reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam się w tą deszczową sobotę ;)
My przy pierwszym synku mieliśmy rożek i kołderkę i poduszkę i ochraniacz i ... W zasadzie łóżeczka wyglądało jak stoisko na targu. Teraz będziemy od tego odchodzić . Bedziemy kupować łóżeczko tzw dostawke . Bo nie mamy za dużo miejsca . Co do materaca w zestawie jest dość gruby piankowy i przy nim zostaniemy . Przewijaka kupować nie będę bo poprzedni służył za miejsce do zrzucania czystego prania "takie miejsce wstydu" w zasadzie się z niego zrobiło .
Z rzeczy pewnych napewno kupimy rożek z usztywnieniem bo dziadkowie inaczej dziecka nie wezmą (strach) t-aki też mieliśmy przy młodym 1.
Co do wózka to ja szukam x landera po taniości (z drugiej ręki) bo i tak jak siądzie to kupimy lepsza spacerowke .
Tylko mam zagwizdke co do fotelika :
Czy celować w maxi Cosi czy jednak coś innego . Czytam opinie studiuje 8* ale im więcej czytam tym mniej wiem . Więc dziewczyny jakie Wy foteliki planujecie kupić ?

Pozdrawiam ;)

reklama
A ile kosztował używany? Jeśli możesz napisać :) Chcę porównać z ciekawości - my mamy zamówiony nowy za 1850zł.
Zapłaciliśmy 800zl za wózek + fotelik bo był zestaw 3w1 (lecz fotelika nie mam zamiaru używać tego i kupimy z odpowiednimi atestami inny) + cały pakiet winter pack [emoji4] Myślę że cena całkiem w porządku [emoji16]

A co myslicie o spiworku do wozka z minky? Nie bedzie dziecku w tym zimno? Biorac pod uwage, ze bedzie tez kombinezon, cos pod spodem i okrycie gondoli... No i wezcie pod uwage, ze u mnie nad morzem nieco cieplej niz w centralnej polsce [emoji14]

Też mam taki upatrzony, tzn siostra chce zamówić swojemu przyszłemu chrześniakowi [emoji16] zależy jakie zimy są u Ciebie, u nas w kujawski-pomorskim są tak ciepłe, że aż szkoda kupować grubych rzeczy bo nie wynosi.
Ja planuję właśnie taki śpiworek i kombinezon ale taki jakby grubszy pajac
IMG_1495.JPG

Załączniki

• IMG_1495.JPG
    IMG_1495.JPG
    150,9 KB · Wyświetleń: 490
Oo u was to już prawie pełne wyprawki ja jak byłam z Fifim w ciąży to też szybko wszystko miałam przygotowane, gorzej teraz mam kilka ubranek i wózek
Żaneta nie przejmuj się, ja nawet wózka nie mam ani fizycznie ani upatrzonego.
U nas z mężem to blokada psychiczna.
Kilka dosłownie ciuszków co wrzuciłam na wątek wyprawki, rożek i pieluchy w pandy.
Może w 3 trymestrze się odblokujemy, choć wiadomo że jak co miesiąc coś kupisz to finansowo nie odczujesz.

Żaneta nie przejmuj się, ja nawet wózka nie mam ani fizycznie ani upatrzonego.
U nas z mężem to blokada psychiczna.
Kilka dosłownie ciuszków co wrzuciłam na wątek wyprawki, rożek i pieluchy w pandy.
Może w 3 trymestrze się odblokujemy, choć wiadomo że jak co miesiąc coś kupisz to finansowo nie odczujesz.

Też jeszcze niewiele mam, kilka ciuszków i rożek. narazie planuje. Dopiero remont kończymy, więc od sierpnia zaczynamy wyprawkę [emoji4]

Ja mam dwa spiworki i 4 kombinezony jeden jest na poczatek 50-56 dwa na 56 ale sa duze i jeden 62 a ubranek lepiej nie pokaze bo jest ich tak duzo zeby zebrac na paru zdjeciach
20180714_095531.jpg
20180714_095613.jpg
20180714_095623.jpg
20180714_095642.jpg

Załączniki

• 20180714_095531.jpg
    20180714_095531.jpg
    70,7 KB · Wyświetleń: 455
  • 20180714_095613.jpg
    20180714_095613.jpg
    90,1 KB · Wyświetleń: 451
  • 20180714_095623.jpg
    20180714_095623.jpg
    90,1 KB · Wyświetleń: 456
  • 20180714_095642.jpg
    20180714_095642.jpg
    112,4 KB · Wyświetleń: 450
Oo u was to już prawie pełne wyprawki ja jak byłam z Fifim w ciąży to też szybko wszystko miałam przygotowane, gorzej teraz mam kilka ubranek i wózek

Ja jeszcze nic nie kupiłam [emoji5][emoji28] nawet jednego pajaca [emoji848] jakoś tak wyszło... dzisiaj miałam plan isc na strych i popatrzeć na ciuszki ale muszę jeszcze ogarnąć chatę, zrobić obiad, wyjsć z Młodym.. i poszukać zmywarki[emoji16] moze pojedziemy do media... wiec prędzej jutro [emoji6]mam nadzieję [emoji41]

reklama
Do góry