reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny
Jesli mam 113/54 p 57 i boli mnie glowa to może kawy z mlekiem slabej powinnam sie napic jak myslicie ? ??

Ciśnienie nie takie złe :) We wtorek u lekarza miałam 103/58 i nic nie powiedział. Ale ja jestem niskociśnieniowcem i mi nic się nie dzieje, w sensie normalnie się czuję. Ale kawy możesz się napić, w ciąży można ;) jakbyś chciała ze 3 albo 4 wypić to już inna sprawa :D

Ja już czuję taką presję czasową... Tego jest naprawdę dużo do kupienia i wolę to zrobić teraz, a nie za jakiś czas, gdy trudno mi będzie podnieść tyłek z łóżka. Oglądam ceneo, wyszukuję najlepsze oferty (dzisiaj na przykład za fajną cenę kupiłam pampersy zestaw 1+2 na allegro) i przeglądam olx pod kątem ciuszków. Co do wkładek laktacyjnych, pod tym linkiem jest fajny test: Link do: Testujemy wkładki laktacyjne
Kosmetyki wybrałam natomiast z serii MomMe

ja tez planuje skończyć zakupy do końca września, może wcześniej. W październiku mam być zwarta i gotowa już :) Po prostu jeszcze nie zaczęłam... ale zacznę... w końcu o_O Może jak już kupię rzeczy do salonu co chcę i zakończę temat zmywarki w kuchni (remont szafek i całości)... :p

reklama
Ciśnienie nie takie złe :) We wtorek u lekarza miałam 103/58 i nic nie powiedział. Ale ja jestem niskociśnieniowcem i mi nic się nie dzieje, w sensie normalnie się czuję. Ale kawy możesz się napić, w ciąży można ;) jakbyś chciała ze 3 albo 4 wypić to już inna sprawa :D

ja tez planuje skończyć zakupy do końca września, może wcześniej. W październiku mam być zwarta i gotowa już :) Po prostu jeszcze nie zaczęłam... ale zacznę... w końcu o_O Może jak już kupię rzeczy do salonu co chcę i zakończę temat zmywarki w kuchni (remont szafek i całości)... :p

Ja w sierpniu jak dzieci 3 tyg. Nie będzie

Mi wczoraj stwardnial brzuszek na kilka sekund w trakcie jej dociskania tej głowicy na USG.. na chwilę musiała przestać bo to trochę bolalo ... No a potem wieczorem.. na razie mnie to nie martwi bo szybko mija
I też zauważyłam za darmo najczęściej zdarzyło się to prZy dużej aktywności malego

Ostatnia edycja:
Ja w sierpniu jak dzieci 3 tyg. Nie będzie

Mi wczoraj stwardnial brzuszek na kilka sekund w trakcie jej dociskania tej głowicy na USG.. na chwilę musiała przestać bo to trochę bolalo ... No a potem wieczorem.. na razie mnie to nie martwi bo szybko mija
I też zauważyłam za darmo najczęściej zdarzyło się to prZy dużej aktywności malego
Wlasnie o co chodzi? Jak maly sie duzo ruszal to mialam mega spiety brzuch wczoraj.

A w ile sztuk i jakiego rodzaju i rozmiaru ubrań planujecie się zaopatrzyć? Ile sztuk body, śpioszków, półśpioszków, kaftaników, pajacyków, rampersów? I jak te ciuszki zamierzacie ze sobą łączyć na zimę? :)
Współczuję tylu rzeczy na głowie. Jeszcze jak się pracuje, to już w ogóle trudno wygospodarować chwilę.

Kciuki najmocniejsze! Czekam na relację po :);):cool2:

A co do ruchów to już dziecko większe, kopniaki odczuwalne naprawdę mocniej, wczoraj w pracy nawet podskoczyłam raz na krześle :laugh2: Bo siedział cicho a nagle kop z całej siły :D Ale czuję go wszędzie, choć najbardziej lubi pozycję chyba, że główka wysoko z lewej strony, a nóżki na dole z prawej. Tak miał na dwóch ostatnich usg i tak tez czuję - kopniaczki na dole i z boku prawej strony, główka wyżej z drugiej plus rączki gdzieś w okolicy pępka, no i jak fika koziołka to mogę wyczuć pod ręką taki większy "kawał" ciałka pod ręką :o:szok: Oczywiście się obraca i czasami mam wrażenie, że jest po prostu...WSZĘDZIE! :o:rofl2::D
Ja jestem 19+2 i od tygodnia też już czuję regularnie, codziennie :D Kopniaki, fiołki, aż do wysokości pępka :) I już nie tylko w brzuch, ale i w pęcherz i raz w plecy :) Mąż kilka razy już poczuł, ale lubi też po prostu patrzeć jak mi się brzuch unosi :) tylko, że czasem ciężko złapać ten moment, bo kopie mnie pod koszulką, a jak ją odkrywam to się chyba wstydzi ;) na pukanie w brzuch też nie reaguje, kopie tylko wtedy kiedy sama ma ochotę :) to takie kochane jest :)

Kopie masuje macicę od środka.
A to prawda, ze jak kopie zbyt mocno I macica zvyr dlugo jest twarda to moze byc to cos niefajnego? Wgl co ja moge wziac jak czuje, ze mam pelen brzuch gazow, a nie chca sie ulotnic, a lekarz mi nie mowil, zebym brala espumisan czy cos tylko laktuloze na zaparcia dlugie.

Ja Cie podziwiam, bo ja nie pracuje mam tyle wolnego czasu I zamiast zajac sie cxyms pozyteczbyn to woke wymyslac sovie choroby I powodowac to, ze pozniej mi sie vrzuch stawia I boli.

reklama
A w ile sztuk i jakiego rodzaju i rozmiaru ubrań planujecie się zaopatrzyć? Ile sztuk body, śpioszków, półśpioszków, kaftaników, pajacyków, rampersów? I jak te ciuszki zamierzacie ze sobą łączyć na zimę? :)

Współczuję tylu rzeczy na głowie. Jeszcze jak się pracuje, to już w ogóle trudno wygospodarować chwilę.

Daje radę kochana. Praca uczy organizacji hehe także jak się człek dobrze zorganizuje to wykorzystuje każda minutę z dniA
A to prawda, ze jak kopie zbyt mocno I macica zvyr dlugo jest twarda to moze byc to cos niefajnego? Wgl co ja moge wziac jak czuje, ze mam pelen brzuch gazow, a nie chca sie ulotnic, a lekarz mi nie mowil, zebym brala espumisan czy cos tylko laktuloze na zaparcia dlugie.

Możesz brać Espumisan i patrz co jesZ

Do góry