reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dzień dobry, powodzenia na wizytach i kciuki za wyniki.
U nas szaro buro i ponuro za oknem, jak nie pada chodzimy z synem na spacery. W tym tygodniu muszę wybrać lóżeczk dla synka i powoli zaząć go przyzwyzajać do spania w swoim pokoju.. cieżko będzie :)
Powodzenia! Ile ma synek? Mój od tygodnia śpi w swoim dorosłym łóżku (80x160) z barierka i jakoś sprawnie nam to idzie - musze czasem w nocy przyjść się przytulic ale jest na tyle duże to łóżko ze się miescimy - jeszcze [emoji6] wie ze jest duży a łóżeczko dla małej dzidzi stoi i czeka. Ma 20 mcy i od 8mca śpi w swoim pokoju.

Co do wychodzenia na pole to tak się mówi w Małopolsce :blink: min w Krakowie. Wynika to z tego, że mieszka się we dworze więc wychodzi się na pole ;). A co do spacerów to jestem jak najbardziej za tym, żeby dziecko wychodziło jak najwięcej. Jestem przeciwniczką izolowania maleństwa od wszystkiego np od zwierząt domowych itd.
Zastanawiam się tylko nad smogiem. W Krakowie ciągle mamy komunikaty żeby z dziećmi nie wychodzić i nie wietrzyć mieszkań. To już nie jest kwestia niskiej temperatury tylko trujacego powietrza.

@Dita_333 tylko że ja zasypiam śród i koło 3. No chyba że mnie mąż mocno zmeczy haha

@Sandrus.k ja wychodziła z córką jak miała troszkę ponad tydzień bo mąż po urlopie wrócił do pracy a ja bez pomocy i do sklepu trzeba było iść ale wcześniej kilka dni werandowanie na balkonie bo to już grudzień był ale ciepła ziemia się trafila

Co do wychodzenia na pole to tak się mówi w Małopolsce :blink: min w Krakowie. Wynika to z tego, że mieszka się we dworze więc wychodzi się na pole ;). A co do spacerów to jestem jak najbardziej za tym, żeby dziecko wychodziło jak najwięcej. Jestem przeciwniczką izolowania maleństwa od wszystkiego np od zwierząt domowych itd.
Zastanawiam się tylko nad smogiem. W Krakowie ciągle mamy komunikaty żeby z dziećmi nie wychodzić i nie wietrzyć mieszkań. To już nie jest kwestia niskiej temperatury tylko trujacego powietrza.

O to jesteś z Krakowa :) a gdzie będziesz rodzić ? Ja jestem z okolic Zakopanego ale do lekarza jeżdżę do Krakowa i tam też chce rodzić ;)

A u nas leje od rana, córce się nudzi, a ja nie wiem co już z nią robić by nie chodziła do taty (mąż pracuje w domu). Zapowiada się ciężki dzień, na dodatek późno wstała, więc jej nawet nie położę w dzień do spania.

Dziewczyny jak to u was jest z badaniami krew,mocz itp ? Ja miałam robione raz odkąd jestem w ciąży. Krew , mocz ,i oznaczenie grupy krwi . Jutro idę do lekarza chciałabym zrobić wszystkie badania z racji nieprawidłowości jakie wyszły u innego lekarza na połówkowych dajcie znać jakie badania powinnam zrobić. Jestem 22+3 . Mój lekarz ostatnio nie kazał mi robić badań bo ostatnie wyszły dobrze i czuje się dobrze więc po co... ehh... Ale ja chce się uspokoić

O to jesteś z Krakowa :) a gdzie będziesz rodzić ? Ja jestem z okolic Zakopanego ale do lekarza jeżdżę do Krakowa i tam też chce rodzić ;)
Myślę o uniwersyteckim szpitalu na Kopernika. Miałam tam dwie laparoskopie. Mój zmarły lekarz pracował tam na patologii ciąży i miałam nadzieję że będzie przy porodzie. Jutro mam wizytę u nowej lekarki, która też tam pracuje. Wd mnie tam pracują najlepsi specjaliści. Szpital ma największą referencyjnosc w Krakowie i oddział do ratowania noworodków jak by coś poszło nie tak.

reklama
Dziewczyny jak to u was jest z badaniami krew,mocz itp ? Ja miałam robione raz odkąd jestem w ciąży. Krew , mocz ,i oznaczenie grupy krwi . Jutro idę do lekarza chciałabym zrobić wszystkie badania z racji nieprawidłowości jakie wyszły u innego lekarza na połówkowych dajcie znać jakie badania powinnam zrobić. Jestem 22+3 . Mój lekarz ostatnio nie kazał mi robić badań bo ostatnie wyszły dobrze i czuje się dobrze więc po co... ehh... Ale ja chce się uspokoić
Jestem w 22+6 tc. Lekarz kazał mi robić morfologie i mocz na co drugą wizytę. Na tą jutrzejszą mam przynieść właśnie morfologie, mocz i odczyn coombsa. Nie wiem co powie nową lekarka ale mój mi mówił, że następnym razem będzie krzywą cukrową inpowtorzenie toksoplazmozy. Nie mam problemów zdrowotnych więc innych badań mi nie zleca.

Do góry