reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Moja córka dziś zakończyła 3 klasę, ale był płacz. Wszyscy płakali, rodzice, dzieci, wychowawczyni. Zuzia jeszcze w domu dała czadu. Ale już jest jej lepiej. Przeżyła to bardzo mocno n

reklama
Dziekuje bardzo. :)
20+3tc. Nie za duzy?
Dzieciaki rosną w swoim tempie.
Jak lekarz mówi, że ok to ok.
Moja córka w 20 tygodniu miała 433g, a teraz ciekawe ile synek będzie ważył?
Każde dziecko jest inne i w innym tempie rośnie. Nie ma sensu porównywać, bo każda z nas jest inna.
Ważne, że dzieciaczek zdrowy

Ostanie uzg mialam w 14 tc a 12 wyjezdzam na 2 tygodnie i tak sie zastanawiam czy lekarz mi da uzg przed wyjazdem czy wziasc moze prywatnie pojsc ...to bedzie jakis 19 tc

Moja córka dziś zakończyła 3 klasę, ale był płacz. Wszyscy płakali, rodzice, dzieci, wychowawczyni. Zuzia jeszcze w domu dała czadu. Ale już jest jej lepiej. Przeżyła to bardzo mocno n
Ojejku, biedulka :D u nas tylko 2 mamy się popłakały. Ja jakoś wytrzymałam, ale łezki się w oku kręciły :) no to teraz etap 4 klasy! Nie wyobrażam sobie mojego małego braciszka z plecakiem biegającego między klasami :o on taki chudziutki i widziałam jak się już teraz męczył z plecakiem, a co dopiero jak dojdzie więcej książek :(

Kochana nigdy nie jest za późno.
Ja w wieku 33 lat poszłam do 2 letniego Studium Medycznego dziennego na technika farmacji i skończyłam mając trójkę dzieci.
Gratuleje, napewno nie bylo latwo!
A masz teraz prace w tym zawodzie?
Ja w listopadzie skoncze 36 lat, do tego urodzi sie maleństwo wiec na conajmniej 2 lata moge zapomniec.
Wogole mieszkamy teraz w Niemczech ale marzy nam sie powrot , tzn.moze bardziej mi bo moj M.jest zadowolony. Po powrocie moglabym isc na studia ale to raczej 5 letnie, juz mam studia magisterskie - zarzadzanie, ale zeby moc uczyc dzieci w szkole trzeba miec pedagogiczne i watpie by dwuletnie podyplomowe byly mozliwe....
Czyli teraz 36 lat+2+5= 43 lata.
Realnie patrząc nikt mi nie da w tym wieku pierwszej pracy w szkole.
Latka leca niestety, nawet nie wiem kiedy ti zlecialo......

Hej dziewczęta[emoji4]
My też zakończenie 3 klasy mieliśmy, łezka się w oku zakrecila bo fajne zgrane dzieciaki byly[emoji22] niestety od września nowa klasa. Cieszę się że przez 4 klasę będę w domu, bo nauki będzie więcej i będę miała Młodego na oku[emoji41]

Wczoraj ponad 30 stopni a dziś niecałe 20 i słoneczko,
[emoji274] przyjemnie ale taki skoki temperatury są zdradliwe i żeby mi się jakieś chorubsko nie przplatało...

Jeżeli chodzi o infekcje imtymne to w tej ciąży mam spokój bo w pierwszej to kilka razy grzybicę miałam ale to pewnie też po antybiotyku. Szczerze mówiąc to coś w tym jest żeby spać bez majtek, bo mi się zmniejszyła ilość wydzieliny[emoji4]
Miłego weekendu[emoji16]

Gratuleje, napewno nie bylo latwo!
A masz teraz prace w tym zawodzie?
Ja w listopadzie skoncze 36 lat, do tego urodzi sie maleństwo wiec na conajmniej 2 lata moge zapomniec.
Wogole mieszkamy teraz w Niemczech ale marzy nam sie powrot , tzn.moze bardziej mi bo moj M.jest zadowolony. Po powrocie moglabym isc na studia ale to raczej 5 letnie, juz mam studia magisterskie - zarzadzanie, ale zeby moc uczyc dzieci w szkole trzeba miec pedagogiczne i watpie by dwuletnie podyplomowe byly mozliwe....
Czyli teraz 36 lat+2+5= 43 lata.
Realnie patrząc nikt mi nie da w tym wieku pierwszej pracy w szkole.
Latka leca niestety, nawet nie wiem kiedy ti zlecialo......

Z tego co pamiętam to studia pedagogiczne są potrzebne jesli chcialabys uczyc w przedszkolu albo w klasach I-III. Na pozniejszych etapach wymagany jest 2-3 letni kurs pedagogiczny. Inne pytanie to czego chcialabys uczyc?

To po wizycie [emoji4] Młody się kręcił niesamowicie [emoji16] już przed gabinetem czułam, że się rusza, ale na usg Mój jeszcze to zobaczył. Wszystko pięknie pokazał, rączki, nóżki, nawet się rozkraczył i mamy zdjęcie jajeczek [emoji23][emoji23] niezaprzeczalnie jest to chłopiec [emoji23] serduszko pięknie było było widać i słychać [emoji7] ma 245g i 15cm długości. Dziś mój dzidziuś ma dużo energii ciągle go czuję [emoji4] ładnie wszystko się rozwija.

reklama
Dzięki, wylądowałam na odzidziale ginekologicznym, zostawiają mnie do jutra i badają wzdłuż i wszerz. Na razie po usg wiadomo, ze z dziećmi Ok. Pewnie jakaś kolka nerkowa ale sprawdza jeszcze wątrobę i pęcherzyk. Matko zanudzę się tu:)

Dobrze, ze jest forum :)
A najwazniejsze, ze z dziecmi ok! Bedziesz spokojniejsza jak Cie przebadaja i dowiesz sie skad byl bol!

Do góry