwestia świeżego powietrza czy tego, że kieruje.
Duże utrudnienie życia, ale dobrze, że udało Ci się przystosować :)

Śliczny :)

Witajcie dziewczyny u nas straszne upaly wczoraj bylo 34 stopni dzis od rana tez juz smazy
W niedziele wkoncu na wakacje a w piatek jeszcze usg 3d niemoge sie doczekac bo jedziemy cala rodzina z dziecmi [emoji3][emoji16]
Powodzenia na wizytach ja dzis zaczynam 24 tydzien i 7 kg na plusie
Hej ! Gdzie jedziecie na wakacje? Tzn.czy autem i czy daleko? Z tego co kojarze mieszkasz w Nl. Zastanawiam sie nad podroza do Pl 1000 km, w sumie mi sie za bardzo nie chce ale moj synek ma wolne w przedszkolu i dla niego chcialam to zrobic. Ale im blizej wyjazdu tym bardziej sie boje o malenste. To juz 6 miesiac jakby nie bylo.... W pierwszej ciazy nie podrozowalam tak daleko. Jak to wyglada u Ciebie?

Pozdrawiam wszystkie mamy!
Podczytuje Was, ale sie malo udzielam.
Co do krzywej cukrowej to wogole takiego czegos nie mam.
W czwartek mam badanie usg w szpitalu, takie dokladne badanie, lekarka zalecala w 22 tygodniu zrobic.
Tak ogolnie to goraco u nas od dluzszego czasu ufff.

reklama
Do góry