reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam nowe koleżanki :) Oj dziewczyny drukujecie jak szalone. No mdłości mnie nie dotyczą, jedyne objawy to bolące podbrzusze i czuje, że piersi stały się inne, lekko są drażliwe, więcej objawów nie mam. Niestety zaraziłam się od córki przeziębieniem, zresztą mąż też i siedzimy całą chorą trójką w domu.

reklama
Witajcie dziewczyny ja już po wizycie lekarz zaobserwowała powiększona macice i skierowała na badania teraz mam się wstawić za 2 tyg u mnie bóle brzucha już minęły pozostały tylko mdłości i ciągle zmęczenie piersi jakoś za bardzo mnie nie pobolewaja tyle że je czuje

Witajcie dziewczyny ja już po wizycie lekarz zaobserwowała powiększona macice i skierowała na badania teraz mam się wstawić za 2 tyg u mnie bóle brzucha już minęły pozostały tylko mdłości i ciągle zmęczenie piersi jakoś za bardzo mnie nie pobolewaja tyle że je czuje

A serduszka nie było jeszcze widać?

JInx, witaj!
W końcu pojawiła się jakaś moja równolatka :) Ja 35 skończę w kwietniu...
A z tym ryzykiem to niby do 35 roku bezpieczniej,ale co zrobić jak ja tak bardzo chciałam drugie dziecko :-p Wierzę, że będzie dobrze. Znam sporo kobiet nawet po 40 co mają zdrowe dzieci. Moja ciocia urodziła w wieku 42lat (wpadka oczywiście), koleżanka męża z pracy pierwsze dziecko w wieku 41 i drugie w wieku 43lat - dwa synki zdrowe. Moja szefowa tez po 40 drugie urodziła :) Czasami tak się życie układa...
A co lekarz na te krwawienia? przy takiej becie jeszcze chyba nie zobaczy pęcherzyka, nie?

Majusia
Witaj:) Szybko zabraliście się za robienie drugiego :D Liczysz na braciszka czy siostrzyczkę dla córeczki?

A ja się witam z rana z okropnymi mdłościami. Aż wszystkiego się odechciewa i płakać się chce...:sorry: Masakra...
Ale dam radę!!!8-)

Pewnie ze dasz ja jeden dzień słaby drugi lepszy i tak na Zmianę . Z moja Mia miałam krwotok w 7tygodniu ja mieszkam obecnie w Holandii pojechałam do szpitala myślałam ze koniec ale zrobili mi usg dopochwowe i powiedzieli ze wszystko dobrze z dzieckiem kazali leżeć i wstawać tylko na siku po tygodniu ustały krwawienia i donosiłam Mie :-) A wiekiem się nie sugeruj będzie wszystko dobrze i będziesz znów wspaniała mama

Ja jutro mam pójść do lekarza rano, jeszcze przed umówionymi wizytami, to mi da skierowanie na drugą betę i od razu pójdę. U mnie wczoraj nic nie było widać na usg, ale nic dziwnego, bo to 4t plus 3, a tak naprawdę wg. zapłodnienia moim zdaniem plus 2, bo w tym cyklu robiłam testy owulacyjne i 24 lutego miałam peek LH, więc pewnie zapłodnienie 25. Ja w sumie coś czułam, że mogło się udać, jeszcze w poprzednim tygodniu się dziwiłam, bo jakby mdłości miałam, ale może po prostu coś złapałam, bo córka też jednego dnia miała lekki problem z brzuszkiem. Mój lekarz nie ma usg w gabinecie, więc nie wiem, kiedy uda mi się zobaczyć zarodek. Poprzednio dostałam od niego skierowanie na wczesne usg, ale udało się dostać dopiero w 11 tygodniu, więc zobaczymy, jak będzie teraz, chociaż biorąc pod uwagę te problemy na początku to może bym chciała wiedzieć, czy rzeczywiście jest żywy zarodek, ale serce to tak pewnie za 2 tygodnie najwcześniej by się dało zobaczyć. Ja w pierwszej ciąży za bardzo nie miałam objawów i teraz też tylko delikatnie odczuwam dyskomfort w brzuchu, ale jak coś zjem, to się poprawia, jakichś wymiotów itp. nigdy nie miałam. No i bardziej senna jestem tak, jak było w poprzedniej.
A tak poza tym to jeszcze napiszę o sobie: jestem biolożką, tzn. pracuję w instytucie naukowym PANu i zajmuję się biologią rozwoju, tyle, że myszy. W sumie to nie wiem, jak określić, który cykl się staramy, bo w grudniu tak trochę spontanicznie była próba, jak się okazało, że nie dostałam stypendium wyjazdowego, ale chyba mi się cykl przesunął, w styczniu mierzyłam temperaturę, ale uznałam, że mając małe dziecko, które śpi z nami, to te pomiary są mało precyzyjne i w lutym postanowiłam spróbować testów owu i się udało.

Witam nowe koleżanki :) Oj dziewczyny drukujecie jak szalone. No mdłości mnie nie dotyczą, jedyne objawy to bolące podbrzusze i czuje, że piersi stały się inne, lekko są drażliwe, więcej objawów nie mam. Niestety zaraziłam się od córki przeziębieniem, zresztą mąż też i siedzimy całą chorą trójką w domu.

Współczuje :( Dbajcie o siebie... wygrzewajcie się razem :laugh2:

Co do Suwaczka dziewczyny wkleiłem sygnygature zapisalam i jak widać nie dziala :(

Ja widzę suwak na kompie:) 6+6 dni :)
A widziała pęcherzyk ciążowy?

reklama
Ja musze zrobic drugi ale jakis wewnetrzny glos kaze mi sie wstrzymac jeszcze pare dni :p jutro rano robie test dla pewnosci czy nic sie nie zmienilo bo tylko ta jadna bete robilam na razie a te dwie kreski to jednak dwie kreski a nie jakies tam cyferki hahaha

Też zrobiłam test na pamiątkę, bo te pierwsze dwa to bladziochy były :) A chciałam dwie grube kreski mieć ;)

JInx
Wow, jaka ciekawa praca!:szok::tak:
A ten lekarz nie da ci na prośbę skierowania na usg, żeby mogła zobaczyć serduszko?

Do góry