reklama
2 lata temu miałam od razu 75 g i dwie godzinki i teraz tez lekarz na skierowaniu pisał 75 g bo pamiętam ze się śmiał ze załatwił mi 2 godziny wolnego od synka[emoji28] i jak rozmawiałam z położna to mówiła ze zawsze się u nich siedzi po 2 godziny.Hej dziewczyny [emoji4]
Ja na krzywą idę z początkiem sierpnia. Tylko się zastanawiam czy wcześniej nie robiło się testu glukoza 50g i czekało się godzinę. Coś mi się wydaje że w 1 ciąży najpierw miałam 50g a pozniej musiałam robić 75 g, bo wyniki miałam na granicy normy. Prędzej dziecko rozchoruje się siedząc w ciagle domu, niz po spacerze. Tym bardziej że urodzimy w sezonie grzewczym więc trzeba będzie częściej wietrzyc mieszkanie żeby nie było w domu za sucho. Ja planuje zacząć od wystawiania Malutkiego na balkon, a w ciągu pierwszego tygodnia iść na krótki spacer. Jeżeli by było grubo na minusie no to się będę zastanawiać. A w ogóle na YouTube jest filmik hartowanie dzieci w Rosji, polecam
majacyr
Fanka BB :)
Byłam na wakacjach.Rano, np. dojazd do pracy to jeszcze może być do wytrzymania, ale jak sobie radzisz popołudniu, np. z pracy wracając? Albo gdybyś miała jechać gdzieś na wakacje, np. 8h?
Jadłam 1 raz dziennie po powrocie wieczorami.
Jak byliśmy w Trójmieście to wszędzie autkiem, więc dopiero po powrocie ze zwiedzania i plaży jadłam.
Do pracy z buta chodziłam albo rowerem.
Na rowerze mnie nie muli.
Nie wiem, czy kwestia świeżego powietrza czy tego, że kieruje.
Tyna_88
Dzisiaj 21+0 Tym razem nawet jeszcze nie mam stresa, więc też widocznie jestem nastawiona, że będzie ok Dopiero dzisiaj odbiorę wyniki Pappy, bo mam daleko do tej kliniki, ale tym się w ogóle nie przejmuję skoro nie dzwonili Myślę jakie przekąski sobie spakować, bo na pewno będę głodnaW takim razie kciuki za połówkowe, ale na pewno wszystko będzie dobrze który masz tydzień?
majacyr
Super, że wizyta udana i że synek zdrowy.My już po wizycie. Potwierdzony chłopiec. Jak to lekarz określił - wszystko perfekcyjnie [emoji5] mam problem z dodaniem zdj - brak uprawnień [emoji19]
Weź może się przeloguj i spróbuj wrzucić fotkę.
Góraleczka89
U mnie już 9 lat minęło więc tak jakoś mi coś przez mgłę migneło [emoji848]2 lata temu miałam od razu 75 g i dwie godzinki i teraz tez lekarz na skierowaniu pisał 75 g bo pamiętam ze się śmiał ze załatwił mi 2 godziny wolnego od synka[emoji28] i jak rozmawiałam z położna to mówiła ze zawsze się u nich siedzi po 2 godziny.
Tyna_88
Duże utrudnienie życia, ale dobrze, że udało Ci się przystosowaćByłam na wakacjach.
Jadłam 1 raz dziennie po powrocie wieczorami.
Jak byliśmy w Trójmieście to wszędzie autkiem, więc dopiero po powrocie ze zwiedzania i plaży jadłam.
Do pracy z buta chodziłam albo rowerem.
Na rowerze mnie nie muli.
Nie wiem, czy kwestia świeżego powietrza czy tego, że kieruje.
Śliczny
Katarynka82
Hej ! Gdzie jedziecie na wakacje? Tzn.czy autem i czy daleko? Z tego co kojarze mieszkasz w Nl. Zastanawiam sie nad podroza do Pl 1000 km, w sumie mi sie za bardzo nie chce ale moj synek ma wolne w przedszkolu i dla niego chcialam to zrobic. Ale im blizej wyjazdu tym bardziej sie boje o malenste. To juz 6 miesiac jakby nie bylo.... W pierwszej ciazy nie podrozowalam tak daleko. Jak to wyglada u Ciebie?Witajcie dziewczyny u nas straszne upaly wczoraj bylo 34 stopni dzis od rana tez juz smazy
W niedziele wkoncu na wakacje a w piatek jeszcze usg 3d niemoge sie doczekac bo jedziemy cala rodzina z dziecmi [emoji3][emoji16]
Powodzenia na wizytach ja dzis zaczynam 24 tydzien i 7 kg na plusie
Pozdrawiam wszystkie mamy!
Podczytuje Was, ale sie malo udzielam.
Co do krzywej cukrowej to wogole takiego czegos nie mam.
W czwartek mam badanie usg w szpitalu, takie dokladne badanie, lekarka zalecala w 22 tygodniu zrobic.
Tak ogolnie to goraco u nas od dluzszego czasu ufff.
reklama
MangoWawa
gdyby cukier na czczo był za wysoki nie można podać glukozy, dlatrgo najpierw glukometrem badają. A z żyły zawsze jest nieco inny wynik niż z palca więc dlatgo jeszcze pobierają krew.No właśnie nie wiem dlaczego najpierw pobrała mi glukometrem.
Nigdy tak nie miałam.
O 15ej będą wyniki.