reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Gratuluję zdrowego synka! [emoji4]

Na śmierć zapomniałam, że w Polsce dziś zakończenie szkoły, suuper, oj chciałoby się czasem wrócić do tych szkolnych czasów [emoji16]

Ja zaczęłam się zastanawiać czy jednak nie zrezygnować wcześniej z pracy.. coraz częściej boli mnie podbrzusze przez ostatnie 2-3 godziny w pracy, wydaje mi się, że to właśnie przez pracę, bo w domu przechodzi jak się położę. Niby chciałam pracować do polowy września ale teraz sama juz nie wiem, nie chce żeby moja praca odbiła się na zdrowiu Maluszka.

Zapytaj się lekarza i rób zgodnie z własnym sumieniem [emoji5] pamiętaj, że twoje i Malucha zdrowie najważniejsze. Ja też wstępnie myślałam, że może we wrześniu pójdę na L4?[emoji6] ale zobaczę.. jak mi lato dokopie to może pójdę wcześnie, ale jak będę sie dobrze czuć to może wytrzymam, tym bardziej, że w lipcu mam zastępstwo za jedną koleżankę, a w sierpniu za drugą[emoji28][emoji33] i ta moja zastępczyni na pewno tego nie ogarnie,bo ledwo zaczyna ogarniać moje... ech... zobaczę. Nic na siłę[emoji28]

reklama
Bardzo mądra odpowiedź i to mnie cieszy:wink:
W takim razie poszukam przepisu wolę zawsze sprawdzone bo ze mnie cukiernik jak z koziej dup.. trąba:wściekła/y:
Pogoda u nas chłodna weekend ma być taki i deszczowy.
Oj co się stało można się wystraszyć ale jak po badaniach wszystko wporządku to najważniejsze.

a mam takie szybkie wilgotne ciasto mieszane lycha jak chcesz hehe:)

hej juz jestem :) wlasnie wrocilam z synem z zakonczenia roku szkolnego hurrra juz wakacje :):):) ja dziewczyny zazdroszcze wam :( dzis mam 16 tydzien a jeszcze nic nie czuje :( moze czasami jakies tam cos w brzuszku.... ale za to juz mi kreglosup daje popalic dzisiaj stalam 2 godziny a brzuch juz taki balonik hehe 5 min przed koncem zlitowala sie kobita i pytala czy moze chce usiasc :realmad: se pomyslalam teraz to ja ide do klasy i tam sobie usiade ehh szkoda mowic... was tez bola pachwiny ?? mnie to az ciagnie w dol jak za duzo chodze albo stoje :(
ale moj maz tylko czeka na pierwsze ruchy ktore on moze wyczuc na sama mysl cieszy sie jak dziecko hehehe a nasz synek tylko sie pyta kiedy bedzie wiadomo czy chclopiec czy dziewczynka bo on by bardzo chcial brata ale jak bedzie siostra to musi sie z tym oswoic :-D:-D:-D i zastanawiam sie czy moze isc do apteki i cis na te uplawy kupic zanim do lekarza pojde takie bez recepty bo juz te zapach mnie poprostu do szalu doprowadza :realmad::realmad::realmad:

mialam tak z tymi pahwinai w tym oresie ciazy... ze musialam wolniej chodzic ale to przeszlo:) teraz majac wiekszy brzuszek juz tak mniej niedogodnosci odczuwam

Na śmierć zapomniałam, że w Polsce dziś zakończenie szkoły, suuper, oj chciałoby się czasem wrócić do tych szkolnych czasów [emoji16]

Ja zaczęłam się zastanawiać czy jednak nie zrezygnować wcześniej z pracy.. coraz częściej boli mnie podbrzusze przez ostatnie 2-3 godziny w pracy, wydaje mi się, że to właśnie przez pracę, bo w domu przechodzi jak się położę. Niby chciałam pracować do polowy września ale teraz sama juz nie wiem, nie chce żeby moja praca odbiła się na zdrowiu Maluszka.

ja jednak zglosze praktycznie do konca a jak nie dam rady to zadeklaruje ze nie daje rady i pojde wczesniej na macierz.

wczoraj dzis czulam sie wspaniale..az sie zapomnialam i nie dosc ze caly dzien w pracy to wrocilam i 1,5h dom ogarnialam, prasowalam (kupilam nowe zelazko hehe) i pieklam a jak padlam to zasnelam od razu..ale mialam wyrzuty sumienia w lozku ze tak tym odkurzczem pchalam po wykladzinie wrrrrrr
no ale rano sie czulam dobrze tylko czasem czy pracuje czy nie kluje mnie nisko na ;lonie; ze tak napisze... kluje i przestaje ..to nie boli.. no wkurzajace al przechodzi a to najwaznejsze
wstaje mi sie juz w miare ok, nie jestem ostatnio taka zaspana ale co jakis cza musze usiasc na chwile,,tylko na pare minut:p

odpoczywaj ile mozesz jak wracasz z pracy i powinnas sie zaczac czuc lepiej...

Gratuluję rozbrykanego synka [emoji2][emoji5]i zdrowego i oczywiście [emoji5][emoji16]

Dziękuję, dziękuję [emoji4] najważniejsze że wszystko ok [emoji4]

Dziękuję [emoji4]

Myślę, że masz się nad czym zastanawiać, dużo zależy jaki rodzaj pracy wykonujesz. A w pracy nie masz jakiegoś takiego miejsca żeby troszkę się położyć? Albo chociaż na półleżąco usiąść?

Tez mnie często podbrzusze boli jak za długo siedzę.

Dziękuję, dziękuję [emoji4] najważniejsze że wszystko ok [emoji4]

Dziękuję [emoji4]

Myślę, że masz się nad czym zastanawiać, dużo zależy jaki rodzaj pracy wykonujesz. A w pracy nie masz jakiegoś takiego miejsca żeby troszkę się położyć? Albo chociaż na półleżąco usiąść?

Tez mnie często podbrzusze boli jak za długo siedzę.
Ja w swoje pracy całe 9 godzin stoję albo chodzę, dostałam krzesełko ale nie bardzo mam czas odpocząć, w ciągu dnia mam pół godz przerwy na lunch i 15min na śniadanie, wtedy siedzę ale od 9 do 14 juz jestem ciągle na nogach, czasem trzeba prawie biegać żeby wszystko ogarnąć stąd pewnie już kolo 13 zaczynam się gorzej czuć.
Pomyślę nad tym wcześniejszym macierzynskim.

a mam takie szybkie wilgotne ciasto mieszane lycha jak chcesz hehe:)

mialam tak z tymi pahwinai w tym oresie ciazy... ze musialam wolniej chodzic ale to przeszlo:) teraz majac wiekszy brzuszek juz tak mniej niedogodnosci odczuwam

ja jednak zglosze praktycznie do konca a jak nie dam rady to zadeklaruje ze nie daje rady i pojde wczesniej na macierz.

wczoraj dzis czulam sie wspaniale..az sie zapomnialam i nie dosc ze caly dzien w pracy to wrocilam i 1,5h dom ogarnialam, prasowalam (kupilam nowe zelazko hehe) i pieklam a jak padlam to zasnelam od razu..ale mialam wyrzuty sumienia w lozku ze tak tym odkurzczem pchalam po wykladzinie wrrrrrr
no ale rano sie czulam dobrze tylko czasem czy pracuje czy nie kluje mnie nisko na ;lonie; ze tak napisze... kluje i przestaje ..to nie boli.. no wkurzajace al przechodzi a to najwaznejsze
wstaje mi sie juz w miare ok, nie jestem ostatnio taka zaspana ale co jakis cza musze usiasc na chwile,,tylko na pare minut:p

odpoczywaj ile mozesz jak wracasz z pracy i powinnas sie zaczac czuc lepiej...

To jak ja na urlopie [emoji5]jednego dnia zapitalam 10km i nic mi nie jest, a czasami mi twardnieje brzuch bez powodu jak leżę [emoji28]ale ogólnie tych ruchów odkurzacza też nie lubię.. jakoś tak ciągnie mnie od tego podbrzusze, od początku ciąży tak mam... No ale z 2.strony tyle,co się naodkurzałam i nic mi z tego nie było [emoji23]

Ps.wstawilam brzuszek na brzuszkach [emoji28]
Ps2. Pati skasowała konto... jakoś mi się tak smutno zrobiło... szkoda [emoji53]☹️

To jak ja na urlopie [emoji5]jednego dnia zapitalam 10km i nic mi nie jest, a czasami mi twardnieje brzuch bez powodu jak leżę [emoji28]ale ogólnie tych ruchów odkurzacza też nie lubię.. jakoś tak ciągnie mnie od tego podbrzusze, od początku ciąży tak mam... No ale z 2.strony tyle,co się naodkurzałam i nic mi z tego nie było [emoji23]

Ps2. Pati skasowała konto... jakoś mi się tak smutno zrobiło... szkoda [emoji53]☹️
To tylko potwierdza to co wcześniej myślałam. Niektórzy to dzidziusie nie przyjmujące argumentów innych. Smutno i szkoda, że tak to się potoczyło.

Ja jak odkurzam to mój M dostaje padaczki...

Ps2. Pati skasowała konto... jakoś mi się tak smutno zrobiło... szkoda [emoji53][emoji852]️
Ja odkąd jestem w ciąży dostałam zakaz dotykania odkurzacza, nawet się nie mogę do niego zbliżyć [emoji23]
Brzuszek superowy, zgrabniutki [emoji4]

Pati to fajna osoba, bardzo miła dziewczyna ale ma swoje racje i innych nie przyjmowała. Przecież nas jest tutaj tyle, wiadomo, że każda się różni, mamy swoje poglądy ale trzeba się wzajemnie szanować i nie narzucać swoich racji innym.

reklama
Hey ! Dziewczyny jutro mam ślub ,nastał ten dzień takze były dziś 2,5 h paznockie oraz fryzury próbne ,tańce, dekoracje domu i wszystkiego szok !
Tyle roboty że alleluja byle jutro to wszystko przeżyć

Co do infekcji nigdy nie miałam, i teraz nic mi nie dolega:)

GRATULUJĘ WIZYT !! Trzymajcie kciuki za jutrzejszą pogodę może być pochmurnie ale nie deszcz:)))

Pięknego dnia dla Was! Na pewno będzie wspaniały :)

Do góry