reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny [emoji6] miałam problem z tym co bede robić na l4 a mi dnia zaczyna brakować [emoji23] haha, wczoraj wprowadzałam w moją prace koleżankę,która mnie zastąpi a dzisiaj bawie się w przetwory [emoji16] mam szczęście,że mieszkam na wsi na Podhalu to jagody kupiłam od znajomych którzy nazbierali i zrobiłam do słoików a teraz poszłam „na spacer” z mamą i zbieramy maliny,które też zrobie dziś do słoików i będzie do herbatki na zimę [emoji5] zaplanowałam jeszcze na jutro kompoty [emoji16]
Co do badania cukru.. Mnie czeka za tydzień i najbardziej to boje się tego czasu który tam trzeba przesiedzieć [emoji33]

reklama
Właśnie nie. Miał koło 50. Niesamowity człowiek z ogromną wiedzą i pasją. Chociaż był dla mnie nowo poznaną osobą, to nie mogę sobie z tym poradzić. Cały czas o tym myślę.
Z drugiej strony martwię się co teraz ze mną i maleńką. Zaproponowano mi przejęcie przez inna lekarkę, która pracowała razem z moim lekarzem w tym samym szpitalu. Zgodziłem się i zobaczę jak będzie. Sprawdziłam ją na "Znany lekarz" i ma dobre opinie. Mimo wszystko martwię się bo ciężko jest znaleźć kompetentnego lekarza.
Mam l4 do 16 lipca, a wizytę do nowej lekarki mam na 18. Ma mi wypisać l4 wstecz.
Nie ma co, nie najlepiej zaczęłam dziś swoje urodziny.
Przykro mi, że tak wyszło z lekarzem. Szkoda człowieka.
Może ta nowa lekarka będzie ok.
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Właśnie nie. Miał koło 50. Niesamowity człowiek z ogromną wiedzą i pasją. Chociaż był dla mnie nowo poznaną osobą, to nie mogę sobie z tym poradzić. Cały czas o tym myślę.
Z drugiej strony martwię się co teraz ze mną i maleńką. Zaproponowano mi przejęcie przez inna lekarkę, która pracowała razem z moim lekarzem w tym samym szpitalu. Zgodziłem się i zobaczę jak będzie. Sprawdziłam ją na "Znany lekarz" i ma dobre opinie. Mimo wszystko martwię się bo ciężko jest znaleźć kompetentnego lekarza.
Mam l4 do 16 lipca, a wizytę do nowej lekarki mam na 18. Ma mi wypisać l4 wstecz.
Nie ma co, nie najlepiej zaczęłam dziś swoje urodziny.

Szkoda człowieka [emoji53]
A tobie wszystkiego najlepszego życzę!!! [emoji483][emoji512][emoji513]

Myslicie ze taki pajac na wyjście by byl dobry? Cena całkiem spoko

Link do: Cool Club, Pajac ocieplany dziewczęcy, króliczek,

W smyku to miałam z jakością rożnie... niektóre rzeczy po praniu kulkowały się okrutnie, inne byly ok. Pajacyk śliczny [emoji3][emoji5]

Widzę napadłyście na Lidla i dla mnie nic nie zostało :p A chciałam kupić kilka pajacyków.
Co do krzywej to miałam już wcześniej, bo ciągle mi wychodziło 95 na czczo. Wypiłam bez kombinowania zwykłą, i w sumie najgorsza potem była senność w poczekalni ;)
Jeśli chodzi o włosy, to wszędzie czytam, że w ciąży to się wzmacniają, a wypadają po... No mi to lecą teraz. Niby nie ma tragedii, ale jednak za każdym razem szczotka pełna. Jak pracowałam to nie w głowie mi były wcierki, maseczki i cuda, ale teraz zamierzam nakładać drożdże. Kiedyś świetnie się u mnie sprawdziły.
No i dziś miałam obronę. W końcu mam to za sobą. Boję się tylko, czy nie za dużo stresu dla maluszka :/

Mi włosy rosną silne i lśniące [emoji5][emoji6] i gratuluję obrony!!!

Ja wolę zwykłą glukoze plus cytryna :)
Ale ja robię w skończonym 24tygodniu...Ty musisz już za tydzień?

Mi nawet głupio było tu pisać, ale ja bardzo często budzę się na brzuchu... i czasami jak zasypiam to też czuję, że leżę niby bokiem, ale tak 3/4 na brzuchu jednak bardziej :p W pierwszej ciąży prawie do końca tak miałam, to moja ulubiona pozycja i ciężko przez sen z tym walczyć - skoro śpię :D Czasami dziecko mnie budzi kopniakami, więc zmieniam pozycję, ale jak śpi to znaczy,że mu nie przeszkadza :)

Też wychodze z tego samego zalożenia. I też jest to moja ulubiona pozycja. Pewnie jak brzuch bedzie wielki napiety i dzieć też to pewnie bedzie ciężko ale narazie to odruch bezwarunkowy

Ja tez ledwo funkcjonuje w te upaly. W sobote poszlysmy z małą do piekarni po pieczywo na weekend, a tam kurna kolejka zawijana, z 20 osob jak nie lepiej. No i fakt ze to piekarnia wiec ukrop wiekszy niż na dworze od pieca no i od ilosci ludzi na tak malsj powierzchni. Myslalam, ze juz nie wystoje tam. A jeszcze ze zlej strony kolejki stanelam to mnie zaraz babcie ofuknely, że kolejka to sie konczy tu i one są przede mna.
Zazwyczaj piekarnie omijam, ale moj byl w pracy, a to on zazwyczaj pieczywo kupuje, ale w sobote wczesnie zamykają i chciał nie chciał iść musiałam.

Ja w takich sytuacjach jestem bezczelna... Mowie ostro że jestem w ciazy i mnie kolejka nie obowiązuje! I przepycham sie przed nie ze smoczym wzrokiem. Jeszcze mam drugi tekst pt. Emerytura to nie inwalidztwo. Tyljo troche wiecej wolnego czasu wiec z uwagi na to może przepusci kolejnych 5 osob co ma pewnie wiecej obowiazkow od niej i fruuu ze staruchą wstretna brrr jestem cieta na takie mochery

reklama
Ja w takich sytuacjach jestem bezczelna... Mowie ostro że jestem w ciazy i mnie kolejka nie obowiązuje! I przepycham sie przed nie ze smoczym wzrokiem. Jeszcze mam drugi tekst pt. Emerytura to nie inwalidztwo. Tyljo troche wiecej wolnego czasu wiec z uwagi na to może przepusci kolejnych 5 osob co ma pewnie wiecej obowiazkow od niej i fruuu ze staruchą wstretna brrr jestem cieta na takie mochery
A powiem Ci, że jakoś nie miałam sily i ochoty sie dochodzic z nimi. W sumie ja to az tak wyszczekana nie jestem ;) jedynie jak do lekarza jakiegos ide to wbije bez kolejki ale tam kartka wisi jak wół, że ciężarne poza kolejnością.

Do góry