reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
A powiem Ci, że jakoś nie miałam sily i ochoty sie dochodzic z nimi. W sumie ja to az tak wyszczekana nie jestem ;) jedynie jak do lekarza jakiegos ide to wbije bez kolejki ale tam kartka wisi jak wół, że ciężarne poza kolejnością.
Ja się ostatnio w zoo wcisnęłam poza kolejką, bo też był duży napis, informujący, że niepełnosprawni i ciężarne mają pierwszeństwo :)
U mnie w przychodni niestety nie widziałam takiej kartki i ostatnio zabrakło mi odwagi, żeby się przed starszych panów wcisnąć do laboratorium :( Chociaż jakbym znalazła w necie odpowiedni przepis, ustawę i sobie je wydrukowała to może byłoby mi łatwiej... muszę coś pokombinować.

Ja u siebie w przychodni tez na drzwiach od labora mam ksrtke ze ciezarne poza kolejnoscia! To ludzie udaja ze nie widza i wieczne tlumaczenia ze ona przyszla tu o yej i o yej zeby sobie miejsce zaklepac . to samo ostatnio do usg . kupe mocherow ktore grodza niemalze drzwi. Ostatnio powiedzialam ze szarpac sie nie bede i albo uszanuja moje prawa albo zrobie im sajgon. Jedna taka probowala odiagnac swoj cel to jej powiedzialam ze moge nie pstrzec w ktora strone wymiotuje ( to bylo jak jeszcze wymiotowalam)
Na ogol jestem spokojna ale jak inni sie zachowuja jak bydlo to nie da sie inaczej .

E06E63FB-0BB0-4BE9-A3B0-D44D2EE4B524.jpeg
A to mój brzuszek - 23tc.

Załączniki

• E06E63FB-0BB0-4BE9-A3B0-D44D2EE4B524.jpeg
    E06E63FB-0BB0-4BE9-A3B0-D44D2EE4B524.jpeg
    310,5 KB · Wyświetleń: 499

Ja wolę osobno :) Niektóre rzeczy wg mnie niepotrzebne, a poza tym kosmetyki wolę sama :) Czy nawet inne pierdoły wybrać osobiście :)

Kurcze dziewczynka jak mnie ta moja malutka kopie chyba sobie fikolki tam robi jak poloze reke na brzuchu to przestaje juz niepamietam jak to bylo z pozostala dwojka
U was tez tak szaleja dzieciaczki

Bardzo intensywnie i dosyć regularnie już :) W nocy potrafią mnie obudzić, rano jak wstaję do pracy około 6, później w pracy po śniadaniach, a czasem nawet jak głodna jestem już to kopie jak oszalały :) Po południu i i wieczorkiem :) Często ;) Nie ma znaczenia czy siedzę czy leżę, czy chodzę nawet... W pracy czasami nie mogę się skupić przy komputerze, muszę się wyprostować na krześle, trzymać rękę na brzuchu i czekać aż się uspokoi, bo prostu nie umiem pracować jak mnie wali od środka : ) Czasami to kopanina, czasem po prostu się przekręca, może nawet przez sen, czasem czuję bardziej u góry, czasem wszędzie :) Aha, i już zaliczyłam jego czkawkę, zapomniałam napisać parę dni temu :) Takie regularne podskakiwanie brzucha w jednym miejscu- jak czkawka właśnie :) Wczoraj i parę dni temu ;)

Ja czuje ruchy jak odpoczywam, jak chodzę biegam to czuje jakiś kop ale to czasem jak już usiade po tym bieganiu:)
Jutro prenatalne, doczekałam się!!:)
Już bym chciała szkoda że mam dopiero o 18:30 A pewnie opóźnienie i dopiero przed 20 wejdę A po 21 wyjdę A w domu o 22 szok !!:)

Kciuki za połówkowe i poznanie na prawie 100% płci, bo 100% to dopiero po porodzie :D

Haha ja też jutro prenatalne i tak samo o 18:30[emoji38] nareszcie się doczekalysmy[emoji41]

Również kciuki!!!;)

Ja u siebie w przychodni tez na drzwiach od labora mam ksrtke ze ciezarne poza kolejnoscia! To ludzie udaja ze nie widza i wieczne tlumaczenia ze ona przyszla tu o yej i o yej zeby sobie miejsce zaklepac . to samo ostatnio do usg . kupe mocherow ktore grodza niemalze drzwi. Ostatnio powiedzialam ze szarpac sie nie bede i albo uszanuja moje prawa albo zrobie im sajgon. Jedna taka probowala odiagnac swoj cel to jej powiedzialam ze moge nie pstrzec w ktora strone wymiotuje ( to bylo jak jeszcze wymiotowalam)
Na ogol jestem spokojna ale jak inni sie zachowuja jak bydlo to nie da sie inaczej .

No niestety, ciężko z tymi kolejkami. Ja w przyszłym tygodniu krzywa i muszę być pierwsza - ciężarna czy nie, bo czekają mnie przecież dwie godziny czekania jeszcze! Jak będę się rejestrować na badanie to zapytam czy wejdę pierwsza. W ciąży z Młodym tak miałam, że poszłam pierwsza, pielęgniarka nawet wyprosiła pana, który wszedł przede mną :laugh2:

A tak w ogóle dzień dobry i miłego dnia :)

No wkoncu!!! Ja jadę do Katowic ale tam się czeka i czeka bo wszystko się opóźnia tam na pacjentke poświęca się z godzinę i dlatego:) A Ty gdzie masz?
Ja pod Bydgoszczą, chodzę prywatnie i jeśli jest jakieś opóźnienie to max 15 minut. Także pewnie od 18:10 będę już tam wysiadywac i tupac nogami [emoji28] zostało jeszcze tylko niecałe 10 godzin [emoji6] ktoś jeszcze dziś ma wizytę - korkowa?

Ja pod Bydgoszczą, chodzę prywatnie i jeśli jest jakieś opóźnienie to max 15 minut. Także pewnie od 18:10 będę już tam wysiadywac i tupac nogami [emoji28] zostało jeszcze tylko niecałe 10 godzin [emoji6] ktoś jeszcze dziś ma wizytę - korkowa?

Olcia, to twoje maleństwo ma prawie skończony 23tydzień...czyli czuję, że już nie takie maleństwo będzie!!:tak: Wieczorem będę czekać na sprawozdanie ;)

reklama
Do góry