reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziękuję za odpowiedzi [emoji4]
Pomogły mi bardzo.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach [emoji4]
Właśnie jadę na połówkowe [emoji16]

Trzymam kciuki ! :)

Witajcie dziewczyny w ten piekny dzien dzis moj synek konczy 6 lat az nie wieze kiedy to minelo
Jesli chodzi o lozeczko u nas tez maja na tym pierdolca ze tak powiem zadnych ochraniaczy kolderek poduszeczek po porodzie przychodzi pielegniarka przez 8 dni po pare godzin zalezy ile chcesz max do 8 godzin a minimum 3 pomaga przy dziecku kapie robi sniadanie odkurza myje toalete prysznic ogolnie bardzo pomaga

Wszystkiego najlepszego dla synka :)

A jeszcze co do rożka itd to Mama ginekolog ma mieć w sprzedaży zestaw dla noworodka do szpitala z body, pajacem, czapeczką, rożkiem, otulaczem z tego co pamiętam, który można prać w 90 stopniach. Mam nadzieję, że uda mi się w niego zaopatrzyć jak będzie dostępny.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny[emoji851] Ja mam zrobić na następną wizytę krzywą i lekarz mi powiedział że mogę pół szklanki wody wypić przed badaniem[emoji6]Zdrówka i samych radość dla Synka [emoji8]
Noworodkiem to mogę się zajmowac, ale za taką Panią do pomocy w domu na początku to bym majątek oddałaPowodzenia na wizycie[emoji16]
Malutki napewno będzie spał w otulaczu, kołderki i poduszki na pewno nie będzie, jedynie co chyba kokon kupię[emoji6] mój pierwszak-starszak miał 2 tygodnie jak przeprowadził się do mojego łóżka i zawsze mnie budził jak tylko zaczął się wiercic, to chyba instynkt [emoji4]
No u nas jest to w standardzie dlatego ze po porodzie wychodzisz ze szpitala po paru godzinach jesli wszystko jest wporzadku po cesarce po 3 dniach i jest to standardzie ubezpieczenia zdrowotnego
Ja sobie w tym roku zwiekszylam ubezpieczenie i mam 8 godzin przez 10 dni ale chyba to dla mnie za duzo bo maz bedzie mial urlop 2 tygodnie zdecydujemy sie na 6 godzin przez 8 dni

Wczoraj już mnie przeziębienie brało, ale dziś od 5 nie śpię.
Czekam aż domownicy wstaną to zrobię sobie inhalacje, bo mam stary inhalator i okropnie głośno brzęczy.
W nocy mnie gardło napierdzielało i ssałam pre.n..a...l..e..n na zmianę z unibenem. Na wieczór Wit c1000 , mam nadzieję, że mi szybko przejdzie bo we wtorek mam robić glukozę a w środę gina.

Wczoraj mi przyszła kiecka z bonprix, ta co wcześniej był worek z rozmiaru 48 zamówiłam teraz 40tke.
Na drugiej fotce widać moje 2 brzuchy, jedzeniowy nadal większy niż ciążowy.
Ale widocznie tak ma być.
Może jak wyżej młody pójdzie to się wyrówna [emoji4]

Trzymam kciuki za wizytujące dziśZobacz załącznik 877008Zobacz załącznik 877009

Jaki spożywczy :) Ciążowy i już :) Tego się trzymaj :p:tak:

Witajcie koleżanki :) U mnie po tym jak lekarz w którymś tam wczesnym tygodniu stwierdził że "coś tam rośnie między nogami, raczej chłopiec" a ja przestawiłam się na chłopca i wszyscy w mojej rodzinie też okazuje się że jednak będzie moja wymarzona DZIEWCZYNKA!!! bo nic jej nie urosło :) Na połówkowych lekarz też potwierdził że zdrowa dziewczynka mieszka w brzuszku :) i będzie mała Wiktoria:-) :):-D Proszę mi tam zmienić w tabelce :)

A co do ruchów to od jakiegoś 17 tygodnia czuje intensywne kopniaki które widać na brzuchu i czuć ręką jak się przyłoży :-D i moje dziecko nie ma wgl spania prawie cały dzień je czuje a póżnym wieczorem i w nocy jak się przebudzę to ona razem ze mną się budzi i szaleje:-D aktualnie jestem w 23tyg.

Teraz mam mniej czasu bo remonty itd ale staram się czytać cały czas co tu u Was słuchać z udzielaniem się słabo z mojej strony ale jak będę mieć coś istotnego do napisania to na pewno napisze
Pozdrawiam :)

Poprawiłam w tabelce i gratuluję córeczki!!! ;):rofl2::D

Cześć dziewczyny[emoji851] Ja mam zrobić na następną wizytę krzywą i lekarz mi powiedział że mogę pół szklanki wody wypić przed badaniem[emoji6]Zdrówka i samych radość dla Synka [emoji8]
Noworodkiem to mogę się zajmowac, ale za taką Panią do pomocy w domu na początku to bym majątek oddałaPowodzenia na wizycie[emoji16]
Malutki napewno będzie spał w otulaczu, kołderki i poduszki na pewno nie będzie, jedynie co chyba kokon kupię[emoji6] mój pierwszak-starszak miał 2 tygodnie jak przeprowadził się do mojego łóżka i zawsze mnie budził jak tylko zaczął się wiercic, to chyba instynkt [emoji4]

Ja się nastawiam, że synek będzie spał od małego w łóżeczku, jak starszy... ;) A jak wyjdzie to zobaczymy :D:p

Dziewczyny w smyku jest - 50% i do tego - 25% na ubrania i buty z kartą smyka (wystarczy rejestracja i aktywacja konta i mamy nr karty juz) i promocje sie lacza. Ja zamowilam za prawie 4 stowki a do zaplaty dwie :D bo nie wszystko bralam z - 50%. Ale np legi dla mlodej z 40 na 20 zl i jeszcze 25% wiec wyszly 15 zl :) moze cos tam Wam wpadnie w oko. Ja malemu tez wzielam jakies body czy pajace, jak przyjda to pokaze :) jedynie z dzialem outlet to - 25% nie łączy sie.

A to moja Lilka:)
Zdjęcia 4D powiem szczerze na mnie zrobiło to wrażenie szkoda że standardowo spala

Na mnie też to zdjęcie wrażenia nie zrobiło. Bardziej mi się podobało jak oglądałam na monitorze. Utwierdziłam się w przekonaniu ze nie będę robiła 3D szkoda kasy.

Mój Malutki jest zdrowy, ma 461g
Idealnie się układał do badania i super zdjęcia wyszły [emoji16] wrzucę na usg [emoji16]

Witajcie dziewczyny w ten piekny dzien dzis moj synek konczy 6 lat az nie wieze kiedy to minelo
Jesli chodzi o lozeczko u nas tez maja na tym pierdolca ze tak powiem zadnych ochraniaczy kolderek poduszeczek po porodzie przychodzi pielegniarka przez 8 dni po pare godzin zalezy ile chcesz max do 8 godzin a minimum 3 pomaga przy dziecku kapie robi sniadanie odkurza myje toalete prysznic ogolnie bardzo pomaga

Wszystkiego najlepszego dla synka!

11 nieujawnionych: @urs , @firsttimemommy , @samsungmonika , @Katarynka82 , @springflower , @kikaaa13 , @Anuś89 , @ainola , @Asis7 , @elleth , @Angglees

Dziewczyny, których dzieciaczki jeszcze się nie ujawniły :) Czy coś się zmieniło w tej sprawie albo nie doczytałam? :confused::D
U mnie chłopak, już pisałam :p Przynajmniej pani doktor była przekonana ;)

Jeśli chodzi o ułożenie to jak byłam ostatnio na usg to był ułożony główką do dołu. Teraz ewidentnie czuję, że jest odwrotnie :p A na opisie usg mam napisane "ułożenie dowolne". Myślę, że sto razy się to jeszcze zmieni.
A sprawa łóżeczka to na pewno śpiworek, ale nie wiem, czy lepiej kupić taki klasyczny jak do wózka, czy ten co przypomina koszulkę. Rozglądam się i nie mam pojęcia co wybrać... :/
Co do Smyka, to już kupiłam kilka rzeczy. Wczoraj jeszcze weszłam po kombinezon. Miałam problem, czy 56, czy 62 bo to z myślą o wyjściu ze szpitala. Wzięłam w końcu 62. Najwyżej będę żyć nadzieją, że zima będzie ciepła :p Później mój chłop chodził z tym kombinezonem jak z dzieckiem po domu xP

Dziękuję za odpowiedzi [emoji4]
Pomogły mi bardzo.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach [emoji4]
Właśnie jadę na połówkowe [emoji16]
kciuki!
wszystkiego najlepszego dla synka!

reklama
Na mnie też to zdjęcie wrażenia nie zrobiło. Bardziej mi się podobało jak oglądałam na monitorze. Utwierdziłam się w przekonaniu ze nie będę robiła 3D szkoda kasy.

Mój Malutki jest zdrowy, ma 461g
Idealnie się układał do badania i super zdjęcia wyszły [emoji16] wrzucę na usg [emoji16]

Gratuluję zdrowego synka :)

U mnie chłopak, już pisałam :p Przynajmniej pani doktor była przekonana ;)

Jeśli chodzi o ułożenie to jak byłam ostatnio na usg to był ułożony główką do dołu. Teraz ewidentnie czuję, że jest odwrotnie :p A na opisie usg mam napisane "ułożenie dowolne". Myślę, że sto razy się to jeszcze zmieni.
A sprawa łóżeczka to na pewno śpiworek, ale nie wiem, czy lepiej kupić taki klasyczny jak do wózka, czy ten co przypomina koszulkę. Rozglądam się i nie mam pojęcia co wybrać... :/
Co do Smyka, to już kupiłam kilka rzeczy. Wczoraj jeszcze weszłam po kombinezon. Miałam problem, czy 56, czy 62 bo to z myślą o wyjściu ze szpitala. Wzięłam w końcu 62. Najwyżej będę żyć nadzieją, że zima będzie ciepła :p Później mój chłop chodził z tym kombinezonem jak z dzieckiem po domu xP

Tyle nas jest, musiało mi umknąć :) Już poprawiłam, chłopcy gonią dziewczynki :) Może przegonią, zostało 5 szt.do ujawnienia - przynajmniej w tej 1.tabelce ;)

Do góry