reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny a jak z obecnością waszych partnerów przy porodzie? Chcecie tego ? Napiszcie jaka jest wasza decyzja i dlaczego ? Bardzo jestem ciekawa [emoji6]
My raczej nie zdecydujemy się razem. Widzę, że on się boi i go to przeraża, ja też nie wiem czy bym chciała, żeby ktoś mnie ogladał wtedy..Chyba nie czujemy tego.
.Najbardziej bym chciała doświadczoną, przyjazną położną lub doulę, ale nie znam nikogo takiego na razie i nie wiem jak się w ogóle za to zabrać.

Ja jutro mam połówkowe, nie mogę sie doczekać, zwłaszcza, że mam coś ostatnio dużo bólów brzucha. Może dlatego, że rośnie i mi się narządy przesuwają? Ruchy czuje tylko na dole, w macicy (tej co kiedyś miałam, choć wiem, że urosła i niby sięga do pępka, ale ruchy mam na dole :D)

reklama
Witajcie Dziewczyny ! Pierwszy raz do Was zaglądam i od razu mam pytanko : czy któraś z Was miała połówkowe robione w Krakowie ? Jeśli tak to gdzie ? Szukam jakiegoś sprawdzonego miejsca ;) Całuski dla wszystkich , dbajcie o siebie :-D
Hej. Ja mam prowadzona ciążę i wszystkie usg u dr Marka Sajewicza na Kościuszki 44. Bardzo dobry lekarz tylko niestety wizyta 200 zł. Samo połówkowe 300 zł ale uważam że warto.

Dziewczyny tak piszecie o ciśnieniu, wy sobie codziennie mierzycie? Ja na razie nie miałam problemów, raczej miałam niskie niż wysokie ale mierze tylko u ginekologa... czy pasuje się zaopatrzyć w ciśnieniomierz na czas ciąży ?
ja też mam niskie aż za niskie 90/60 np ostatnio ginekolog 85/56 mialam

Sent from my SM-A510F using Forum BabyBoom mobile app

Hej

Ja czuję wszędzie te kopniaki już . Z każdej strony..i boli w środku jak chyba fikołka robi albo nie wiem sama ..a uchwycić mi księcia teZ jest trudno ...brzucho lata . Wszyscy widza a co wezmę telefon to cisza wrrrrrrr

Weronika to nieźle. Ja będę mieć chyba rok hmm
Ale i tak po miesiącu dorabiać będę choćby 3 h dZiennie.. będę potrzebować kogoś tylko co 4 tyg(mąż będzie siedział) ..na 2 i mam bliska znajoma która się zaoferowała także powinnam ..ja dac rade jeśli chodzi o rozLake LOL a z karmienien się wyklaruje
Czas pokaże jak planami będzie

Mam ciśnieniomierz ale nie mierze jakoś bo zawsEz było ok. Zdrowa że mnie kobitka haha

Mąż będzie ze mną jak i poprzednio i nie wyobrażam sobie inaczej..to moja najbliższą osobą i nawet jeśli mało co pomoże to jego obecność jest dla mnie kojąca a co do krwawych obrazów. Ja znam jego ..zna mnie on i nic to nie zmieniło między nami
Nawiasem mówiąc masował mi plecy . Mowil dasz radę ! Mimo że cierpiał nie mogąc nic więcej zrobić jak to powiedział .. a płaczu jego jak się mała urodziła i dali mi ją na piers nigdy nie zapomnę i tym bardziej chce by był . Mimo wszysto

Ostatnia edycja:
Ja dzis mierzylam dwa razy i dwa razy to drugie przekroczylo 90. Ogolnie tez lekarz mi mowil ze jak przekroczymy 140/90 to wtedy leki, ale od paru dni raz dziennie to drugie zaczyna mi skakac. Po powtornym mierzeniu juz zazwyczaj spadalo ponizej 90. Lepiej niech to zobaczy i da mi chociaz na wszwlki wypadek recepte bo nie mam.
Jasne, że lepiej mieć w razie czegoś na zaś.
Ja wykupiłam i niech sobie stoi. Narazie mam piękne ciśnienie 105/75.
Daj znać, co Ci lekarz powiedział

Witajcie Dziewczyny ! Pierwszy raz do Was zaglądam i od razu mam pytanko : czy któraś z Was miała połówkowe robione w Krakowie ? Jeśli tak to gdzie ? Szukam jakiegoś sprawdzonego miejsca ;) Całuski dla wszystkich , dbajcie o siebie :-D
Ja w poniedziałek do Piotrowskiego na czystej do procreativ, bardzo mi go polecano. Tam tez prowadze ciąże ale u innego lekarza i jestem bardzo zadowolona.

reklama
Do góry