reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dzięki, wylądowałam na odzidziale ginekologicznym, zostawiają mnie do jutra i badają wzdłuż i wszerz. Na razie po usg wiadomo, ze z dziećmi Ok. Pewnie jakaś kolka nerkowa ale sprawdza jeszcze wątrobę i pęcherzyk. Matko zanudzę się tu:)
Bedzie dobrze! W pierwszej ciazy lezalam w szpitalu z kobieta w ciazy blizniaczej i pocieszala sie tym, ze za jedna ciaza bedzie juz miala dwojke, dwie coreczki. Ty tez dasz rady! :)

U nas na szczęście klasa zostaje ta sama, tylko nauczyciel się zmienia.
Też mi teraz bardzo odpowiada to, że będę w domu. Bo Zuzia zaczyna nowy etap nauczania w 4 klasie, a Antoś w 1 klasie.
A u nas jest ten problem ze były cztery klasy 3 tak do 20 osób, a teraz chcą zrobić trzy klasy 4[emoji17] trochę dzieci odchodzi więc i tak klasy będą nieliczne. Szkoda bo zgrana ekipa była. To przed Antosiem też wyzwanie ale starsza siostra będzie wsparciem w szkole [emoji6] mnie znojome trochę straszą ta 4 klasa że jest sporo nauki [emoji849]

Gratuleje, napewno nie bylo latwo!
A masz teraz prace w tym zawodzie?
Ja w listopadzie skoncze 36 lat, do tego urodzi sie maleństwo wiec na conajmniej 2 lata moge zapomniec.
Wogole mieszkamy teraz w Niemczech ale marzy nam sie powrot , tzn.moze bardziej mi bo moj M.jest zadowolony. Po powrocie moglabym isc na studia ale to raczej 5 letnie, juz mam studia magisterskie - zarzadzanie, ale zeby moc uczyc dzieci w szkole trzeba miec pedagogiczne i watpie by dwuletnie podyplomowe byly mozliwe....
Czyli teraz 36 lat+2+5= 43 lata.
Realnie patrząc nikt mi nie da w tym wieku pierwszej pracy w szkole.
Latka leca niestety, nawet nie wiem kiedy ti zlecialo......
Tak pracuję w swym zawodzie. Staż 2 letni zrobiłam, teraz oczywiście jestem na L4, bo u mnie i dźwiganie i szkodliwe substancje,chemiczne itd.
Leki robione itd.
Szkoda, że nie możesz zaocznie u siebie zrobić coś.

A u nas jest ten problem ze były cztery klasy 3 tak do 20 osób, a teraz chcą zrobić trzy klasy 4[emoji17] trochę dzieci odchodzi więc i tak klasy będą nieliczne. Szkoda bo zgrana ekipa była. To przed Antosiem też wyzwanie ale starsza siostra będzie wsparciem w szkole [emoji6] mnie znojome trochę straszą ta 4 klasa że jest sporo nauki [emoji849]
Mój bratanek teraz chodził do 4 klasy, owszem jest trochę więcej nauki, ale bez przesady[emoji6] pewnie też zależy od szkoły

To po wizycie [emoji4] Młody się kręcił niesamowicie [emoji16] już przed gabinetem czułam, że się rusza, ale na usg Mój jeszcze to zobaczył. Wszystko pięknie pokazał, rączki, nóżki, nawet się rozkraczył i mamy zdjęcie jajeczek [emoji23][emoji23] niezaprzeczalnie jest to chłopiec [emoji23] serduszko pięknie było było widać i słychać [emoji7] ma 245g i 15cm długości. Dziś mój dzidziuś ma dużo energii ciągle go czuję [emoji4] ładnie wszystko się rozwija.

Gratuluję rozbrykanego synka [emoji2][emoji5]i zdrowego i oczywiście [emoji5][emoji16]

To po wizycie [emoji4] Młody się kręcił niesamowicie [emoji16] już przed gabinetem czułam, że się rusza, ale na usg Mój jeszcze to zobaczył. Wszystko pięknie pokazał, rączki, nóżki, nawet się rozkraczył i mamy zdjęcie jajeczek [emoji23][emoji23] niezaprzeczalnie jest to chłopiec [emoji23] serduszko pięknie było było widać i słychać [emoji7] ma 245g i 15cm długości. Dziś mój dzidziuś ma dużo energii ciągle go czuję [emoji4] ładnie wszystko się rozwija.
Gratuluję zdrowego synka! [emoji4]

Na śmierć zapomniałam, że w Polsce dziś zakończenie szkoły, suuper, oj chciałoby się czasem wrócić do tych szkolnych czasów [emoji16]

Ja zaczęłam się zastanawiać czy jednak nie zrezygnować wcześniej z pracy.. coraz częściej boli mnie podbrzusze przez ostatnie 2-3 godziny w pracy, wydaje mi się, że to właśnie przez pracę, bo w domu przechodzi jak się położę. Niby chciałam pracować do polowy września ale teraz sama juz nie wiem, nie chce żeby moja praca odbiła się na zdrowiu Maluszka.

reklama
Dzięki, wylądowałam na odzidziale ginekologicznym, zostawiają mnie do jutra i badają wzdłuż i wszerz. Na razie po usg wiadomo, ze z dziećmi Ok. Pewnie jakaś kolka nerkowa ale sprawdza jeszcze wątrobę i pęcherzyk. Matko zanudzę się tu:)
Ja leżałam ostatnio 3 dni i mi się podobało nawet :D Odpoczęłam mocno. Śmiesznie tak z drugiej strony. Wyniosłam z tego kolejne przemyślenia odnośnie tego czego tak naprawdę potrzebuje pacjent.

Do góry