Dita, dzis dostalam skierowanie, slodki napoj-krzywa [emoji14] mam 23+1 tc wiec krzywa zrobie jakos za 2 tygodnie
Ja tez za dwa tygodnie pójdę, albo 24+0 albo 24+1, powinno być dobrze jesli chodzi o czas
mam nadzieję tylko, że dobrze wyjdzie... Akurat tym badaniem się stresuję, bo nie chcę mieć cukrzycy ciążowej i przechodzić na dietę!!!
Nigdy nie byłam na diecie, żadnej, przez całe życie....Wizja, że mam jakąkolwiek wdrożyć już mnie przeraża
Hej
trochę to głupie, ale przyzwyczajona już jestem, że mała codziennie kopie, jednak od dwóch dni jest jakby spokojniejsza. Takie przytłumione te ruchy. Widzę jedynie jak "pełza", po prawej stronie na brzuchu czasami mam wzgórek, a ruchy czuję na dole, jakby kopała w krocze. Niby się nie martwię, bo ruchy są, ale mogła się jakoś obrócić albo ma spokojniejsze dni? Już wolę widzieć jak mi brzuch skacze
Ciebie nie ma w tabelce... Chcesz być? To podaj termin porodu, imię i wiek i cię wpiszę
Cześć Dziewczyny. Trochę czasu mi zajęło przeczytanie Waszych wszystkich postów, nie wiem jak Wy to robicie ale ja codziennie mam do nadrobienia ok 15 stron a dziś to chyba z 20 [emoji3]
My juz po powtórce z połówkowego, Mała na szczęście dziś współpracowała wiec Pani sprawdziła wszystko czego ostatnio sprawdzić nie mogła, wszystko z naszym dzidziulkiem w porządku, dostaliśmy fotkę małej stópki na pamiątkę [emoji4]
Super, a pokaż tę fotkę stopki! Mam słabość do niemowlęcych stopek
Kolor idealnie w moim guście! Piękne!
To napewno nie byłabyś już w stanie funkcjonować! Więc nie nakręcaj się już . Ma prawo cię zaboleć tu czy tam. Przecież zyjesz to i odczuwasz
Dziewczyny pisałam że koleżanka ( ma trzech synów) chce mi dać ciuszki itp ale nie wiedziałam że aż tyle!!! Wychodzi na to ze wszystkiego mam po 20 sztuk i więcej LOL. Od bodów po czapeczki Plus laktator he . Mate . I nie mówię już Ze mam całą torbę skarpetek lol
Łóżeczko drewniane też dostanę oO
Przewijak na kółkach z wanienka i półkami też
Także sporo tego i jeszcze się śmiała że będzie mi robić regularne dostawy hahaha bo jej najmłodszy ma rok
Z ciuszkow i tak kupię coś nowego co chciałam ..widzialam takie piękne komplety! Nie ma bata choć sama zastrzegła żebym nic nie kupowała więcej bo małe zaraz wyrośnie z tego co mi dała hehe
Ja pitolę!!!! Dostałaś wyprawkę na bliźniaki!
Ale jakie ładne! Super!
A ja mam pytanie. Zazywam magnez. I powiedzcie do ilu razy dziennie zdarzac sie moze ze brzuch twardnieje. Tzn. u mnie to tak ze 4-5 razy na dzien trwa to po kilka minut czasem nawet krócej. Zwlaszcza poznym popoludniem i wieczorem. I teraz tak zdarza sie ze jak sie z mezem poprzytulamy a ze ostatnio niewiedziec czemu ciagle mam ochote to wszystko super nawet lepiej niz zwykle ale zaraz po orgazmie brzuch twardnieje. Wizyte mam w piątek ale jestem ciekawa czy ktoras z Was tak ma. Gadamy tu o wszystkim wiec mam nadzieje ze nikt nie poczuje sie hmm zniesmaczony pytaniem. Lekarka nie zabronila sexu. Ale wsumie nie mowilam jej ze ten brzuch po tym tez twardnieje. Mam nadzieje ze mi nie zabronią
Mi na pewno twardnieje częściej niż 4-5 razy dziennie. Na bank. W pracy ze dwa razy, w domu po południu raz, a wieczorem to zdarza się, że 3-4 razy w ciągu godziny albo pół. Myślę, że poniżej 10 razy na dobę, ale więcej niż 5
Ale byłam badana i szyjka się nie skraca, więc pewnie albo od stylu życia, albo od ruchów małego, albo taka moja natura
Ja pępek małej myłam wodą i szarym mydłem bo tak mi w szpitalu kazali a pod koniec dopiero na wizycie po pierwszym tygodniu lekarka kazała kupić octenisept który zagościł u nas na stałe. Nie bardzo rozumiem te ciągle zmiany w wytycznych. Ok spirytus dobrze ze zastąpił czymś delikatniejszym ale co chwila trzeba się uczyć od nowa a jakoś nie kojarzę żeby ktoś dziecku zrobił krzywdę octeniseptem hehe
A co do komedii... Ogladalyscie "jak urodzić i nie zwariować"? Uwielbiam hehe
Widziałam
Parę razy. I ten Plan B z Jennifer Lopez też
Moja koleżanka używa wielorazowych pieluch przy prawie 2 latce jeszcze i przy niedawno narodzonym . wariatka pozytywna
Dla mnie to zbyt wiele
Mnie pieluchy wielorazowe przerastają
No i chcę dać w okolicy 11-12 m-ca do żłobka synka najpeirw na parę godzin, to chyba też by nie przeszło...
Cześć dziewczyny [emoji4] Nadrabiałam was od dłuższego czasu lecz nie miałam kiedy odpisać bo byłam w trakcie przeprowadzki. Przeprowadziliśmy się na wieś do teściów, bo mają duży dom i zawsze będzie ktoś do pomocy. Chcemy odkładać na coś własnego a przy wynajmie jednak ciężej odłożyć większe pieniądze.
Jutro już mam wizytę u lekarza i już się nie mogę doczekać aż zobaczę małą na monitorze [emoji4] Przez tą przeprowadzkę też mi zaczal brzuch twardnieć i to trwa nawet kilka godzin więc jak tylko mogę to się wtedy kładę i odpoczywam, bo pewnie się trochę przeforsowalam mimo że ja nic nie dzwigałam tylko mąż się tym zajmował.
Cieszę się że Wasze wizyty przebiegają pomyślnie [emoji4]
Tak, jak się przeforsuję jak ostatno w sobotę to twardniejący brzuch mam prawie non stop przez jakiś czas... Trzeba się położyć i przechodzi. I nie szaleć znowu
Kciuki za jutrzejszą wizytę!!