reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A jakiego języka się uczysz? Może Python? :)

Wczoraj też pierwszy raz mój mąż poczuł ruchy i przyznam, że liczyłam trochę na jakieś "łał" z jego strony, czy uśmiech od ucha do ucha, a on po prostu przyjął do wiadomości i tyle. Chyba tylko ja tym się ekscytuję za każdym razem :)
Mój też raczej na spokojnie, poczuł, uśmiechnął się no i fajnie. Ja to za każdym razem jeszcze się śmieję i cieszę jak mnie małe pogilga haha :D Ja uważam, że mój mi po prostu zazdrości, że ja to czuję cały czas, a on musi wyczekać momentu mocniejszego kopniaczka :D

reklama
Hej. Juz jestem po wizycie. Biocenoza przedtem wyszla dobra, ale powiedzzialam mu ze mnie swedzialo I pieklo. Sprawdzil powiedzial, ze jest wzmozona wydzielina I zolta, ale nie smierdzi I zapisal mi gynalgin. Powiedzial, ze to dobry lek I warto do niego wrocic I po tym mi zrobi badania biocenoze znowu. Powiedzialam mu o bolu przy zalatwianiu sie, a on ze mam zrobic morfologie, mocz, przeciwciala krwinkowe, toxoplazmoze jeszcze raz I cos tam jeszcze. Sprawdzil dzidzi I potwierdzil plec bedzie chlopiec I wazy juz 400g! I mowil, zebym jie panikowala I za 2 tyg mam do niego znowu sie wstawic to zrobi polowkowe itp. :)
Gratuluję synka i super rośnie.
Więc spokojnie. Weź leki, porób badania i będzie dobrze.
A który to tydzień?

hej juz jestem :) wlasnie wrocilam z synem z zakonczenia roku szkolnego hurrra juz wakacje :):):) ja dziewczyny zazdroszcze wam :( dzis mam 16 tydzien a jeszcze nic nie czuje :( moze czasami jakies tam cos w brzuszku.... ale za to juz mi kreglosup daje popalic dzisiaj stalam 2 godziny a brzuch juz taki balonik hehe 5 min przed koncem zlitowala sie kobita i pytala czy moze chce usiasc :realmad: se pomyslalam teraz to ja ide do klasy i tam sobie usiade ehh szkoda mowic... was tez bola pachwiny ?? mnie to az ciagnie w dol jak za duzo chodze albo stoje :(
ale moj maz tylko czeka na pierwsze ruchy ktore on moze wyczuc na sama mysl cieszy sie jak dziecko hehehe a nasz synek tylko sie pyta kiedy bedzie wiadomo czy chclopiec czy dziewczynka bo on by bardzo chcial brata ale jak bedzie siostra to musi sie z tym oswoic :-D:-D:-D i zastanawiam sie czy moze isc do apteki i cis na te uplawy kupic zanim do lekarza pojde takie bez recepty bo juz te zapach mnie poprostu do szalu doprowadza :realmad::realmad::realmad:

hej juz jestem :) wlasnie wrocilam z synem z zakonczenia roku szkolnego hurrra juz wakacje :):):) ja dziewczyny zazdroszcze wam :( dzis mam 16 tydzien a jeszcze nic nie czuje :( moze czasami jakies tam cos w brzuszku.... ale za to juz mi kreglosup daje popalic dzisiaj stalam 2 godziny a brzuch juz taki balonik hehe 5 min przed koncem zlitowala sie kobita i pytala czy moze chce usiasc :realmad: se pomyslalam teraz to ja ide do klasy i tam sobie usiade ehh szkoda mowic... was tez bola pachwiny ?? mnie to az ciagnie w dol jak za duzo chodze albo stoje :(
ale moj maz tylko czeka na pierwsze ruchy ktore on moze wyczuc na sama mysl cieszy sie jak dziecko hehehe a nasz synek tylko sie pyta kiedy bedzie wiadomo czy chclopiec czy dziewczynka bo on by bardzo chcial brata ale jak bedzie siostra to musi sie z tym oswoic :-D:-D:-D i zastanawiam sie czy moze isc do apteki i cis na te uplawy kupic zanim do lekarza pojde takie bez recepty bo juz te zapach mnie poprostu do szalu doprowadza :realmad::realmad::realmad:
Tantum rosa, lacalyd, kiszobki, kora debu.

Jak Cie zlapie to jedz na dyzur po prostu. I sprobuj zauwazyc czy bol noe nasila sie po zjedzeniu czegos. Jesli by to byly kamienie na woreczku to po zjedzeniu np smietany, smazonego, ogolnie ciezkostrawnego bol sie nasila. Przerabialam po 1 ciazy. Zjadlam u kuzynki zupe zaprawiana smietana i tak mnie poskladalo, ze ledwo do domu dojechalam a 20 km mialam.
Dzięki, wylądowałam na odzidziale ginekologicznym, zostawiają mnie do jutra i badają wzdłuż i wszerz. Na razie po usg wiadomo, ze z dziećmi Ok. Pewnie jakaś kolka nerkowa ale sprawdza jeszcze wątrobę i pęcherzyk. Matko zanudzę się tu:)

Hej. Juz jestem po wizycie. Biocenoza przedtem wyszla dobra, ale powiedzzialam mu ze mnie swedzialo I pieklo. Sprawdzil powiedzial, ze jest wzmozona wydzielina I zolta, ale nie smierdzi I zapisal mi gynalgin. Powiedzial, ze to dobry lek I warto do niego wrocic I po tym mi zrobi badania biocenoze znowu. Powiedzialam mu o bolu przy zalatwianiu sie, a on ze mam zrobic morfologie, mocz, przeciwciala krwinkowe, toxoplazmoze jeszcze raz I cos tam jeszcze. Sprawdzil dzidzi I potwierdzil plec bedzie chlopiec I wazy juz 400g! I mowil, zebym jie panikowala I za 2 tyg mam do niego znowu sie wstawic to zrobi polowkowe itp. :)
Ja po kuracji gynalginem zaszlam w ciaze [emoji23] to znaczy po wstrzemiezliwosci spowodowanej leczeniem hahah

reklama
Do góry