reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ale ty masz chyba welne tam w srodku? A minky duzo cienszy...Dobra, namowilas mnie. Zamawiam [emoji23]

Welno-podobne.
Tak, chyba cieplejszy. Tylko ja się obejdę bez kombinezonów tutaj. Wiec zależało mi na czymś ciepłym. Fajne jest to że zamek jest tak ulokowany, że jak wsadzę młodego do auta to nie muszę go wyciągać ze śpiwora tylko odpinam zamek i wywijam zewnętrzna cześć śpiwora.
Wyglada wtedy jak wywalony jęzor.

Welno-podobne.
Tak, chyba cieplejszy. Tylko ja się obejdę bez kombinezonów tutaj. Wiec zależało mi na czymś ciepłym. Fajne jest to że zamek jest tak ulokowany, że jak wsadzę młodego do auta to nie muszę go wyciągać ze śpiwora tylko odpinam zamek i wywijam zewnętrzna cześć śpiwora.
Wyglada wtedy jak wywalony jęzor.
W sensie odpinany z dwoch stron? No to tak jak ten minky co chce zamowic :D tylko moja siostra mowi, ze w foteliku slabo to wyglada, bo troche za dlugi [emoji14]

Swoja droga, Maja nie moge sie doczekac zdjec Twojego synka! Caly na pande ubrany, przykryty panda i jeszcze do tego jakas zabawaczka-oczywiscie panda [emoji23]
Albo zdjecie szafy dzidziutka [emoji23] Jedna wielka panda [emoji23]
Mąż mnie razem z pandami wygna z domu hihi :)
A tak serio to ja to jestem stara wariatka i planuje sobie kupić piżamę panda taką xxl. Moja córka ma do spania w zimie i nie trzeba się przykrywać.
Capture%2B_2018-07-13-20-51-03.jpg

Załączniki

• Capture%2B_2018-07-13-20-51-03.jpg
    Capture%2B_2018-07-13-20-51-03.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 309
A my dziewczyny kupilismy wozek :) co prawda jest 3w1, bo ciezko bylo kupic sama gondole lub 2w1, ogladalismy kilka i stan byl rozny, ale z tego nosidla z zestawu w samochodzie korzystac nie bedziemy, bo kupimy lepszy fotelik typu cybex czy maxi cosi z atestami itd. Generalnie zrobilismy tak jak planowalam, kupilismy wozek z drugiej reki, bo spacerowke na wiosne i tak bede kupowac nową, mniejszą itd a chcąc kupic gleboki nowy to i tak dwa razy tyle musiala bym dac co dalismy za zestaw dzis :) wrzucam foto w wersji glebokiej :)
Też będę kupować używany ;) Na pewno Adamex, ale jaki model to nie wiem. Jaki znajdę w dobrej cenie, w dobrym stanie taki kupię :)

Ja mówiąc o śpiworku to mam coś takiego na myśli...Zobacz załącznik 877238Zobacz załącznik 877239
Tak nawiasem to uwielbiam jak takie dzieciaczki śpią z rękami do góry [emoji7]
Dlatego też chyba kupię chociaż jeden komplet kołderki, śpiworek, rożek już jeden mam. Myśle czy by drugiego nie kupić...
jejku ile tego! Przy pierwszym dziecku najtrudniej...
Przy pierwszym to zawsze człowiek swiruje, a później i tak połowa rzeczy nie potrzebna[emoji6]
A co myslicie o spiworku do wozka z minky? Nie bedzie dziecku w tym zimno? Biorac pod uwage, ze bedzie tez kombinezon, cos pod spodem i okrycie gondoli... No i wezcie pod uwage, ze u mnie nad morzem nieco cieplej niz w centralnej polsce [emoji14]
Oj te minky są cudne, mam upatrzony kocyk z kokonem i jeszcze muszę jakiś rożek minky upatrzec[emoji170] na trzaskajacy mróz to mam taki grubasny koc po pierworodnym[emoji16]
Pamiętajcie też żeby nie przesadzić w drugą stronę. Przegrać też nie dobrze ;)
Mi się wydaje że jak lekko zmaznie to jest zdrowiej niż za ciepło [emoji5] jak miał 4 miechy to wyszłam z na spacer przy ok - 15, bo w domu mi bardzo marudził, a na dworze od razu usunął jak tylko drzwi od klatki otworzyłam [emoji5] i tak mocno spał że nie mogłam go obudzić, wtedy trochę strachu się najadlam [emoji15]

Ja mam córę ze stycznia. Na początku, około miesiąca, może półtora spała w rożku. Spokojnie mogłam ja ułożyć na boczku;) potem jak wyrosła z rożka to były śpiworki. Zapinane od dołu bo łatwiej było w nocy przewijać ;) w śpiworku spała długo bo miałam pewność, ze się nie odkryje i nie nakryje! Są śpiworki zimowe i letnie wiec to żaden problem dostosować do pory roku ;) pod kołderka nie pamiętam kiedy zaczęła spać, ale na pewno miała ponad rok. Poduszki nie miała długo, ale ochraniacze tak. Teraz rezygnuje z ochraniaczy. Wole dmuchać na zimne ;) a Dita wspominała o klinie zamiast poduszki. My mieliśmy patent inny [emoji23] pod materac włożyliśmy dwa duże segregatory [emoji23] puste oczywiście i był idealny spadek [emoji23][emoji23][emoji23][emoji111]️ aaaa i tak mi się przypomniało jeszcze z karuzela. Moja Ala była rehabilitowana i rehabilitantka zwróciła mi uwagę ze karuzela musi być przyczepiona na wysokości pępka dziecka a nie głowy ;) dzięki temu dziecko prawidłowo patrzy, nie wykrzywia się itd itd [emoji6] ale się rozpisałam haha może komuś coś pomoże ;)

Tak, pamietam o karuzeli [emoji3] chyba gdzieś to wyczytałam albo mąż, bo nawet dyskutowaliśmy o tym, że się często źle robi [emoji5]nie wiem skąd tę wiedzę czerpałam [emoji848][emoji847]

Ten z twoich zdjęć bardziej mi sie podoba [emoji5] ale dzięki za pomysł i określenie - torba.. będzie mi łatwiej szukać [emoji106][emoji3]

a mnie dziś użarła pszczoła w dużego palca u nogi. Jakie to szczęście, że nie jestem uczulona!!!
Tylko troszkę bolało i lekko napuchło, ale już jest ok :)
Dziś zaliczyłam basen z dziećmi, one uczyły się pływać z instruktorem, a ja na drugim basenie pływałam z deską pomocniczą (raczej próbowałam pływać hehehe, bo pływać niestety nie potrafię). Nogi i biodra troszkę poćwiczyły.
w poprzednich ciążach również miałam problem z 2, teraz czasami też mam lekkie zatwardzenie, ale większych problemów na razie nie ma. Staram się na śniadanie wcinać płatki owsiane z jogurtem, a wcześniej na czczo szklankę wody wypijam. Piję sporo wody, chociaż nie zawsze mi to wyjdzie. Ograniczam mocno słodycze i napoje. Mam nadzieję, że nie będę się obżerać, że wytrzymam jakoś. Bo przez obżarstwo u mnie były zaparcia.

Mnie jakoś omijają problemy z wypróżnieniem.. [emoji55][emoji28] robię jak zawsze... nigdy nie miałam z tym problemu, moze dlatego. A słodycze jem[emoji51][emoji85] choć staram sie nie jesc ich za dużo, ze względów wiadomo... zdrowotnych [emoji28][emoji5]

To jak juz w temacie wyprawki ;p Jaki materac do lozeczka?
Powiem szczerze, ze nie wiem jaki mial moj Igor, bo mielismy lozeczko od brata, a mlody i tak w nim nie spal [emoji85]

Chyba najlepiej lateksowy albo z pianki termoelastycznej [emoji106][emoji6]

Tak nawiasem to uwielbiam jak takie dzieciaczki śpią z rękami do góry [emoji7] Przy pierwszym to zawsze człowiek swiruje, a później i tak połowa rzeczy nie potrzebna[emoji6] Oj te minky są cudne, mam upatrzony kocyk z kokonem i jeszcze muszę jakiś rożek minky upatrzec[emoji170] na trzaskajacy mróz to mam taki grubasny koc po pierworodnym[emoji16]Mi się wydaje że jak lekko zmaznie to jest zdrowiej niż za ciepło [emoji5] jak miał 4 miechy to wyszłam z na spacer przy ok - 15, bo w domu mi bardzo marudził, a na dworze od razu usunął jak tylko drzwi od klatki otworzyłam [emoji5] i tak mocno spał że nie mogłam go obudzić, wtedy trochę strachu się najadlam [emoji15]
Ja mam ambitne plany uszyć sama kocyk minky i kokon :D zobaczymy co z tego wyjdzie. W przyszłym miesiącu się zabieram za to. Narzeczony się już śmiał, że jak mi wyjdzie to mi się tak spodoba, że jeszcze zacznę sprzedawać swoje dzieła :D

reklama
Też będę kupować używany ;) Na pewno Adamex, ale jaki model to nie wiem. Jaki znajdę w dobrej cenie, w dobrym stanie taki kupię :)
My też kupiliśmy wczoraj używany wózek w bardzo dobrym stanie, wygląda jak nowy [emoji16] Kupiliśmy Baby design Husky, już od jakiegoś czasu polował na ten model ale były tylko Lupo Comfort, więc jestem bardzo zadowolona z zakupu [emoji4]

Do góry